Nu ai dormit o noapte întreagă? Uite ce machiaj maschează perfect ochii obosiți

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Cum fac vedetele să pară întotdeauna odihnite și au ochii limpezi și strălucitori? Chiar și după o noapte de nesomn, chipul lor pare perfect, fără cearcăne sau pungi sub ochi.

Totul se datorează unui machiaj profesional, care poate să transforme ca prin farmec un chip obosit într-unul plin de prospețime. Iată în ce constă acest machiaj magic!

ochi obositi

Secretul ochilor revigorați, fără cearcăne

Se pot folosi creme speciale de ochi sau plasturi hidratanți cu 15 minute înainte de aplicarea machiajului. Anumite geluri pentru ochi fac adevărate minuni și îți dau iluzia că ai avut un somn cât se poate de odihnitor. Sunt și seruri speciale, reparatoare, care elimină aspectul obosit și cearcănele inestetice.

Picături speciale pentru ochi roșii

Lacrimile artificiale sunt considerate adevărate „picături de somn într-o sticluță”. Acestea calmează iritațiile oculare, elimină roșeața și umezesc suprafața ochiului, oferind un aspect luminos privirii, chiar și după o noapte întreagă de nesomn. Pentru a neutraliza roșeața de pe marginea ochiului, poți folosi un creion dermatograf, de preferat unul maro.

Folosește farduri de ochi în nuanțe deschise

Pentru a diminua aspectul de ochi obosiți, folosește farduri de ochi în tonuri strălucitoare, nuanțe de galben și portocaliu, care conferă luminozitate privirii. Nuanțele de piersică sunt, de asemenea, foarte plăcute și maschează perfect cearcănele.

Aplică un anticearcăn cremos

Ai grijă ca anticearcănul să se întindă foarte bine și să pătrundă în liniile fine de sub ochi, dar să rămână, în același timp, și fixat, fără să se strângă în anumite zone. Poți folosi o perie moale, pufoasă, pentru a estompa orice linie și a obține un finisaj perfect.

Dacă stratul aplicat este prea gros sau anticearcănul este foarte uscat, nu se va distribui corect, vor apărea zone sub ochi cu linii mai îngroșate, inestetice. Culoarea este, de asemenea, foarte importantă. Aceasta trebuie să se potrivească perfect cu pielea, dar să dea și o notă de luminozitate.  

machiaj

Finalizează machiajul cu o pudră iluminatoare

După ce aplici machiajul, adaugă un strat fin de pudră iluminatoare, care fixează anticearcănul și împiedică strângerea acestuia în liniile fine de sub ochi.

Surse foto: iStock, Pixabay

Articolul urmator Machiaj pentru botez: ce să alegi în funcție de culoarea ochilor

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (15)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.