Rujul care îți îngălbenește dinții

Rujul care îți îngălbenește dinții

Redactor Andreea Baluteanu

Ai cel mai frumos ruj din lume, a cărui culoare îți completează perfect hainele, dând totodată strălucire zâmbetului și chipului tău. Nu ai nimic să îi reproșezi și ești gata să îl înscăunezi drept favorit, până ce hotărăști să imortalizezi momentul și faci un selfie cu un zâmbet uriaș. Curând îți piere însă orice urmă de bucurie, pentru că observi că rujul tău... îți îngălbenește dinții.

Dacă este un lucru pe care nu ni l-am dorit vreodată, acela e ca dinții noștri să pară mai galbeni decât sunt în realitate. Ca să eviți și tu acest mic dezastru cosmetic, identificăm mai jos principalul vinovat - rujul care îți îngălbenește dinții, mai exact nuanța care adruncă acest efect asupra zâmbetului tău!

Teoria culorilor: care este nuanța care îți face dinții să pară galbeni

Doar o dantură sclipitoare, perfectă, poate scăpa netulburată din compania rujului portocaliu, căci el este suspectul numărul unu atunci când vine vorba despre îngălbenirea dinților, conform specialiștilor. Așterne-l pe buze și te vei simți de parcă ai fi uitat în ultimele trei zile să te speli pe dinți!

ruj portocaliu buze

Care este explicația? Ne întoarcem în timp, la orele de desen în care studiam teoria culorilor, probabil cea mai importantă lecție pentru o devoratoare de beauty. Dacă ai trecut peste ea cu ușurință, e musai să o repeți, căci îți va contura un look de cinci stele. Sperăm că știi că verdele are puterea de a corecta roșul de pe față, ceea ce îl face esențial pentru urmele de coșuri, în timp ce galbenul neutralizează albastrul, ceea ce îl califică drept principal candidat la corectarea cearcănelor.

Am clarificat principalele aspecte care ţin de neutralizarea reciprocă a nuanțelor, putem trece la următorul aspect, potențarea lor. Așa cum culorile așezate pe spectrul cromatic se anulează una pe alta, cele apropiate se scot în evidență. Este motivul pentru care portocaliul, cu subtonurile sale calde, de galben, îți va umbri albul dinților.

Bineînțeles, aceeași regulă este valabilă pentru toate nuanțele de ruj cu reflexii galbene, de la coral, la roșu. Dacă nu vrei să îți pierzi albeața și strălucirea zâmbetului, va trebui să limitezi sau chiar să renunți la folosirea acestor nuanțe.

ruj coral

Ușor avantajate din acest punct de vedere sunt fetele cu ten măsliniu, sărutat de soare, al căror subton cald al pielii mai estompează puțin din efectul de îngălbenire al rujului, datorită contrastului pe care nuanța pielii îl face cu albul danturii.

ruj portocaliu ten masiliniu

Ce faci însă dacă nu ai de gând să îți părăsești nici în ruptul capului rujul portocaliu preferat? Atunci va trebui să oferi atenție maximă procedurilor de albire a dinților și să te speli pe dinți de fiecare dată când consumi ceai sau cafea (pe lângă cele două sesiuni obligatorii de curățare, dimineața și seara).

ruj portocaliu dinti albi

Ce rujuri îți conturează un zâmbet de milioane

La polul opus față de nuanțele neprietenoase cu zâmbetul tău, de mai sus, se află cele care îți albesc dinții. Optează pentru reflexii de albastru, care îți oferă acea dantură strălucitoare la care ai visat, neutralizând galbenul.

Un roșu clasic, cu subtonuri reci, amintind de flăcările albăstrui ale unui foc pasional, e poate cea mai bună alegere, perfectă pentru vară. Dar și tonurile care migrează spre wine (nuanța vinului), cu reflexii purpurii, ar trebui găzduite cât mai repede în trusa de cosmetice.

rosu albasterui

Rozul e la rândul său o alegere mai bună decât portocaliul sau roșul cald. Investește din nou în nuanțe de ruj cu substrat albăstriu: un fucsia dramatic e cel mai bun prieten al zâmbetului tău.

ruj fucsia

Mai departe, violetul și nuanțele închise de prună vor spulbera, la rândul lor, galbenul dinților tăi. La polul cromatic opus, dar la fel de favorabil, nude-urile care înlocuiesc tenta de bej cu cea de roz sunt o alegere salvatoare!

ruj pruna

Ține cont de recomandările noastre și nu va mai trebui să îți pui vreodată problema că dinții tăi nu sunt îndeajuns de albi!

Surse foto: Instagram, pexels

Articolul urmator
Fațete dentare: indicații, avantaje și dezavantaje
Fațete dentare: indicații, avantaje și dezavantaje
Testul Infernului îţi spune care îţi sunt păcatele
Incepe quiz
Testul Infernului îţi spune care îţi sunt păcatele

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (26)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.