Sfaturi utile pentru tenul acneic

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Coșurile și punctele negre nu mai reprezintă de multă vreme o problemă exclusivă a adolescenților. De această afecțiune suferă acum persoane de toate vârstele. Dacă ai o piele sensibilă, iar inesteticele coşuri îţi dau bătaie de cap, trebuie să ştii că tenul tău are nevoie de o îngrijire specială.

Un ten curat ţine coşurile departe

În cele mai multe cazuri, acneea se formează din cauza secreţiei abundente de sebum. În contact cu impurităţile şi machiajul, sebumul se transformă în puncte negre şi coşuri. Tocmai de aceea, primul pas în tratarea acneei este curăţarea tenului.

Curățarea trebuie făcută cu atenție si seara și dimineața, indiferent dacă ați folosit produse de makeup sau nu. Demachiantul și loțiunea tonică nu trebuie să lipsească din arsenalul de curățare a tenului. Este de preferat ca loțiunea tonică să fie una specială pentru tenul acneic, care să conțină acid salicilic, un ingredient cheie în vindecarea tenului cu probleme.

Stoarcerea manuală necorespunzătoare a coșurilor și atingerea feței cu mâna poate agrava acneea. Această afecțiune necesită îngrijire specifică și este nevoie de mai multe tratamente: tratament local prin folosirea diferitelor creme pentru puncte negre și coșuri, tratament medicamentos prin antibiotice pentru acnee sau contraceptive orale în cazul femeilor.

De aproape 70 de ani, Pate Gris L'Originale este produsul ideal care aduce micile comedoane ]n faza de maturare. Secretul anti-acneic a fost transmis din generație în generație; formula secretă compusă de către Dr. Nadia Payot funcționează în timpul somnului pentru a accelera maturarea comedoanelor subcutanate si a le face să dispară.
Află mai multe despre produsele revoluționare anti-acnee pe www.payot.com sau de pe pagina de Facebook Payot Romania.

Articolul urmator Îngrijirea pielii iarna: sfaturi de la un chirurg estetician care te ajută să ai tenul la care ai visat mereu

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.