Trei variante de machiaj care îți pun ochii în evidență

Trei variante de machiaj care îți pun ochii în evidență

Andreea Constantin

Ochii joacă un rol important în arta atracției, iar machiajul acestora a reprezentat un interes încă din cele mai vechi timpuri. Acesta s-a reinventat pe parcursul anilor, iar acum se remarcă printr-o multitudine de opțiuni de conturare a ochilor.

Deși există o varietate de produse de make-up, frumusețea ochilor tăi poate fi pusă în valoare folosind numai creionul de ochi sau tușul. Cu acestea poți obține efectul dorit fără compromisuri.

Îți propunem trei variante de impact pentru machiajul ochilor în care ai nevoie doar de un creion de ochi. Află mai multe detalii aici.

Machiajul smokey eyes

Smokey eyes este poate unul dintre cele mai cunoscute tipuri de machiaj. Acesta îți evidențiază ochii prin mister și atracție, fiind asociat, de obicei, unui look de seară.

Pentru a crea acest tip de make-up, alege un creion de ochi în nuanța preferată cu o consistență moale și care se poate aplica ușor. Folosește-l pe pleoapa superioară, cât mai aproape de linia genelor, și asigură-te că nu ai lăsat spații libere. Acum urmează partea jucăușă: folosește o pensulă pentru ochi, un burete sau chiar un bețisor de urechi pentru a difuza culoarea de-a lungul pleoapei.

La final, alege să adaugi un plus de dramatism look-ului tău. Folosește o linie de tuș pe partea superioară a genelor care va atrage privirile tuturor.

În ceea ce privește culoarea, deși smokey eyes este asociat cu nuanțele închise, nu te limita la acestea. Încearcă variante de bej sau roz pentru un look de zi ori nuanțe hipnotice sau metalice pentru o apariție extravagantă.

Machiajul winged

Conturarea ochilor în această variantă va atrage, cu siguranță, atenția asupra ta, fiind potrivită și pentru evenimente speciale. Aceasta presupune să obții un efect dramatic atât din trasarea unor linii precise, cât și prin faptul că poți să-ți folosești imaginația și spiritul liber pentru a crea și mixa diverse stiluri.

Pentru a-l realiza, folosește un creion sau un tuș precis și creează o linie subțire în colțul exterior al ochiului. Trasează puncte mici sau o linie subțire de-a lungul genelor și unește-o cu cea desenată mai devreme în exteriorul ochiului. Acum poți contura ochii în varianta finală, precum și corecta eventualele erori cu ajutorul unui bețișor de urechi și al demachiantului.

Machiajul winged este unul versatil, deoarece poți alege linii de contur mai subțiri sau mai groase în funcție de forma ochilor tăi sau de efectul dorit. De exemplu, optează pentru o linie accentuată spre colțul exterior al ochiului, o combinație între accentuarea colțului exterior și a celui interior sau definirea liniei inferioare a genelor. Joacă-te, desenând o linie și în pliul pleoapei sau, pentru un efect intens, combină această tehnică împreună cu cea pentru un smokey eyes.

Machiajul no-makeup

Dacă vrei să mizezi pe frumusețea ta naturală, optează pentru un make-up discret, minimalist. Machiajul no-make-up este unul în vogă zilele acestea și este momentul să îl încerci și tu!

Folosește un creion de ochi moale în nuanțe cât mai naturale, mate, în ton cu pielea ta (precum maro deschis, bej, roz sau piersică) pe care să le atenuezi pentru un plus de finețe și eleganță. Trasează o linie subțire de-a lungul genelor și asigură-te că vei obține efectul dorit, unul subtil, estompând-o cu o pensulă pentru a difuza culoarea pe pleoapă.

De asemenea, îți poți accentua privirea printr-un efect iluminator, adăugând cu ajutorul creionului puțină culoare pe centrul pleoapei sau în colțul interior al ochilor.

Creionul de ochi este un produs indisponibil din trusa ta de make-up. În orice variantă vei alege să îl folosești, important este să te simți bine, să experimentezi și să te joci cu diferite contururi și nuanțe prin care să-ți exprimi personalitatea. Tu ce variantă vei alege?

Surse foto: Unsplash.com

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Ce machiaj de primăvară ți se potrivește?
Incepe quiz
Ce machiaj de primăvară ți se potrivește?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.