Modele de unghii simple: 15 idei care să te inspire

Modele de unghii simple: 15 idei care să te inspire

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Pentru femeile care adoră să își facă manichiura constant, dar nu doresc un model complicat pe unghiile lor, pentru femeile care adoră să își facă manichiura, dar timpul nu le permite să poarte un model elaborat, țipător, pentru femeile care au un loc de muncă mai sobru, care nu le permite să își pună imaginația la încercare în ceea ce privește nail artul - pentru categoriile enumerate aici și nu numai pentru ele, am alcătuit o listă cu 15 idei fabuloase de modele de unghii simple, care să le servească drept inspirație.

1. De la închis la deschis. Sau invers

Sursa foto: Pinterest

Un efect superb îl are o manichiură făcută pe aceeași culoare de bază, dar fiecare unghie să fie realizată în altă nuanță a ei  - în degrade, de la varianta cea mai închisă până la cea mai deschisă. Sau invers!

2. Ombre neon

Unghii Kylie Jenner

Sursa foto: Instagram

Inspirându-ne de la una dintre cele mai recente fotografii ale reginei actuale a cosmeticelor, Kylie Jenner, ne-am îndrăgostit de acest ombre neon fabulos al ei, un 3 în 1 cum rar mai vezi: manichiura este mată, neon și ombre în același timp! Trei trenduri contopite cu atâta ușurință într-unul singur, un model pe care îl vom revedea reprodus, cu siguranță, de multe fashioniste. De încercat!

3. Degrade la puterea a doua

Unghii degrade

Sursa foto: Pinterest

Dacă ți-a surâs prima sugestie, atunci pe aceasta o să o adori de-a dreptul! Ce ai zice să îți faci o manichiură în degrade atât la mâna stângă, cât și la cea dreaptă, dar pornind de la două culori de bază, nu de la una singură?

4. Minimalism punctat

Unghii Minimalism punctat

Sursa foto: Pinterest

Aplică nuanța preferată de ojă nude pe întreaga suprafață a unghiei, în strat dublu. Apoi ia o ojă neagră și un aplicator cât mai subțire (dacă nu ai un accesoriu special în trusa de manichiură, te poți folosi și de vârful unui ac sau al unei broșe). Înmoaie ușor aplicatorul cu vârf subțire/acul în oja neagră și trasează, la rădăcina unghiei, câteva puncte, urcând până la jumătatea unghiei, nu mai mult. Simplu, elegant, inedit!

5. Nude iridiscent

Manichiura simpla iridiscenta

Sursa foto: Pinterest

Pentru o manichiură mai mult decât simplă, de mare efect și emanând feminitate, care să nu ceară mare precizie în aplicare, alege această variantă superbă de ojă iridiscentă cu bază nude transparentă. Mai finuț de atât nici că se poate!

6. Într-o dungă

Manichiura alb negru

Sursa foto: Pinterest

Ce poate fi mai simplu decât să alegi o nuanță de bază închisă (negru, de preferat), pentru ca mai apoi să trasezi, rapid, o dungă transversală pe unghie într-o nuanță deschisă (alb)? Vă spunem noi, aproape nimic!

7. French negru

Sursa foto: Pinterest

Nemuritoarea manichiură french are acum și o nouă variantă, ușor ieșită din tipare: tot ce trebuie să faci este să folosești oja neagră acolo unde obișnuiai să o trasezi pe cea albă, la vârful unghiei. Nimic mai mult.

8. În două tonuri

Manichiura in 2 nuante

Sursa foto: Instagram

Se iau niște culori compatibile, se aplică primul strat de ojă, în direcție verticală, pe jumătate de unghie. Apoi se ia cea de-a doua culoare și se aplică pe jumătatea rămasă. Se experimentează la fel cu alte nuanțe fabuloase și se obține o manichiură simplă și de efect.

9. Tonuri mate, de pământ

Manichiura mata toamna

Sursa foto: Pinterest

Cu toate că sunt nuanțe mai sobre, tomnatice, aduse astfel împreună, aceste culori se complimentează extrem de bine una pe cealaltă, având un efect final vesel, luminos! Dacă nu ai deja versiunea lor mată, poți da pe deasupra cu un lac matifiant.

10. Fazele lunii

Manichiura neagra luna

Sursa foto: Pinterest

Dacă tot aparținem unui popor care își pune tot mai des stările psihice schimbătoare pe seama fazelor lunii, de ce nu am purta și o manichiură cu această inspirație? Cere, la următoarea ta programare la manichiură, acest model inedit!

11. Cuticule metalizate

 Manichiura cuticule colorate

Sursa foto: Instagram

Absolut ingenioasă și simplu de realizat această manichiură! Se dă un strat de lac transparent pe toate unghiile și se lasă să se usuce. Se iau 5 oje metalizate în culori incitante. Apoi, cu un accesoriu de unghii cu vârf subțire, se aplică fiecare nuanță în parte pe linia cuticulelor și până spre vârful unghiei - dar fără a-l colora și pe el.

12. Înmuiate în acuarelă

Manichiura watercolor

Sursa foto: Instagram

Unghii înmuiate în acuarelă/watercolor - manichiură care, deși are un aer ușor sofisticat, ne duce cu gândul la orele de pictură din copilărie. Așa-i că e absolut adorabilă? Fă-ți programare de acum la salon, trebuie să o ai și tu!

13. Stropi de aur

Manichiura aurie

Sursa foto: Pinterest

Vrei să fii și practică, pe lângă o fashionistă desăvârșită? Dacă da, folosește acest truc: alege să îți realizezi această manichiură când oja aurie pe care o ai este aproape pe terminate. Optează pentru o bază nude – fie că e vorba de alb, crem sau roz – și apoi folosește-ți creativitatea și aurul lichid rămas în sticluța de ojă și decorează-ți, pe ici pe colo, cu stropi de aur unghiile.

14. Buline dantelate

Manichiura buline negre

Sursa foto: Pinterest

Una dintre variantele cel mai des întâlnite de manichiură simplă, rapidă și feminină a implicat… aplicarea de buline. Mari, mici, uni sau de diferite culori pastelate sau stridente. Acum trecem la un nou nivel, la fel de ușor de aplicat, dar mai jucăuș și mai senzual decât până acum, aplicând buline negre pe o bază neutră, imitând exact modelul bluzelor și al dresurilor cu dantelă care fac furori în rândul femeilor îndrăgostite de tot ceea ce înseamnă fashion.

15. Ramă neagră

manichiura cu negru si galben

Sursa foto: Pinterest

O variantă de manichiură extrem de simplu de realizat și de durată. Aplică o ojă mată într-o nuanță veselă, dar nu de la rădăcina unghiei. Apoi ia oja neagră și trasează – cu ajutorul unui accesoriu de manichiură cu vârf foarte subțire – o ramă în jurul vârfului unghiei, care coboară spre bază fără a o atinge. Avantajul acestei manichiuri? Unghia poate crește în voie, deoarece, datorită metodei de aplicare folosite, pare că aceasta a fost intenția inițială de realizare a manichiurii.

Surse foto: Pinterest, Instagram, iStock

Articolul urmator
Cele mai frumoase actrițe franceze și secretele lor de beauty
Cele mai frumoase actrițe franceze și secretele lor de beauty
Răspunde la câteva întrebări simple și află care e prima impresie pe care le-o lași celor din jur
Incepe quiz
Răspunde la câteva întrebări simple și află care e prima impresie pe care le-o lași celor din jur

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare