Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Iată de ce este importantă tratarea în cuplu pentru a preveni infecțiile intime!

Redactor Andreea Baluteanu

Cum vine vara, crește nu numai dorința de relaxare și de distracție, dar și pericolul infecțiilor intime. Candidoza, în special, apare mult mai frecvent pe timp de vară, fiind „încurajată” să se dezvolte de mediile calde și umede, pe care bacteriile pur și simplu le adoră.

Experții sunt de părere că nu mai puțin de 3 din 4 femei au experimentat un episod de candidoză în viața lor, și o mare parte dintre acestea au cunoscut fenomenul recurenței. Câte dintre ele au înțeles însă că este cazul să se trateze nu numai pe ele, dar și partenerii sexuali? Este semnul de alarmă pe care ne dorim să îl ridicăm azi! Află din rândurile de mai jos de ce este important să te tratezi nu numai pe tine, dar și pe iubitul tău!

Care sunt cauzele infecțiilor intime? De ce apar mai frecvent vara?

În mod normal, mediul vaginului este populat de un raport echilibrat dintre bacteriile benefice, „bune”, și cele „rele”. În momentul în care are loc o proliferare a acestora din urmă, se creează dezechilibre care se pot dovedi extrem de periculoase. Dintre infecțiile intime, cea mai răspândită este cea cu Candida Albicans, ciuperca responsabilă pentru apariția candidozei.

cuplu in pa

Dar care sunt cauzele infecțiilor intime? Conform specialiștilor, creșterea bacteriilor dăunătoare poate avea loc în următoarele condiții: administrarea antibioticelor, mai ales în condiții necorespunzătoare, sarcina, diabetul, un sistem imunitar slăbit sau folosirea de anticoncepționale sau de terapie pe bază de hormoni.

Iar în ceea ce privește manifestarea, trebuie să știi că vara este „raiul” infecțiilor intime. De ce? Bacteriile „rele” preferă mediile umede și călduroase, iar anotimpul fierbinte se înscrie cu succes în aceste condiții. Când adăugăm și că vara transpiri mai des, stai mai mult timp în costumul de baie umed sau faci sport în aer liber, se conturează un tablou pe care Candida Albicans pur și simplu îl adoră.

Care sunt simptomele infecțiilor intime?

Cum îți dai seama că „te-ai pricopsit” cu o candidoză de toată frumusețea? Iată la ce semne spun experții că trebuie să fii atentă!

Principalele simptome ale candidozei sunt următoarele:

 • senzație de usturime sau de mâncărime resimțite în zona vaginului sau a vulvei;
 • senzație de arsură, pe care o experimentezi mai ales atunci când urinezi;
 • înroșirea sau umflarea vulvei;
 • durere și senzație de amorțire în zona vaginului;
 • iritații;
 • secreții albicioase și abundente;
 • secreții apoase.

Tu te tratezi, dar partenerul tău?

Una dintre cele mai comune greșeli pe care le poți face atunci când te tratezi de infecția cu Candida Albicans este să îți administrezi doar ție medicamentația recomandată de doctor.

Specialiștii atrag atenția că, deși nu este neapărat un fenomen comun, infecțiile intime pot fi pasate mai departe și pe cale sexuală. Astfel, partenerul tău poate ajunge să sufere la rândul său de candidoză.

Mai periculos este atunci când el nu prezintă simptome sau nu le identifică ca atare. De aici se poate prolifera fenomenul recurenței, în care și tu, și el ajungeți să suferiți la intervale regulate de infecții cu Candida Albicans, deși ai urmat cu sfințenie tratamentul în primă fază.

OMNI-BIOTIC® 6, aliatul în lupta contra infecțiilor intime

Știm că poate te-ai săturat să ți se repete că e mai important să previi decât să tratezi, dar aceasta este realitatea. Iar în cazul infecțiilor intime, conceptul e cu atât mai valabil.

În afară de evitarea acelor greșeli care te pot predispune la dezvoltarea candidozei (purtarea lenjeriei umede sau strâmte, administrarea antibioticelor fără protecție, consumul exagerat de zahăr care poate afecta imunitatea, folosirea produselor de igienă intimă parfumate sau cu substanțe nocive, dușurile interne), este esențial să îți îmbunătățești echilibrul de bacterii din zona intimă și intestinală.

omni biotic

Iar prietenul tău la cataramă este OMNI-BIOTIC® 6! Suplimentul întărește sistemul imunitar, corectează dezechilibrele florei intestinale și este un adjuvant excelent în curele de detoxifiere. Incluzând o concentrație ridicată de bacterii (Lactobacillus casei W56, Bifidobacterium animalis W53, Lactococcus lactis W58, Enterococcus faecium W54, Lactobacillus acidophilus W55, Lactobacillus salivarius W57), OMNI-BIOTIC® 6 combină substanțe balast solubile cu substanțe cu rol prebiotic care cresc activitatea metabolismului tău. În plus, enzimele multiplică aderența bacteriilor la mucoasa intestinală.

De remarcat este și faptul că tulpinile bacteriene care rezidă în OMNI-BIOTIC® 6 vor supraviețui în proporție de 90% la trecerea gastrointestinală și vor prezenta o vitalitate și o activitate intensă care permit colonizarea intestinelor. Aceste date au fost demonstrate printr-un studiu pre-clinic care a fost desfăşurat la Universitatea din Maastricht, Olanda, așa că nu ai niciun motiv să te îndoiești de ele.

Ce mai trebuie să știi? Formula OMNI-BIOTIC® 6 este sub formă de pulbere, nu capsule, astfel că bacteriile liofilizate sunt rehidratate înainte de consum prin activare în lichid, fiind astfel consolidate înainte de a ajunge în tractul gastrointestinal. În cazul în care bacteriile ar fi fost prezente sub formă de capsulă, ar fi fost rehidratate în mediul ostil al stomacului sau al intestinului subțire, ceea ce le-ar fi afectat capacitatea de supraviețuire.

Cum se administrează OMNI-BIOTIC® 6? Tot ce trebuie să faci este să dizolvi înainte de culcare o linguriță de OMNI-BIOTIC® 6 în 125 de ml de apă, apoi să aștepți 10 minute pentru activare. Agită din nou și bea. Dacă dorești, poți lua OMNI-BIOTIC® 6 de două ori pe zi, dimineața și seara. Durata recomandată a utilizării este de cel puțin 4 săptămâni de administrare zilnică.

Te mai liniștim: OMNI-BIOTIC® 6 nu conține proteine de origine animală, dar nici gluten, drojdie sau lactoză, ceea ce îl face potrivit pentru diabetici, dar și pentru persoanele care suferă de intoleranță la lapte sau la lactoză. Mai mult, OMNI-BIOTIC® 6 poate fi consumat în timpul sarcinii, nefiind deloc periculos pentru bebelușul tău, ba dimpotrivă.

De acum încolo, este mai simplu să lupți contra infecțiilor intime. Tratează în cuplu și nu uita să întărești apărarea organismului tău cu ajutorul OMNI-BIOTIC® 6! Descoperă online suplimentul care îți demonstrează de ce este întotdeauna mai bine să previi decât să tratezi!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta