O fotografă demonstrează că "gras" înseamnă frumos

O fotografă demonstrează că "gras" înseamnă frumos

Redactor Divahair.ro

În ultimii ani am fost învățate tot mai mult să ne acceptăm și să ne iubim trupurile așa cum sunt, iar un pas uriaș în această direcție este reprezentat de diversitatea tot mai mare din lumea modei. Cu toate acestea, fotografa Substantia Jones crede că lucrurile trebuie să devină și mai pe față, și mai reale.

Sursa foto: Instagram

Fotografiile ei artistice, neretușate, în cea mai mare parte reprezentând nuduri ale oamenilor pe care ea preferă să îi numească, simplu, "grași", expun în toată splendoarea toate formele voluptoase, colăceii și celulita pe care le-am învățat să le ascundem, să ne temem și să le judecăm. Dacă stai să îi răsfoiești fotografiile superb realizate și compliate în proiectul Adipositivity, realizezi, brusc, câtă frumusețe există în aceste trupuri.

Sursa foto: Instagram

Proiectul a primit numele de Adipositivity prin combinația cuvintelor "adipos" si "pozitivitate" pentru a-si sublinia scopul: demistificarea si celebrarea corpurilor mai mari pe care rareori le vedem portretizate ca fiind atractive sau senzuale sau chiar pur si simplu… normale.

Sursa foto: Instagram

Iar din punctul de vedere al Substantiei, fotografia reprezintă mijloc ideal pentru a face acest lucru. "Am reușit, cu ajutorul fotografiei, să determin oamenii - în special pe oamenii mai grăsuți - să realizeze că sunt bine așa cum sunt", spune Jones. "Pot să le spun asta până obosesc și tot nu mi-aș atinge scopul, dar făcându-le o poză și arătându-le-o este o metodă mult mai eficientă și frumoasă".

Sursa foto: Instagram

"Am fost întotdeauna vocală în cee ace privește justiția socială și sunt o persoană grasă de la vârsta de 20 de ani", spune Jones, care a lansat proiectul în 2007. "La vremea respectivă, am crezut că voi schimba atitudinea publicului larg despre validitatea estetică a femeilor grase".

Sursa foto: Instagram

Cu toate acestea, un public țintă total diferit a intrat rapid în centrul atenției. "Odată ce oamenii au început să răspundă pozitiv fotografiilor, am realizat că există enorm de mult body shaming în lume, iar oamenii care au avut nevoie de acest proiect nu erau cei care îi priveau cu scepticism pe cei mai grăsuți, ci mai degrabă cei care se luptau cu kilogramele în plus", spune Jones. "Scopul meu și al acestui proiect este, acum, dedicat exclusiv lor".

Surse foto: istock, instagram

Articolul urmator
Bronzatul cu bere: ce spun medicii despre această tendință
Bronzatul cu bere: ce spun medicii despre această tendință
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.