Opt trucuri de machiaj care îți vor schimba viața

Opt trucuri de machiaj care îți vor schimba viața

Redactor Alexa Galgau

Paulina Buldumea

Articol revizuit de Paulina Buldumea

Specialitate
Make-up Artist
Despre
Sunt make-up artist de peste 16 ani si trainer de 9 ani, reusind in tot acest timp sa pun bazele scolii Paulina Buldumea Make-up School, de care sunt foarte mandra. In prezent, sunt si brand ambasador Kodi Professional Romania. De-a lungul timpului,...

Cele mai multe dintre noi colecționăm accesorii, haine, pantofi și... trucuri de makeup! Acestea nu ne ajung niciodată și întotdeauna putem găsi noi idei care să ne fac[ viața mai ușoară. În general, ochii sunt cei pe care îi machiem cu cea mai multă conștiinciozitate și cu o atenție sporită, deoarece - nu-i așa? - ei reprezintă poarta către suflet și sunt primii care seduc.

Te invităm să descoperi câteva trucuri de machiaj pentru ochi, care îți vor schimba radical lookul și te vor transforma într-un adevărat makeup artist!

Trucuri de machiaj pentru ochi

1. Tamponează ochii cu un șervețel și folosește primer. Unul dintre cei mai aprigi dușmani ai machiajului este sebumul, care se formează adesea și în zona ochilor, nu doar pe frunte sau pe nas. Cu cât ai tenul mai gras, cu atât este mai greu să obții un machiaj de durată și de aceea acest truc te va scoate din încurcătură de fiecare dată. Înainte de a te machia, tamponează ușor pleoapele cu un șervețel fin sau cu o dischetă de bumbac, pentru a absorbi excesul de grăsime. Apoi aplică un primer pentru ochi, întinzându-l pe pleoape cu degetul inelar până se uniformizează. Poți să aplici și puțină pudră pentru a crea o zonă de lucru mată.

2. Alege nuanțe metalizate. Cele mai potrivite pentru o ocazie specială sunt auriul și culoarea bronzului, deoarece sunt mai neutre și se potrivesc oricărui tip de ten. Pentru a mări ochii, aplică puțin fard auriu pe pleoapă și spre colțul interior al ochiului, apoi aplică o nuanță puțin mai închisă spre colțul exterior al ochiului, având grijă să blenduiești bine cele două culori.

3. Udă pensula înainte să aplici fardurile tip pudră. Fardul pudră este cel mai folosit, însă problema lui este că se duce foarte ușor de pe pleoapă, iar culorile metalizate sunt cu atât mai dificile. Unul dintre cele mai utile trucuri de machiaj este umezirea pensulei înainte de a aplica fardul. Acesta va avea o consistență mai cremoasă și o nuanță mai intensă.

4. Nu aplica multe straturi de fard. Stiliștii ne sfătuiesc să nu creăm un machiaj care se dă jos cu „șpaclul”, deoarece vom obține un look care mai degrabă ne îmbătrânește. Chiar dacă realizezi un smokey eye, este indicat să folosești puțin fard, astfel încât să se vadă și pielea. Altfel, ochii tăi pot părea lipsiți de viață, deoarece sunt încărcați de nenumărate straturi de fard.

5. Șterge linia genelor înainte de a te da cu creionul dermatograf. Nu doar pleoapele trebuie șterse de uleiurile naturale care se formează la suprafața lor, ci și linia genelor, deoarece și aceasta este o zonă grasă, care îți distruge machiajul. De aceea, înainte de a folosi creionul dermatograf, tamponează și această zonă cu o bucată de șervețel sau, și mai bine, cu un bețișor pentru ureche. Trebuie să ștergi atât linia superioară, cât și pe cea inferioară.

6. Dă-te cu creionul dermatograf pe linia de sub gene. Adesea, acea porțiune rămâne neacoperită, ceea ce face ca privirea să își piardă din intensitate. Un truc de machiaj foarte util este să ridici puțin pleoapa superioară și să te dai cu creionul dermatograf și pe linia de sub gene. Nu te da niciodată cu creionul negru pe linia interioară a pleoapei de jos, deoarece îți vei micșora ochii. Dacă vrei să obții un efect de mărire a ochilor, dă-te cu puțin fard sub genele inferioare, de-al lungul ochiului.

7. Alungește genele, în loc să le oferi volum. Genele trebuie să completeze machiajul ochilor, nu să atragă atenția cel mai mult. Deși de multe ori ne dorim gene cu volum, este de preferat să alegem mascara cu efect de alungire. Un alt secret este să nu ne dăm cu un strat prea gros de rimel, deoarece genele vor arăta foarte încărcate și nu vor mai fi deloc sexi. Iată cum să îți faci rimel acasă!

8. Folosește iluminator, dar cu măsură. Stiliștii ne recomandă să aplicăm un produs iluminator sub ochi și să apelăm mai degrabă la unul cremos sau lichid în locul unuia sub formă de pudră, deoarece acesta din urmă creează un look nenatural și greoi. Este important ca pielea să respire, atât pentru sănătatea ei, cât și pentru un look mai natural, care întotdeauna este sexi.

Aceste trucuri de machiaj pentru ochi sunt foarte simple, dar, dacă le aplici, vei vedea cum ți se schimbă complet lookul!

Descoperă și câteva idei de machiaj pentru Crăciun în 2016!

Articolul urmator
Opt obiceiuri simple care îți vor face pielea fericită și impecabilă
Opt obiceiuri simple care îți vor face pielea fericită și impecabilă
Câte persoane îți vor răul?
Incepe quiz
Câte persoane îți vor răul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (22)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.