Rutina de îngrijire a părului în sezonul rece: 5 secrete care îți mențin părul sănătos

Rutina de îngrijire a părului în sezonul rece: 5 secrete care îți mențin părul sănătos

Redactor Andreea Baluteanu

Între iarnă și părul tău a existat dintotdeauna o relație tensionată. Cuticula nu a agreat niciodată umiditatea din atmosferă, care o predispune la electrizare, dar nu are o părere strălucită nici despre frig și temperaturile extreme. Uscăciune excesivă, deteriorare, fragilizare: iată câteva dintre efectele pe care le are iarna asupra podoabei capilare.

Ceea ce înseamnă că, dacă nu vrei ca părul tău să ajung să devină rigid, indisciplinat, imposibil de aranjat, semănând, ca să fim plastice în exprimare, unui cuib de păsări, atunci e musai să plusezi la capitolul îngrijire acum. Află cum din rândurile de mai jos!

5 sfaturi pentru un păr superb, chiar și iarna

Să știi că, oricâte inconveniente ar pune iarna la adresa părului tău, ai din fericire mijloacele necesare pentru a le contracara influența. Nu trebuie decât să fii conștientă de riscurile la care te supui și să acorzi un plus de grijă dragelor mult-încercatelor tale cosițe.

Iată care sunt sfaturile experților!

Redu temperatura apei!

Chiar dacă nici frigul nu mai e ce-a fost odată, tot ne dă ghes inima să ne relaxăm după o zi rece scufundându-ne în apa parfumată și fierbinte din cadă. Însă, deși e adevărat că aburul și căldura fac bine la suflet și detensionează mușchii, părul și pielea strigă îngrozite. Spală-te pe cap și pe corp cu apă caldă, plăcută la atingere, și dacă ai nervi de oțel, încheie cu un jet rece.

Abonează-te la măști de hidratare!

Se vede că părul și pielea „vorbesc pe aceeași limbă”, căci, dacă ar avea grai, ambele ți-ar cere să le oferi mai multă hidratare. Investește în măști hrănitoare și restructurante și aplică-le cu drag în cosițe, contracarând efectul de uscare pe care îl are sezonul rece. Poți plusa și mixând acasă amestecuri cu gălbenuș de ou, avocado sau miere ori aplicând uleiuri precum cel de cocos (poate fi folosit și pe scalp) sau de argan.

Cumpără o față de pernă din satin sau mătase!

Dacă electrizarea e principala problemă cu care te confrunți iarna, atunci să știi că o față de pernă din satin nu e un capriciu luxuriant (și dacă ar fi așa, care ar fi problema, doar meriți să te răsfeți?). Aceste materiale sunt mai fine decât bumbacul, permițând alunecarea și reducând fricțiunea. Rezultatul? Păr mai mătăsos, neted și strălucitor. Și pentru că, după câte am văzut, pielea are de câștigat de pe urma metodelor care protejează părul, să știi că o față de pernă din satin sau mătase previne și apariția ridurilor.

Protejează părul de frig!

Căciula aceea cool face mai mult decât să îți pună în evidență outfitul, îți protejează și părul de frig. Combați astfel cele mai neplăcute efecte adverse ale iernii și te bucuri de un binemeritat confort. Dacă nu ești fană a căciulilor, beretele, pălăriile sau eșarfele sunt gata să îți completeze stilul.

Folosește aparate de styling profesionale!

Placa aceea cu care îți îndreptai părul din adolescență e demult depășită. Și chiar dacă altfel poate că încă își face treaba cu brio și îți dăruiește șuvițe netezi ca în palmă, măcar dintr-un punct de vedere nu mai e la înălțime: nu îți protejează cuticula. Tehnologiile învechite nu numai că sunt mai puțin performante, dar se remarcă prin agresivitate, provocând daune la adresa podoabei capilare.

Nu mai e cazul cu Placa de păr Dyson Corrale™, ce presupune de două ori mai puțină deteriorare termică. E soluția ideală pentru orice tip de păr, având trei setări precise de căldură, pentru a se potrivi și celor mai rebele fire, dar și lungimii și stilului dorit.

Placa de păr Dyson Corrale™

Indiferent de coafura pentru care vrei să optezi, Placa de păr Dyson Corrale™ e acolo să te ajute. Vei adora cât de accesibilă și versatilă e: o poți folosi inclusiv fără fir, asigurând până la 30 de minute cu aceași performanță termică precum o placă cu fir, în care tu poți să îți îndrepți părul din vârful patului, cât te uiți la emisiunea preferată, sau din baie, zâmbindu-ți mulțumită din oglindă.

Părul tău e lung și de o frumusețe sălbatică, așa că știi că ai nevoie de mai mult de 30 de minute ca să arăți ca la carte? Începe cu placa încărcată complet (sunt necesare în acest sens 70 de minute) și continuă apoi cu fir, când se va descărca. Ideea este că Dyson Corrale™ nu te va abandona la nevoie. Dacă totuși nu ai o priză prin apropiere, stația de încărcare își asumă menirea de a rezolva problema: ia o pauză de la coafare, cât timp îți pregătești un cappuccino, și depozitează placa în stație, crescând astfel nivelul de încărcare. Când te vei întoarce, va fi gata pentru tine.

Tehnologiile avansate își spun cuvântul, ecranul OLED afișând nivelul bateriei, opțiunile de control al temperaturii și starea de încărcare.

Ce ne mai place? Că placa de păr are oprire automată și blocare de siguranță, așa că nu o să stai să îți faci griji că ai uitat-o cumva pornită când ai plecat la treburile tale. Astfel, după 10 minute de inactivitate, placa se oprește, iar blocarea de siguranță permite depozitare imediată după utilizare.

Placa de păr Dyson Corrale™ e gata să te acompanieze în orice călătorie. Are funcția Flight-ready și tensiune universală, ca să o poți lua cu tine pretutindeni.

Placa de păr Dyson Corrale™

În acest sens, cutia de depozitare, într-o nuanță de albastru regal, te ajută să o protejezi acasă și în mișcare. Trece-ți degetele peste materialul moale: căptușeala senzorială îți va arăta că ai făcut cea mai bună alegere cu acest dispozitiv ultra performant.

Dă dovadă de aceeași grijă atunci când îți usuci părul și vei sesiza diferența dintre un păr fragil, supus capriciilor iernii, și unul atotputernic. Uscătorul de păr Dyson Supersonic™ permite o uscare rapidă, fără căldură extremă, având cinci accesorii de styling, inclusiv noul atașament împotriva firelor rebele cauzate de electrizarea prezentă în sezonul rece.

Uscătorul de păr Dyson Supersonic™

Cu 3 setări precise de viteză (ridicat, mediu și redus) și 4 de căldură (100°C pentru uscare și coafare rapide, 80°C pentru uscare obișnuită, 60°C pentru uscare și difuzare cu aer rece și 28°C pentru flux constant de aer rece) acest uscător îți oferă un control complet asupra coafurii tale.

Pe lângă accesoriul pentru fire rebele, care le ascunde cu ajutorul vârtejului de aer sub șuvițele mai lungi pentru aspect neted și strălucitor, uscătorul deține un accesoriu pieptene cu dinții largi (pentru părul creț sau texturat, ce este întins pe măsură ce e uscat) și un accesoriu Gentle Air (pentru părul subțire și scalpul sensibil, ce difuzează aerul, generând un flux slab și mai rece ca să usuce în timp record). Nu putem uita nici de funcția Aer rece Cold Shot, pentru finisarea coafurii. E demn de remarcat și că accesoriile sunt magnetice, putând fi schimbate rapid.

Difuzorul reproiectat al Uscătorului de păr Dyson Supersonic™ va diminua efectul static, conturând frumos buclele și onduleurile, iar dinții mai lungi sunt ideali dacă ai părul des și dorești să coafezi mai adânc.

De partea cealaltă, concentratorul reproiectat pentru aranjarea părului creează un curent de aer de mare viteză, așa că tu poți coafa câte o parte din păr, fără să deranjezi restul.

Uscătorul de păr Dyson Supersonic™

Încheiem cu un pic de tehnologie: motorul digital V9 Dyson are o rotație de până la 110.000 rpm și propulsează 13 litri de aer pe secundă, în timp ce tehnologia Air Multiplier™ produce jet de aer controlat, amplificat și de mare viteză. Controlul inteligent al căldurii previne deteriorarea extremă, una dintre cele mai bune vești ale iernii.

E clar: la Dyson descoperi dispozitivele menite să îți facă părul mai fericit în această iarnă! Placa de păr Dyson Corrale™ și Uscătorul de păr Dyson Supersonic™ îți garantează că acum nu mai trebuie să faci compromisuri între aspect și sănătate!

 

Articolul urmator
Ceramidele: ce sunt și care sunt beneficiile lor pentru piele
Ceramidele: ce sunt și care sunt beneficiile lor pentru piele
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!
Incepe quiz
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.