Parfumuri contrafăcute cu urină umană și fecale de șobolan găsite de polițiști

Parfumuri contrafăcute cu urină umană și fecale de șobolan găsite de polițiști

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

O sticluță plină de urină și arsenic nu pare cel mai inspirat cadou pentru persoana iubită de Valentine’s Day, nu-I așa?

Parfumuri

Poliția londoneză a descoperit, în urma unui raid, peste 500 de sticle de parfum fals, într-o așa zisă fabrică din capitala Angliei, la finalul lunii trecute. Potrivit unei declarații oficiale făcute publice pe pagina departamentului Direcției de Investigare a Criminalității Intelectuale, au fost confiscate produse în valoare de peste £40,000 ($51,500). "Sfătuim cu tărie cumpărătorii să aibă un Valentine’s Day pe cât de special pe atât de lipsit de probleme de orice natură - mărfurile contrafăcute, produsele de machiaj și electronicele nu sunt doar rezultatul unei activități criminale, dar multe pot fi și dăunătoare" – a ținut să sublinieze Dr. Ros Lynch, directorul Autorității pentru Drepturile de Autor al Direcției de Investigare a Criminalității Intelectuale din Londra.

Aparaturile electrice contrafăcute - de exemplu, încărcătoarele pentru telefon și plăcile de îndreptat părul – pot declanșa incendii și scurtcircuituri, în timp ce jucăriile false pot conține substanțe chimice toxice. Cei tentați să cumpere sticlele cu parfum redus ar putea avea surpriza neplăcută să afle că produsele respective conțin ingrediente la care nu s-ar aștepta nici în cele mai urate vise, precum cianura și urina umană. Între timp, testele de laborator arată că produsele cosmetice false (rimel, tuș, luciu de buze, fond de ten etc.) conțin adesea cantități periculoase de substanțe chimice cum ar fi mercurul și plumbul.

Datorită mediului neigienic al acestor așa-zis fabrici, produsele pot include, de asemenea, urme de excremente de șobolani și, în unele cazuri, chiar și otravă de șobolani.

Rezultatul? Obiectul afecțiunii tale poate ajunge să primească, pe lângă cadoul atent ales de tine, și o sumedenie de “bonusuri” nepăcute. Produsele contrafăcute – parfumurile, în acest caz – pot declanșa reacții alergice și iritații ale pielii – umflături, erupții cutanate etc. – și chiar și probleme de sănătate pe termen lung.

Sfatul Direcției de Investigare a Criminalității Intelectuale din Londra? Cumpărați persoanei iubite ceva original, de la un vânzător cu o bună reputație.

De asemenea, atenție mare și la oferitul datelor personale unor astfel de firme, nu știți unde vor ajunge și în ce scopuri vor fi folosite.

Surse foto: Pexels

Articolul urmator
5 ceaiuri pentru pielea uscată pe care să le încerci
5 ceaiuri pentru pielea uscată pe care să le încerci

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.