Idei de machiaj care îţi subțiază fața

Idei de machiaj care îţi subțiază fața

Silvia Ganea

Orice femeie îşi doreşte să arate bine și face tot posibilul în acest sens, apelând la tot felul de trucuri de beauty. Dacă se simte bine în pielea ei, va fi mult mai stăpână pe ea, iar acest lucru îl vor observa şi cei din jur.

Îți prezentăm în continuare câteva idei de machiaj care îți subțiază fața. Fetele cu faţa rotundă vor înţelege cel mai bine de ce e nevoie să apelezi la un astfel de machiaj!

Idei de machiaj pentru „subțierea” feței

După cum bine ştii, femeile cu faţa ovală sunt cele mai norocoase: pot încerca orice tunsoare fără teamă și machiajul poate varia la infinit, pentru că vor arăta bine oricum. Însă nici cele cu faţa rotundă nu sunt mai prejos, având mereu un as în mânecă: par mereu mai tinere decât sunt, datorită trăsăturilor uşor copilărești! Şi ce femeie nu îşi doreşte acest lucru?

Dacă fața ta rotundă nu îţi este totuși mereu pe plac, iată ce trebuie să ai în vedere, dacă vrei să pari mai slabă:

Contouring

Cel mai important truc de makeup pentru subțierea feței este, fără dar și poate, contouringul. Luminile şi umbrele „amplasate” corect vor crea iluzia de „slim face”, oferă mai multă luminozitate părţilor feței pe care vrei să le evidenţiezi şi le „închide” pe cele care îţi arată rotunjimile.

Zona pomeţilor este cea care îţi permite să te joci mai mult cu aceste umbre. Spre exemplu, când foloseşti blush-ul, trasează linii oblice, care să ajungă până în zona urechilor. Nu te folosi prea mult de mişcări circulare şi nu evidenţia pomeţii în zona apropiată de nas, tocmai pentru a nu crea alte rotunjimi.

Sprâncene mai groase

Ce bine că era sprâncenelor subţiri şi extrem de arcuite a dispărut! Astăzi observăm din ce în ce mai multe femei cu sprâncene şi forme naturale, iar acest lucru ne place. Aşadar, dacă ai faţa rotundă, evită să-ţi subţiezi prea tare sprâncenele, pentru că nu vei face decât să scoți și mai mult în evidență rutunjimile feței. 

Ochi mai accentuaţi

Pentru a distrage atenţia din zonele nedorite, încearcă să-ţi accentuezi ochii cu ajutorul unui eyeliner, conferindu-le mai multă luminozitate sau, din contră, câteva tușe de umbră. Oricare dintre aceste variante îţi fac faţa să pară mai slabă!

Foloseşte highligther şi bronzer

Adoram highlighterul! Şi cine nu ar face-o, din moment ce oferă atât de multe avantaje? După ce ai trasat cu atenţie blush-ul, adaugă puţin hightlighter, pentru un makeup complet. Îl poţi aplica şi peste bronzer, va arăta de-a dreptul minunat!

Nu folosi rujuri în culori puternice

Foloseşte rujuri în culori naturale, pentru a nu atrage atenţia asupra buzelor. Un machiaj puternic al buzelor îţi va face faţa să pară mai plină, iar tu nu vrei să se întâmple acest lucru.

Subţiază-ţi nasul cu ajutorul pudrei de contour

Dacă vrei un nas mai subţire, noi avem soluţia! Aplică pudră de contour pe lateralele nasului (cu două tonuri mai închisă decât pielea ta) și pudră iluminatoare pe mijlocul acestuia, pe toată lungimea. Ceva mai simplu de atât? Nu există!

Oferă un „final touch” cu ajutorul pudrei matifiante

Utilizează o pudră matifiantă pentru a finaliza machiajul. Nu numai că va ţine strălucirile nedorite la distanţă, dar îţi va subţia şi fata.

Iată, aşadar, câteva idei de machiaj care îţi subțiază fața! Nu ezita să le aplici, pentru că rezultatele te vor încânta!

Articolul urmator
Frosted lips, cel mai delicat tip de machiaj al anilor '90, se întoarce
Frosted lips, cel mai delicat tip de machiaj al anilor '90, se întoarce

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (17)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.