Tratamentele de care părul tău are mare nevoie în acest an!

Tratamentele de care părul tău are mare nevoie în acest an!

Redactor Andreea Baluteanu

O podoabă capilară bogată, sănătoasă și strălucitoare e un dar de la Mama Natură, dar se întreține cu eforturile proprii. Mai mult, chiar și atunci când genetica nu a fost prea generoasă cu tine, poți îmbunătăți considerabil starea șuvițelor tale având grijă de ele ca de adevărate nestemate (ceea ce și sunt, să recunoaștem).

Pentru că un păr bogat, sănătos și mătăsos e mai prețios decât un colier cu diamante, tratamentele executate la salon sunt practic o obligație pe care o ai față se podoaba ta capilară. Spre deosebire de metodele de îngrijire pe care le poți pune în practică la tine acasă, tratamentele de la salon pornesc de la produse profesionale la care nu ai acces la domiciliu și beneficiază și de experiența și de superpregătirea personalului avizat. Iată ce îți recomandăm în acest an!

Trei tratamente de top pentru un păr superb

Părul tău va străluci prin fiecare fibră după ce îi vei face cunoștință cu opțiunile de tratament de mai jos. Răsfață-te cu câte o vizită la salon, din când în când, completând măsurile pe care le poți adopta la domiciliu. Noi am făcut o vizită soldată cu păr superb specialiştilor de la Icon Beauty Studio, acolo unde am descoperit profesioniști desăvârșiți, gata să ne dăruiască prin atingerea de vis a tratamentelor podoaba capilară demnă de o zeiță. Așa că încarcă-te cu energie pozitivă în spațiul intim și cald, refă-ți puterile și îngrijește-ți părul cu tratamentele recomandate de experții Icon Beauty Studio.

Olaplex

Atunci când Kim Kardashian, fără să facă reclamă (o distincție extrem de importantă, dat fiind imperiul de milioane de dolari creat de familia-mogul americană), spune din proprie inițiativă că, dacă ai părul uscat și casant, nu îl mai poți salva decât cu Olaplex, știi sigur că ai dat peste o comoară în adevăratul sens al cuvântului.

Despre ce e vorba? Acest tratament profesional disponibil în saloane are proprietatea unică de a reface legăturile disulfide din structura firului de păr și de a repara cuticula în profunzime. Mai mult, specialiștii afirmă că nu există pe piață niciun tratament mai eficient în a proteja părul vopsit, permițând stiliștilor să realizeze chiar schimbări dramatice de look, așa cum este decolorarea părului brunet și vopsirea sa într-un ton platinat de blond, fără nici cel mai mic risc.

Practic, tratamentul Olaplex se aplică în trei pași, dintre care ultimul poate fi folosit chiar în intimitatea propriului cămin, unul dintre cele mai importante avantaje ale acestei proceduri. Astfel, prima etapă din cadrul tratamentului constă în utilizarea multiplicatorului de legătură, Bond Multiplier, ce poate fi amestecat cu orice tip de vopsea sau aplicat ca atare. Se lasă să acționeze și îți va dărui un păr splendid chiar și atunci când este supus tuturor reacțiilor chimice dăunătoare ce au loc în timpul vopsirii.

Urmează folosirea Bond Perfector, „perfectorul de legături”, care se aplică după ce a fost clătit părul. Timpul de acționare este de 20 de minute, suficiente pentru ca Olaplex să transforme pur și simplu structura și aspectul părului tău.

Și pentru că vorbim despre adevărate minuni de beauty, poți lua acasă cu tine al treilea pas al Olaplex, respectiv Hair Perfector, pe care îl poți folosi pentru întreținerea rezultatelor obținute la salon. Aplică o dată pe săptămână (sau mai des, dacă situția în care se află părul tău e chiar dramatică), așteaptă 10 minute și apoi șamponează și clătește. Bun-venit, păr superb!

Poți folosi tratamentul Olaplex cu zero mustrări de conștiință: nu conține uleiuri, parabeni, silicon, gluten sau aldehide și nu este testat pe animale.

Tratament de remineralizare

Părul conține minerale care se pot pierde cât ai zice „tratament la salon”. Așa-numita demineralizare a părului poate avea drept consecințe nu numai fragilizarea și subțierea cuticulei, dar și căderea firului de păr.

Ce poți face? Treci pe la salon, spune „ce te doare” și cere un tratament de remineralizare. Ce presupune acesta? Este folosit un ulei mineral special, care se depune la suprafața firului de păr și va forma un film molecular, protejând cuticula. Dar efectul de remineralizare este resimțit și la interior, prin întărirea și fortificarea firului de păr. Iar tu vei fi uimită de cât de frumoase sunt cosițele tale!

Per total, tratamentul de remineralizare are drept scop restabilirea echilibrului structural al cuticulei, reîntregind firul de păr și făcându-l mai puternic în fața agresiunilor de tot felul. După ce a fost răsfățat cu un tratament de remineralizare, părul e mai elastic, mai puternic și are un luciu incredibil de frumos: este posibil chiar să nu îți mai recunoști cosițele atunci când ieși de la salon.

Cum realizezi tratamentul de remineralizare? După ce părul este spălat și cât timp e încă umed, se aplică uleiul mineral despre care ți-am vorbit mai sus, se lasă să acționeze timp de câteva minute și apoi se clătește cu grijă. Stilistul urmează să coafeze apoi părul după dorința ta. Ți s-a făcut deja chef de mers la salon? Și nouă!

Tratament de hidratare

Poate cel mai popular tratament pentru păr cerut în saloane este cel de hidratare. Nici nu e de mirare dacă ne gândim prin câte mici dezastre trebuie să treacă bietul nostru păr într-o singură zi: folosirea aparatelor de coafat și a produselor de styling, multe dintre ele agresive sau nepotrivite tipului tău de păr, poluarea, radiațiile UV, coafurile care îl supun la presiune, impuritățile, alimentația dezechilibrată, excesele de tot felul sau pieptănatul dur.

Privit astfel, stilul tău de viață devine principalul agresor al șuvițelor. Deși balsamurile, măștile sau tratamentele aplicate acasă pot repara multe dintre aceste „necazuri”, cel puțin o dată pe lună ai totuși nevoie de un tratament în profunzime, pe care să îl execuți la salon.

Un tratament de hidratare presupune aplicarea produselor specifice, cu ingrediente bogate, hrănitoare, nutritive. Stilistul va ști cel mai bine de ce are nevoie părul tău, iar echipa de la Icon Beauty Studio va face minuni pentru cosițele tale.

Tratamentul de hidratare se aplică tot pe părul umed, spălat cu produse cosmetice ce se adresează exact problemelor cu care te confrunți tu. După ce este lăsat să acționeze într-un interval personalizabil în funcție de daunele la care a fost supusă podoaba ta capilară, tratamentul de hidratare este clătit, iar tu vei fi tunsă, coafată și aranjată după pofta inimii.

Echipa de la Icon Beauty Studio te așteaptă cu brațele deschise pentru a readuce părul tău la viață cu ajutorul tratamentelor pe care ți le-am recomandat în rândurile de mai sus. Lasă șuvițele tale dragi pe mâna unor profesioniști desăvârșiți și vei constata că nicio problemă a părului nu e atât de gravă încât să nu poată găsi atât de necesara rezolvare la Icon Beauty Studio! Cine are poftă de un strop de răsfăț?

Surse foto: iStock, Icon Beauty Studio

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.