Trei tendințe în manichiură pentru sezonul cald

Trei tendințe în manichiură pentru sezonul cald

Redactor Divahair.ro

Fie că vorbim despre linia dublă meticulos desenată cu ojă de culoare albă în vârful unghiei, specifică manichiurii franțuzești, fie că ne amintim de modelele animal print, foarte populare și purtate în urmă cu câțiva ani, este cert că moda și tendințele nu se opresc doar la haine. Felul în care ne purtăm unghiile este la fel de important în ceea ce privește propria imagine, astfel că trendurile nu ocolesc acest aspect. Mai mult decât atât, fiecare sezon ne aduce noutăți în ceea ce privește manichiura, respectiv noi forme și modele care dau un suflu fresh unghiilor noastre.

În ultimii ani putem remarca tendințe clare de revitalizare a unor elemente ce țin de trecut și integrarea acestora în prezent, dându-le un look modern și proaspăt. Spre exemplu, în acest sezon putem observa popularitatea unghiilor în formă de migdală sau chiar ovale. Femeile tind să prefere manichiura cu astfel de forme, realizată însă cu materiale moderne, ca oja semipermanenta, care este din ce în ce mai accesibilă. Astfel, mai jos îți prezentăm trei dintre trendurile verii, look-uri ce vor aduce unghiile tale în centrul atenției. Detalii aici.

mana de femeie in aer

Unghiile migdală, o formă timeless

Înainte de-a povesti despre tendințe, trebuie precizat un lucru: deși posibilitățile sunt infinite, manichiura trebuie adaptată la stilul tău de viață. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, deși ne folosim mâinile zilnic, tindem să le neglijăm, astfel că nu le asigurăm protecția de care ar avea nevoie. Mâinile, precum întreaga suprafață a corpului, de altfel, au nevoie de hidratare în profunzime (îmbătrânirea pielii mâinilor este mai rapidă decât în orice altă parte a corpului). În plus, unghiile necesită o curățare regulată (tăiere, pilire, îndepărtarea impurităților) precum și tratamente pentru rezistență. Aceste trenduri nici nu ar avea sens dacă baza cu care lucrezi nu este într-o stare sănătoasă, deci, înainte de-a face orice alegere pentru unghiile tale, asigură-te că starea lor este impecabilă.

Am menționat și stilul tău de viață: unele forme de unghie, spre exemplu, sunt mai greu de îngrijit decât altele, astfel că sfatul nostru este să fii onestă față de nevoile și resursele tale, iar alegerea să fie în concordanță cu realitatea. Oricum ar fi, atunci când vine vorba de manichiură, look-ul pentru care optezi poate fi adaptat la nevoile tale, astfel încât nu este nevoie să renunți la ceea ce îți dorești.

Și acum, să revenim la forma unghiilor. Observăm aici tendința specialiștilor în manichiură și, pe cale de consecință, a femeilor, de a aborda un aspect rotunjit al unghiilor, fie că vorbim despre unghii ovale sau unghii migdală/stiletto. În esență, alegerea este una practică: unghiile rotunjite sau ovale sunt mai ușor de îngrijit și îți permit o mai mare dexteritate. Dacă optezi pentru acest look, manichiura va fi mai durabilă și va crea și aspectul de degete alungite. Dacă preferi un aspect mai dramatic și mai senzual, poți alege unghiile migdală, care vor da manichiurii un suflu sexy și feminin.

De la accente delicate, la forme geometrice și abstracte

Trecem de la formă la aspectul propriu-zis al unghiilor, unde opțiunile sunt cât se poate de variate și diverse. În materie de culori, vara aceasta se poartă culorile și nuanțele deschise, cele aprinse și intense, precum culorile pastel, cele metalice ori chiar clasicul alb sau magenta. Dacă, totuși, vrei să ieși din sfera clasicului, recomandarea specialiștilor în manichiură este să încerci un look abstract. Cu alte cuvinte, tendințele acestui anotimp ne direcționează către stiluri metalice, geometrice sau chiar artistice. Concret, asta poate însemna o manichiură realizată cu oja holografică, cu forme geometrice sau tribale create cu ajutorul autocolantului de unghii ori, și mai simplu, folosind o pensulă și o ojă într-o culoare complementară.

În funcție de complexitatea pe care ți-o dorești, e posibil să fie nevoie să apelezi la un expert, respectiv la un salon specializat, însă dacă timpul îți permite, poți experimenta tot felul de modele chiar și acasă. Important este să reții că moda de azi nu mai vorbește despre unghii făcute toate în același model, astfel că te poți juca și explora în voie.

Oja semipermanentă, campioană la rezistență

Poate cel mai important și relevant avantaj al ojei semipermanente (în detrimentul clasicului lac de unghii, respectiv al ojei obișnuite) este durabilitatea. Oja semipermanenta și manichiura cu gel au avantajul de a rezista cu brio în timp, până la patru săptămâni, în funcție de rutina ta de zi cu zi, de cât de mult iei contact cu apa și, desigur, de cât de repede îți cresc unghiile. Pe lângă acest aspect, un alt avantaj este acela că ele își păstrează strălucirea în timp. Mai mult decât atât, procesul este rapid și prietenos, oja semipermanentă uscându-se repedei, prin intermediul luminii UV/ LED. Ea este accesibilă oricui: acest tip de unghii poate fi realizat atât în propria casă, de către tine însăți, cât și la salon, în funcție de timpul de care dispui, precum și de dificultatea modelului pe care ți-l dorești.

Dezavantajele sunt minore: manichiura semipermanenta este un ritual un pic mai costisitor la început, deoarece îți trebuie ojă specială, alături de lampa cu lumină UV/ LED. La acest aspect se adaugă și faptul că ele se dau jos ceva mai greu: fiind nevoie să ții unghiile în cotonete îmbibate cu acetonă, iar apoi să le pilești delicat. Totuși, investiția merită și se amortizează repede și vei vedea că și rezultatul final va fi pe măsură.

Acestea fiind spuse, rămâi deschisă și adaptează trendurile la stilul propriu, creând look-uri fresh, impecabile și feminine!

Sursă foto: Vlad Chețan, Anna Kumpan

Articolul urmator
Parfum vs. apă de parfum: care este diferența
Parfum vs. apă de parfum: care este diferența
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!
Incepe quiz
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.