Descoperă legătura dintre propolis și durerile de gât! Ce efect are ingredientul natural?

Descoperă legătura dintre propolis și durerile de gât! Ce efect are ingredientul natural?

Redactor Andreea Baluteanu

Perioada iernii nu ne aduce numai peisaje albe, de vis, avalanșa de cadouri de Crăciun și mult-așteptata și binemeritata vacanță de sărbători. Sezonul rece este sinonim și cu afluența de gripe și răceli, cu atât mai periculoase în contextul pandemiei actuale.

Așa se explică de ce căutăm azi, mai mult ca oricând, remedii naturale contra problemelor de sănătate. Lipsite de efecte adverse, ieftine, ușor de administrat și fără risc de interferență cu medicamentația recomandată de către doctor, aceste daruri ale naturii au devenit tot mai apreciate pe măsură ce societatea evoluează.

Azi îți recomandăm unul dintre cele mai apreciate ingrediente naturale împotriva durerilor din gât! Vezi ce minuni face propolisul și află cum să îl folosești!

Propolisul și durerile din gât: de ce este atât de benefic?

Propolisul derivă din rășini și exudate vegetale, ce conțin substanțe naturale de apărare ale plantelor contra agenților patogeni, printre care se numără fenoli și terpenoizi. Albinele, atunci când le colectează, recunosc aceste ingrediente speciale și le folosesc apoi în propriul mecanism de apărare al coloniei.

femeie care sufera de durere in gat

Astfel se produce propolisul, ce conține aceste atât de apreciate rășini alături de enzime din saliva albinelor (știm, parcă privești altfel propolisul). Propolisul este utilizat atât ca agent de lipire pentru construcția stupului, dar și contra potențialilor agenți patogeni. Mai mult, s-a constatat că albinele din coloniile cu mai mult propolis sunt mai sănătoase și trăiesc mai mult, imunitatea lor fiind practic potențată.

Specialiștii au ajuns astfel la concluzia că propolisul are importante calități antibacteriene, antifungice, antiinflamatorii și antiseptice. Iar dacă ești de părere că aceste descoperiri sunt recente, află că propolisul era folosit pentru vindecarea rănilor și de grecii și romanii din Antichitate.

Mai mult, propolisul include sute de compuși naturali cu proprietăți antioxidante, aminoacizi și polifenoli, devenind unul dintre cele mai apreciate remedii antivirale și antibacteriene.

Propolisul deține de asemenea și un efect de amorțire, ceea ce îl face ideal pentru durerile din gât. Dacă adăugăm gustul său apetisant de miere, dar și proprietățile de mai sus, este evident că e minunat contra senzației de gât iritat care te chinuie. Propolisul poate fi însă administrat și în perioadele în care dorești să îți susții imunitatea, dar și dacă dormi prost, ești stresată sau ai perioade dificile.

Propolisul, adjuvant natural în tratamentul infecției cu coronavirus

Ultimele descoperiri au adus vești și mai bune pentru admiratorii propolisului. Conform oamenilor de știință citați și de către Science Direct, propolisul poate reprezenta un adjuvant excepțional pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Principalele sale atuuri? Pe lângă disponibilitate, lipsa de efecte adverse. Propolisul poate fi administrat alături de celelalte medicamente recomandate de către doctorul tău, fără a interacționa cu alte enzime.

De partea cealaltă, propolisul deține, așa cum am nuanțat, importante caracteristici antiinflamatorii și imunoregulatorii. Mai mult, este eficient și în tratamentul unora dintre comorbiditățile asociate cu un risc accentuat de deces în urma infecției cu Coronavirus: cancer, boli respiratorii, hipertensiune sau diabet.

Nu în ultimul rând, propolisul include și câțiva dintre cei mai importanți compuși fitochimici cu rezultate promițătoare în inhibarea coronavirusului la om, precum quercetina, miricetina și acidul cafeic. Cu alte cuvinte, nu e de mirare că tot mai mulți specialiști îl recomandă cu căldură ca pe un remediu natural atât de benefic în prevenirea, dar și în tratarea infecției cu SARS-CoV-2.

OralMed, produsul natural care ameliorează durerile în gât

Toate efectele benefice ale propolisului sunt dezvoltate în mod excelent în OralMed, suplimentul natural pentru dureri în gât, voce răgușită sau tuse. Pe lângă propolis, produsul conține și ulei de mentă și glicerină.

supliment natural cu propolis oralmed

Nu o să îți vină să crezi cât de multe proprietăți extraordinare deține acest supliment. Astfel, produsul are calități antibiotice, antifungice, antioxidante, antivirale, antiinflamatorii, dar și un efect sinergic cu acțiunea antibioticelor (poate fi utilizat alături de acestea). Bogat în vitamine și minerale, propolisul pare a fi exact răspunsul pe care îl așteptam la dilemele noastre de sănătate.

Ce îți mai oferă administrarea OralMed? Ai parte de protecție timp de 24 de ore. Scapi de conservanți, pentru că vorbim despre un produs natural, și ai un număr crescut de doze (130). Mai mult, produsul formează un strat protector la nivelul mucoasei, așa că e magic pentru a preveni, nu doar pentru a trata.

Durerile de gât nu îți mai dau pace? Te temi de o potențială infecție cu noul Coronavirus sau te lupți deja cu boala? În toate aceste cazuri, extractul de propolis se poate dovedi de ajutor. Descoperă-l în formula OralMed! Suplimentul natural te așteaptă în farmacii.  

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Foilayage - cea mai hot tehnica de vopsire in 2023
Foilayage - cea mai hot tehnica de vopsire in 2023
Ce dezastru natural esti?
Incepe quiz
Ce dezastru natural esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.