Top 9 utilizări zilnice ale uleiului esențial din arbore de ceai: de ce nu trebuie să îţi lipsească din geantă

Top 9 utilizări zilnice ale uleiului esențial din arbore de ceai: de ce nu trebuie să îţi lipsească din geantă

Redactor Andreea Baluteanu

În sfârșit, industria cosmetică a înțeles cât de important este să introducă ingrediente naturale în cosmetice, așa că suntem asaltate zi de zi cu câte un superprodus care devine vedetă pe seama aportului adus de Mama Natură. Dintre acestea, uleiul esențial din arbore de ceai își merită cu prisosință poziția fruntașă! Este cel mai utilizat ulei esențial din lume (peste 36% din consumul mondial de uleiuri esențiale în 2017), cel mai lăudat, cel mai studiat, cel mai eficient. Și coroana e a sa pe bună dreptate!

Azi îți spunem care sunt utilizările zilnice de top ale uleiului esențial din arbore de ceai, dar și motivele pentru care nu ar trebui să îți lipsească din geantă!

Ulei esențial din arbore de ceai: 9 beneficii care te vor convinge

Extras din frunzele Melaleuca alternifolia, numit și arbore de ceai, un copac mic nativ din regiunile Queensland și New South Wales, din Australia, uleiul despre care vorbim azi are proprietăți extraordinare antibacteriene, antiinflamatorii, antivirale și antifungice, putând fi folosit pentru afecțiuni ale pielii, unghiilor și părului. Dar poate cel mai frumos compliment vine din partea lui Meghan Markle, una dintre cele mai ardente promotoare ale acestui ingredient natural, care povestea revistei Allure în 2014 că este produsul pe care îl ține mereu în geantă, folosindu-l pentru zgârieturi, coșuri, înțepături de insecte, orice mic inconvenient care o tulbura pe actrița de atunci. Lucrurile poate că s-au schimbat profund pentru Ducesă, dar nu și pasiunea pentru uleiul esențial din arbore de ceai.

Iată mai jos care sunt principalele utilizări pentru acest produs!

Hidratează pielea uscată și calmează eczemele. Obișnuim să privim uleiul din arbore de ceai ca pe un aliat împotriva acneei, dar se pare că acesta e la fel de util și dacă pielea ta e foarte uscată. Ameliorează iritațiile și mâncărimile și s-a dovedit mai eficient decât oxidul de zinc în tratarea eczemelor.

Reduce aspectul gras al pielii. Uleiul esențial din arbore de ceai chiar e de neoprit. Acesta combate și producția exagerată de sebum, echilibrând funcțiile tenului.

E ideal pe post de dezinfectant. Numeroase studii au demonstrat că uleiul din arbore de ceai distruge unele dintre cele mai răspândite bacterii, precum E. coli, S. pneumoniae și H. influenzae.

Reprezintă baza pentru un deodorant natural eficient. Transpirația nu este, prin propria natură, urât mirositoare. Mireasma neplăcută intervine în momentul în care aceasta intră în contact cu bacteriile de pe pielea subrațului. Cum uleiul din arbore de ceai este recunoscut ca având excelente proprietăți antibacteriene, acesta reprezintă o bază minunată pentru deodorante naturale.

Dezinfectează tăieturile minore și accelerează vindecarea în cazul rănilor. Este unul dintre motivele pentru care Meghan îl iubește atât de tare. Uleiul din arbore de ceai ucide germenii și bacteriile și de aceea reprezintă un dezinfectant ideal. Este minunat și datorită proprietăților sale de stimulare a procesului natural de cicatrizare a rănilor, reducând inflamațiile.

Stopează acneea. Uleiul din arbore de ceai e unul dintre cei mai redutabili inamici ai coșurilor. Mai mult, un studiu comparativ desfășurat în 1990, pe 124 de pacienți, a demonstrat că este mai eficient decât peroxidul de benzoil, respectiv cel mai recomandat medicament împotriva acneei.

Te scapă de ciuperca unghiei. Deși nu e periculoasă, ciuperca unghiei e, cu siguranță, cel puțin neplăcută. Ingredientul nostru minune este însă faimos datorită capacității sale antibacteriene și antifungice, care elimină simptomele și recurența ciupercii.

Protejează sănătatea orală. Apa de gură e, cu siguranță, extrem de necesară pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor din cavitatea bucală, dar mulți experți ridică semne de întrebare privind compoziția ei. Uleiul esențial din arbore de ceai e însă natural și, se pare, mult mai eficient în prevenirea formării plăcii bacteriene, așa cum o demonstrează un studiu din 2002, desfășurat pe durata a cinci săptămâni.

Elimină mătreața. Una dintre cauzele pentru care nu suntem mulțumite de aspectul nostru fizic, mătreața luptă cu orice arme găsește pentru a nu ne părăsi. Soluția poate fi uleiul din arbore de ceai, care reduce acest fenomen în mod impresionant.

Cele mai bune produse cu ulei esențial din arbore de ceai

Așa cum am demonstrat-o mai sus, e unul dintre produsele care nu îți pot lipsi din geantă. Dar uleiul esențial din arbore de ceai poate prezenta și câteva inconveniente: e periculos atunci când e aplicat ca atare, nediluat, pe pielea sensibilă. De asemenea, concentrația sa diferă de la o problemă la alta și e necesar să știi foarte bine ce cantitate trebuie să utilizezi de fiecare dată, ca să te bucuri de rezultate optime. 

De aceea, noi îți recomandăm să apelezi la produsele cosmetice ce includ ulei esențial din arbore de ceai. Le găsești pe teatree.ro, magazinul care îți pune la picioare toate beneficiile uleiului din arbore de ceai. Pe piață din 2017, teatree.ro te îmbie cu produse de la Metique, Dr. Muller Pharma și Tinktura, care reușesc să transforme beneficiile uleiului esențial din arbore de ceai în produse extraordinare pentru starea ta de bine.

Iată ce îți recomandăm!

Ține mereu la tine Tea Tree Oil 100%, un antiseptic natural, antibacterian, antifungic și antiviral. Are un spectru larg de activitate antimicrobiană, poate fi folosit pe coșuri, ulcerații, mâncărimi, pentru eliminarea căpușelor sau diluat în apă, pentru o respirație proaspătă.

Tea Tree Oil 100% 30 ml

Roll-on-ul Tea Tree Oil e un miracol la casa omului! Produsul poate fi folosit pe orice te deranjează, de la urmele de acnee la înțepături de insecte sau zgârieturi, fiind 100% natural. Nu irită nicidecum pielea, motiv pentru care nu mai trebuie să îl scoți niciodată din geantă!

Tea Tree Oil 100% roll-on 4ml

Ți-am vorbit despre virtuțile antimătreață ale uleiului esențial din arbore de ceai, azi îți vom prezenta cel mai bun șampon care le valorifică. Șamponul antimătreață de la Dr. Muller Pharma curăță în mod eficient, lasă părul moale și strălucitor și este dedicat utilizării regulate.

Șampon antimătreață cu tea tree 200 ml

Încheiem cu uleiul esențial din arbore de ceai în stare pură de la Metique. Poate fi folosit pentru tăieturi, zgârieturi, coșuri, pete, herpes, iritații, mătreață, candida, psoriazis, dar și în apa băii sau pentru relaxare musculară. Nouă ni se pare magic!

Australian Tea Tree Oil Metique

Australian Tea Tree Oil 100%, 10 ml

Meghan Markle știe mai bine decât oricine, așa cum ne demonstrează fiecare apariție a sa. Așa că ține cont de recomandările frumoasei ducese și investește în uleiul esențial din arbore de ceai. Descoperă pe teatree.ro produsele care beneficiază de proprietățile extraordinare ale acestui leac al naturii! De acum încolo, sănătatea și frumusețea nu vor mai fi doar un vis!

Surse foto: Getty, Guliver, iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.