Tratamentul de rejuvenare facială: ce este și cum te ajută să-ți păstrezi frumusețea

Tratamentul de rejuvenare facială: ce este și cum te ajută să-ți păstrezi frumusețea

Redactor Andreea Baluteanu

Dacă acum ceva vreme ne resemnasem cu ideea că ridurile fac parte din viața noastră, că cicatricele post-acnee vin și nu mai pleacă sau că petele pigmentare sunt pentru totdeauna, ultimele inovații din industria de beauty ne-au convins că lucrurile pot sta cu totul diferit. Nu ne temem de îmbătrânire, pentru că știm că putem îmbătrâni frumos și că este perfect în regulă să ne dorim să ne păstrăm aspectul tineresc și strălucitor pentru cât mai mult timp.

Azi vorbim despre tratamente de rejuvenare facială: controversate, incitante, magnetice și misterioase. Îți spunem tot ce trebuie să știi înainte de a apela la ele, îți indicăm tratamentele faciale care îți redau tinerețea și îți spunem și care sunt cele mai potrivite opțiuni în funcție de nevoile tale. Frumusețea nu mai are niciun secret!

Tratamentele faciale de rejuvenare: ce trebuie să știi înainte de a le încerca

Este posibil ca și la 100 de ani să ai o piele luminoasă și catifelată, dacă ai grijă de ea. Pielea, cel mai mare organ, este prima barieră în calea elementelor externe agresive, dar nu are de suferit doar în urma expunerii la soare sau la poluare, ci și ca urmare a dezechilibrelor hormonale, a scăderii naturale de producție de colagen și elastină sau în urma ritmului de viață extrem de stresant.

Aici intervin tratamentele de rejuvenare facială, care implică magicele legi magice ale chimiei și ale tehnologiilor avansate pentru a-ți dărui un chip desăvârșit. Te tentează ideea? Iată ce trebuie să știi înainte de a apela la un tratament facial de rejuvenare!

Există o diversitate de proceduri pe piață. Nu toate tratamentele de rejuvenare facială presupun injectarea și niciunul nu este dureros. Procedurile noninvazive sunt la fel de apreciate și dau rezultate wow, fără ca tu să resimți cea mai mică durere. Și, executate cum trebuie, niciuna dintre aceste proceduri nu îți va contura o față „împietrită”.

Trebuie să apelezi la o clinică profesională. Fii prevăzătoare față de ofertele tentante care circulă în social media! Tratamentele de rejuvenare facială trebuie executate într-o clinică specializată și realizate de un medic dermatolog sau de un chirurg plastician, în urma unei consultații.

Beneficiile tratamentelor faciale de rejuvenare sunt nenumărate și nu se referă doar la ștergerea ridurilor. Aceste proceduri redau elasticitatea și fermitatea pielii, reduc hiperpigmentarea, estompează petele solare, reconturează ovalul feței, te scapă de cicatricele sau de urmele lăsate de acnee, hrănesc și conferă luminozitate tenul.

Rejuvenarea nu este doar pentru cei maturi. Și nici exclusiv pentru femei! Sunt tratamente de rejuvenare noninvazive care pot fi realizate începând cu vârsta de 20 de ani!

Ce tratamente faciale poţi face ca să arăţi mai tânără?

Fiecare tratament facial de rejuvenare are rolul său în abordarea diverselor probleme ale tenului și gama sa de atuuri, așa că e recomandat să te informezi și să discuți cu specialistul înainte de a lua o decizie. Echipa clinicii SKiN MedSpa a testat cele mai bune tratamente de rejuvenare facială de pe piață, au discutat cu producătorii și au participat la târguri de specialitate pentru a-ți aduce cele mai eficiente tratamente faciale, care te pot ajuta cu adevărat! Iată doar o parte din tratamentele faciale de care poți beneficia în cadrul clinicii de specialitate:

Ai tenul tern, cu riduri superficiale și vizezi o schimbare majoră? Alege mezoterapia!

Un tratament inovator, mezoterapia se află în topul tratamentelor de rejuvenare facială pentru cei care visează la schimbări instantanee, la un chip radios, hidratat, fermecător. Procedura constă în infuzarea în piele (prin injectare sau prin electroporație ori Jet Peel) a unui cocktail de vitamine, minerale, aminoacizi și coenzime. E alegerea perfectă pentru accentuarea strălucirii tenului, pentru ridurile superficiale și pentru a îmbunătăți circulația sângelui, dar și pentru pete pigmentare, cicatricele post-acneice sau ten deshidratat. Efectele apar în decurs de o oră după tratament și se păstrează pentru cel puțin o săptămână.

Vrei să reînnoiești pielea, să scapi de ridurile fine și de cicatrice? Alege peelingul chimic

„Pătat” de o reputație negativă, peelingul chimic are efecte minunate atunci când e realizat de un profesionist: atenție, nu se execută acasă! Prin peeling se elimină primul strat de piele și, în consecință, se estompează semnele îmbătrânirii, cicatricele cauzate de acnee, petele pigmentare, pistruii sau chiar leziunile precanceroase ale pielii. Folosind diverse combinații de acizi pentru un peeling superficial, mediu sau profund și ales doar de către un medic cu experiență, peelingul chimic nu are limită de vârstă și este una dintre cele mai vechi metode de a-ți păstra tinerețea veșnică.

Visezi la un efect dramatic de lifting facial printr-o procedură noninvazivă? Alege rejuvenarea facială cu Venus Legacy™

Considerată a fi una dintre cele mai eficiente proceduri de rejuvenare facială, Venus Legacy™ se adresează mai ales persoanelor mature. Procedura încălzește straturile profunde ale pielii printr-o tehnologie de radiofrecvență medicală, stimulând astfel producția de colagen. Tenul devine mai elastic și mai ferm, ridurile fine sunt reduse cu până la 90%, iar cele profunde sunt estompate. Cel mai mare avantaj al acestui tratament facial este că întregul contur al feței este redesenat. Venus Legacy™ este folosită și pentru eliminarea bărbiei duble sau pentru estomparea pungilor de sub ochi.

Vrei să scapi de ridurile fine și profunde și/sau de pete pigmentare, cicatrice sau puncte negre? Soluția este microneedlingul

Inducția de colagen, cum mai este numit microneedlingul, presupune perforarea controlată și precisă a pielii prin intermediul unui dispozitiv manual sub formă de roller (dermaroller) sau de stilou (dermapen) ori Mesopen (cel mai nou dispozitiv), stimulând astfel procesele de regenerare a pielii și de producție a elastinei și colagenului. Poți folosi microneedlingul atât pentru întinerirea facială, dar și pentru hiperpigmentare, acnee, puncte negre sau pori deschiși, indiferent de vârstă.

Vrei să faci cunoștință cu tratamentul facial de rejuvenare preferat de vedete? Încearcă Terapia Vampir sau PRP

Kim Kardashian spune cui are urechi să o audă că își datorează lookul tineresc la cei aproape 39 de ani Terapiei Vampir sau PRP-ului. În ciuda denumirii care „bagă spaima în tine”, în realitate, această procedură de rejuvenare este nedureroasă și naturală pentru că folosește sângele tău. Medicul va recolta o cantitate mică din sângele tău pentru a izola factorii de creștere, apoi îl va reintroduce prin microneedling. Este stimulată astfel producția de colagen și circulația sângelui, iar tu te vei bucura de o piele cu aspect tânăr, proaspăt, neted, fără semne de oboseală, fără riduri, pori încărcați și pete pigmentare: un chip radios care cucerește!

Vrei un efect de umplere a ridurilor adânci și de redare a volumului facial pierdut? Injecțiile cu acid hialuronic sunt răspunsul!

Tot mai populare în ultima perioadă, injecțiile cu acid hialuronic umplu ridurile și redau volumul facial, „ridică” bărbia, pomeții, obrajii, linia maxilarului, tâmplele, estompează semnele de îmbătrânire de pe mâini și sunt folosite și pentru augmentarea buzelor. Efectele pot dura până la 12 luni! În plus, se pot folosi pentru a crea simetrie facială unde este nevoie și pentru a crea un aspect de față mai suplă, fără bisturiu. 

Vrei să reduci ridurile de expresie cu rezultate pe termen lung? Alege botoxul!

Și injecțiile cu toxină botulinică au căpătat, din păcate, o reputație întunecată, în principal din cauza rezultatelor dezastruoase obținute de un personal complet neprofesionist. Însă ține cont că, dacă apelezi la un medic, fața ta nu va părea „înghețată”. Dimpotrivă, toxina botulinică are darul de a bloca transmiterea impulsurilor nervoase către mușchii feței și de a relaxa astfel chipul, netezind în principal ridurile de expresie. Efectele apar în circa 2 săptămâni de la vizita la salon și se mențin între 6 și 9 luni. Inclusiv fețele regale precum Kate Middleton se folosesc de botox, așadar de ce nu ai beneficia și tu o de întinerire imediată? 

Dacă ți-a plăcut topul nostru de tratamente pentru rejuvenare facială, programează-te la clinica SKiN MedSpa! Pe lângă faptul că vei fi tratată așa cum trebuie, că fiecare pacient beneficiază de o evaluare a tenului și/sau corporală GRATUITĂ și un plan de tratament personalizat, poți beneficia de OFERTE permanente și prețuri accesibile! Convinge-te singură!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.