Șapte greșeli pe care le fac în machiaj miresele

Luni, 08.08.2016
de Alexa Galgau

Ziua nunții este probabil cel mai așteptat și anticipat moment în viața unei femei,  așa că nu e de mirare că toate vrem să arătăm perfect în ziua în care ne unim soarta cu cea a omului pe care îl iubim. Alegerea rochiei de mireasă este cea mai dificilă misiune, însă nici coafatul și nici machiajul nu sunt mult mai simple. De multe ori, lăsăm machiajul pe ultimele locuri pe listă și, de aceea, facem unele greșeli care ne împiedică să avem lookul perfect în ziua cea mare.

Iată care sunt greșelile în machiajul mireselor de care ar trebui să ții cont dacă vrei să arăți de nota 10 în ziua nunții!

Machiajul mireselor: greșeli de evitat

1. Încearcă ceva nou în ziua nunții

Ziua nunții nu este în niciun caz cea în care să experimentezi când vine vorba de coafură sau machiaj. Dimpotrivă, trebuie să folosești nuanțe pe care le-ai mai purtat până atunci și care te fac să te simți confortabil, pentru că este important să fii tu însăți. Imaginează-ți cum va fi ca peste câțiva ani să deschizi albumul de la nuntă și să nu te recunoști din cauza machiajului pe care l-ai avut! Chiar dacă este o zi specială, asta nu înseamnă că trebuie să faci totul diferit, pentru că uneori „căile bătătorite” sunt cele mai sigure.

2. Se iau după trendurile în machiaj

Unul dintre cele mai mari trenduri ale momentului este contouringul, însă nu este o tehnică de machiaj potrivită pentru zi, ci pentru noapte. Pentru că nunțile au loc în timpul zilei și pentru că rochia este albă, machiajul trebuie să tindă mai degrabă spre natural, nu spre cel de club. Așadar, uită complet de ceea ce se poartă și alege ceva simplu și elegant, care ți se potrivește în primul rând ție.

3. Nu programează o ședință de makeup de probă

La fel cum este foarte important să mergi la coafor cu ceva timp înainte de nuntă, este esențial să mergi și la o ședință de makeup cu cel puțin trei luni înainte de marele eveniment, pentru că e posibil să nu îți placă machiajul ales din prima și să trebuiască să faci multe încercări până să găsești varianta optimă pentru tine. Dacă lași lucrurile la întâmplare, e posibil să fii foarte nemulțumită de machiaj în ziua nunții.

4. Aleg un machiaj al ochilor prea strident

O regulă de aur în privința machiajului mireselor este excluderea negrului din trusa de machiaj. Numai mascara trebuie să fie negru, dar în rest trebuie folosite culori naturale și discrete, pentru că acestea îți „îndulcesc” trăsăturile. Un eyeliner negru este mult prea strident și aspru pentru majoritatea femeilor. Cât despre farduri, sunt recomandate următoarele culori: griuri și violet pentru ochi căprui, bronz pentru ochi verzi, albastru închis și maro pentru ochi albaștri.

5. Folosesc fond de ten cu factor de protecție

Multe tipuri de fond de ten de pe piață au factor de protecție împotriva razelor UV, ceea ce este perfect pentru machiajul de zi cu zi, dar nu și pentru machiajul miresei. În ziua nunții, trebuie să folosești un fond de ten obișnuit, pentru că acela cu SPF poate să pară foarte deschis în pozele făcute cu blițul. Dacă nunta se va ține în aer liber, este recomandat să aplici cremă cu factor de protecție înainte de a folosi fondul de ten, ca să nu ai un look spălăcit în poze.

6. Nu lasă machiajul să se usuce suficient

După fiecare etapă a realizării machiajului, acesta trebuie lăsat să se „odihnească”, pentru a se fixa. Nu este recomandat să sari peste acest pas important, dar poți folosi uscătorul de păr dat la temperatură scăzută pentru a fixa machiajul, în caz că nu ai timp. Dacă faci acest lucru, machiajul va fi mai rezistent la transpirație.

7. Folosesc ruj sau gloss

Una dintre cele mai mari greșeli în machiajul mireselor este folosirea rujului sau a glossului. Aceste produse sunt lipicioase și se iau foarte ușor de pe buze. Mirele se va alege cu pete de ruj sau de gloss pe buze, ca să nu mai spunem despre posibilitatea ca rujul să ajungă pe dinți sau... pe voalul pe care îl vei purta peste față. Buzele prea lucioase nu arată bine nici în poze, așa că trebuie să renunți la ideea de gloss. Cea mai bună soluție vine din machiajul coreean: folosirea unui lip-stain, adică a unui ruj sub formă de gel care colorează buzele ca o vopsea, care va fi lăsat ca o mască și ulterior va fi îndepărtat de pe buze.

Ține cont de aceste sfaturi despre machiajul mireselor și vei arăta perfect în ziua cea mare!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!