Nu Skin

Modele de manichiuri de pe Instagram pe care să le încerci

Eugenia Dinescu, redactor

Înainte ca tendinţele ia cu asalt magazinele şi să fie adoptate pe scară largă, le vei vedea apărând pe Instagram: de la beauty la fashion, trendurile momentului nu iau naştere pe catwalk, ci sub hashtagurile #ootd şi #fotd. Un peisaj prolific îl reprezintă însă domeniul de nail-art, iar reţeaua socială le oferă platforma perfectă celor mai talentaţi nail-artişti să îşi manifeste creativitatea.

Îţi prezentăm manichiurile care ne-au făcut să dăm dublu-tap, astfel încât să fii prima care adoptă noile tendinţe în materie de nail-art!

Cartoon nails

Nu aştepta sărbătoarea de Halloween pentru a te transforma într-una din eroinele lui Roy Liechtenstein! Pictează-ţi unghiile într-o culoare vibrantă, apoi trasează marginile folosind o ojă neagră pentru nail-art. Elementul spectaculos îl reprezintă accentul alb, care imită strălucirea unui personaj de desene animate. Trasând o linie uşor curbată pe latura exterioară a unghiei şi un punct, vei crea un efect bidimensional, desprins parcă dintr-o carte de benzi desenate! Pentru un efect mai spectaculos, finisează totul cu un strat de topcoat mat!

Half-moons moderne

Manichiura half-moon, în care lunula este păstrată liberă sau pictată într-o nuanţă nude, a fost inventată în anii ’40 pentru actriţele studioului MGM, iar în prezent a devenit stilul predilect al adeptelor stilului retro. Dacă versiunea Old Hollywood în nude şi roşu ţi se pare prea elegantă, adoptă alternativa contemporană, ultra șic şi creativă: pictează lunula cu simbolul ochiului mistic folosind un instrument pentru punctat! Un strat de topcoat îţi va proteja designul, însă unghia naturală trebuie să arate excelent pentru cel mai bun rezultat. Scapă de unghiile îngălbenite cu aceste soluţii naturale!

Un ombre diferit

Manichiura ombre este întotdeauna spectaculoasă şi îţi permite să dai frâu liber imaginaţiei folosind culori şi texturi contrastante, însă trebuie să recunoaştem: în ciuda faptului că ai nevoie doar de un bureţel pentru a o realiza, procesul poate fi destul de haotic, iar retuşurile necesită timp. Instagram oferă o alternativă mai elegantă cu manichiura ombre pe orizontală, în care unghiile creează un efect degrade de la stânga la dreapta. Nici măcar nu vei avea nevoie de 5 nuanţe similare pentru a o obţine, ci doar de două nuanţe apropiate, din aceeaşi familie de culori, şi de o ojă albă. Adaugă câteva picături din pigmentul alb în nuanţa de bază şi ai obţinut instantaneu o nuanţă mai deschisă, din aceeaşi gamă cromatică, cu care să îţi pictezi primele unghii!

3D Nails

Nu este o iluzie optică, ci una dintre cele mai spectaculoase manichiuri de pe Instagram! Picăturile de rouă creează un efect proaspăt şi inovator şi nu este neapărată nevoie să mergi la salon pentru a-l recrea. Este mai simplu decât îţi imaginezi să obţii o manichiură texturată cu efect de picături de ploaie: cu ajutorul unui instrument pentru punctat, creează picături în relief, convexe, dintr-un topcoat lucios!

Unghii artdeco

Dacă eşti ambidextră sau ai o mână precisă, trebuie să încerci unghiile artdeco! Deşi creează un efect elaborat, suprapunerile de forme şi linii drepte sunt mai simplu de realizat decât poţi crede: banda adezivă pentru unghii sau o pensulă pentru nail-art va face treaba pentru tine. Optează pentru tonuri nude, alb şi negru şi vei putea adopta tendinţa chiar dacă lucrezi într-un mediu corporate sau înlocuieşte una dintre nuanţe cu auriu dacă îţi doreşti o doză dublă de glamour!

Mat vs glossy

De ce să alegi între unghii mate sau glossy, când le poţi avea pe amândouă? Creează un model suprapus folosind bandă adezivă pentru unghii, apoi aplică un strat de topcoat cu efect mat. Aşteaptă să se usuce, apoi dezlipeşte segmentele de bandă adezivă, în ordinea inversă aplicării. Porţiunile dezvăluite vor străluci, oferindu-ţi una dintre cele mai elegante manichiuri ale momentului!

Unghii de marmură

Nu avem nevoie de un bol de cristal pentru a intui potenţialul  fashion al unghiilor cu efect de marmură. Pregăteşte-te şi fii printre primele care îl adoptă reinterpretând manichiura în apă într-un mod mai discret. Foloseşte nuanţe de crem, ivoire, taupe sau roz-quartz, inspirate de culoarea naturală a gemelor naturale, şi inserează doar porţiuni ale unghiei în recipientul cu apă. Fixează totul cu un strat de topcoat şi bucură-te de cea mai cool manichiură a momentului!

Care este manichiura ta preferată de pe Instagram?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!