Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Manichiura french - clasicul mereu actual

DivaHair

Arta capătă multiple contururi, poate fi percepută în diverse moduri și identificată în vaste domenii. Manichiura reprezintă mai mult decât o procedură cosmetică, aceasta constituie o modalitate de a menține unghiile într-o stare îngrijită, conferindu-le un aspect estetic. Deducem că aceasta nu reprezintă doar nuanțarea unghiilor în diverse culori, dar înglobează o diversitate de tehnici, modele și viziuni artistice, pe care le poți pune în aplicare datorită produselor de înaltă calitate de pe Makeup.ro. Procesul de creare poate fi: simplu, mediu sau foarte complex.

Chiar dacă de-a lungul timpului s-au promovat diverse tendințe în materie de manichiură, french-ul rămâne un trend mereu actual pentru adepții clasicului. Cu acest model de unghii nu vei da greș niciodată, fie că-l alegi pentru un eveniment special sau pentru o zi obișnuită.

Legendara tendință a apărut încă din secolul al XVIII-lea și era utilizată pe scară largă de franțuzoaice - pasta albă pentru nuanțarea vârfurilor și pentru mascarea micilor imperfecțiuni de pe placa unghiilor. Însă, începând cu secolul XX, odată cu apariția unghiilor false, această tehnică a reușit să cucerească femeile din întreaga lume, devenind un clasic incontestabil, alături de lacul roșu.

Dacă inițial french-ul promova doar albirea vârfului unghiei, în zilele noastre acesta a cunoscut o evoluție uimitoare. În prezent, manichiura clasică cu ojă poate fi nuanțată într-o paletă variată de culori. Pot fi combinate mai multe tonuri concomitent, permițând conceperea diverselor idei creative. Linia de bază poate fi realizată vertical sau în formă de semilună.

Un alt model inedit este cel în care poți implica ambele tipuri de linii complementare, în partea de jos și de sus a unghiei. Culorile potrivite pentru manichiura moon sunt vanilie, caramel și maro, însă cele clasice rămân tonurile de alb și roz.

Putem experimenta nu doar la capitolul culoare, ci și la formă, aceasta putând fi de tip: migdală, ovală, pătrată, stiletto, rotundă sau naturală. De asemenea, și lungimea poate fi modificată în funcție de preferințe: mică, medie sau mare, în cazul unghiilor false.

Curba smile-ului clasifică manichiura în mai multe categorii: french drept, dramatic, în V, asimetric sau în flăcări.
Tehnica de realizare este simplă și divizată în 3 etape:

  • se trasează o linie albă pe vârful unghiei (forma și grosimea se aleg în conformitate cu dorințele fiecăreia);
  • unghia se acoperă în totalitate cu un strat roz transparent;
  • în ultimă fază, se aplică un fixator pentru a reflecta o strălucire inedită.

Scurt istoric - apariția și evoluția french-ului

În anul 1975, Jeff Pink a creat conceptul de manichiură french ce avea la bază doar nuanțele nude și extrem de naturale lansate de marca franceză Orly, la o prezentare de modă din anii 1970. În această perioadă, celebritățile preferau unghiile în nuanțe naturale, potrivite pentru orice eveniment și anotimp.

Ulterior, în anul 2003, renumitul brand Chanel a reinventat acest tip de manichiură aplicând o culoare de roz pal, ca mai apoi Rachel Roy să experimenteze cu nuanțele intense. Puțin mai târziu, Rodarde introduce în manichiura de zi argintiul și auriul pe vârfuri, înlocuind clasicul alb, iar Nicole Miller, în primăvara anului 2014, prezintă french-ul „pudrat” cu particule glitter, pentru un efect radiant.

Unghiile pot fi asortate în conformitate cu starea de spirit, evenimentele, forma degetelor și trendurile în vogă. În ultimii ani, manichiura a devenit la fel de importantă precum tendințele în materie de modă, accesorii și makeup.

Stilul abordat este adaptat în funcție de culoare și de sezon. Acestea reprezintă o carte de vizită! Dat fiind faptul că frumusețea se măsoară în detalii, este nevoie de atenție și de efort pentru a obține manichiura perfectă. În acest sens, o manichiură efectuată periodic nu este un lucru de neglijat. Modelul ales poate sugera multe despre caracterul și personalitatea unei femei, luând în considerație culoarea, designul, lungimea și forma.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!