Magneziul reduce disconfortul provocat de caniculă! Cum trebuie să-l consumi

Magneziul reduce disconfortul provocat de caniculă! Cum trebuie să-l consumi

Redactor Andreea Baluteanu

În fiecare an, trecem prin aceeași combinație amețitoare de stări: în timpul iernii grele, jinduim la prezența verii, primăvara deja o așteptăm cu nerăbdare, iar odată cu apariția caniculei, ne dorim cu ardoare să se facă frig cât mai repede.

Dincolo de acest ansamblu de trăiri sufletești, trebuie să recunoaștem însă că temperaturile ridicate provoacă disconfort și numeroase turbulențe. De la migrene, probleme cardiace, stare de leșin, oboseală, slăbiciune sau chiar tulburări emoționale, căldura are numeroase efecte devastatoare asupra stării noastre de sănătate.

Noi am identificat însă soluția salvatoare! Este vorba despre magneziu, mineralul care poate reduce disconfortul provocat de caniculă. Vezi cum te ajută și cum să îl consumi!

Ghid de ajutor pe timp de caniculă: cum te salvează magneziul

Faptul că nu suporți canicula sau că te temi de apariția ei nu e nici pe departe un moft. Temperaturile excesive provoacă un disconfort accentuat și pot avea repercusiuni asupra stării noastre de sănătate.

femeie vara

Îți explicăm mai jos cum anume reacționează corpul ca să te mențină protejată pe timp de caniculă. În momentul în care temperaturile depășesc limita suportabilității, organismul nostru pune la bătaie puterile a două organe. Pe de o parte, este vorba despre hipotalamus, o parte a encefalului care funcționează pe post de centru de comandă, coordonând activitatea corpului de reglare a temperaturii. Alături de acesta, pielea răcește organismul prin intermediul glandelor sudoripare controlate de sistemul nervos, și care secretă transpirația.

Acest proces, atât de blamat de majoritatea dintre noi, are drept obiectiv diminuarea temperaturii corpului și menținerea sa în limitele normalului. Lichidul sărat secretat de glandele sudoripare răcește pielea și astfel ne ajută să facem față caniculei.

Însă transpirația nu are numai efecte pozitive, și nu ne referim aici la faptul că îți poate strica reputația din cauza mirosurilor neplăcute. Tot prin transpirație pierzi și minerale importante, care sunt atât de necesare bunei funcționări a corpului: magneziu, potasiu sau sodiu.

Aici intervine legătura dintre magneziu și reducerea disconfortului provocat de caniculă. Dar unul dintre cele mai importante minerale pentru corpul uman nu are efect numai în reglarea temperaturii corpului, dar este implicat în alte 300 de procese și reacții biochimice care se desfășoară în trupul tău.

Cu alte cuvinte, nu e un erou?

Cum consumi magneziul pe timp de caniculă?

Dincolo de sursele sale alimentare (ciocolată neagră, avocado, nuci, leguminoase, tofu, semințe, cereale integrale, somon, banane și legume cu frunze verzi), este important să apelezi la un supliment. Aceste produse sunt necesare nu doar atunci când suferi de deficit, dar și în cazurile în care traversezi perioade dificile: de stres și oboseală, de caniculă sau dacă ai boli cronice, atât de periculoase când temperaturile explodează în termometre.

bioelectra

Aici intervine Biolectra Magnesium Lemon, supliment de top pe bază de magneziu. Contribuind la buna funcționare a inimii, sistemului nervos și a musculaturii și diminuând disconfortul creat de caniculă, magneziul susține și diviziunea celulară sănătoasă și metabolismul.

Biolectra Magnesium Lemon îți oferă rezervele necesare de magneziu pentru toate cele 300 de procese și funcții în care este implicat acest mineral.

Cum îl administrezi? Nu ai nevoie de mai mult de un plic pe zi. Plicul cu granule orodispersabile conține oxid de magneziu ușor 535 mg, ce corespunde la 300 mg de ioni de magneziu. Alături de acestea, mai primești citrat de sodiu, sorbitol, acid citric, carboxymetilceluloza de sodiu, aromă de portocală, aspartam, stearat de magneziu și ciclamat de sodiu.

Tot ce trebuie să faci este să pui granulele pe limbă, să le lași să se topească și apoi să le înghiți. Nu ai nevoie de apă, iar aroma de lămâie face ca tot acest proces să fie peste măsură de plăcut.

Biolectra Magnesium Lemon conține 20 de plicuri, devenind acel aliat căruia îi poți mulțumi, la final de vară, că te-a ajutat să treci cu bine peste toate acele zile de caniculă nimicitoare. Produsul este disponibil online și gata să îți facă vara mai frumoasă!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.