Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Răgușești de la aerul condiționat? Ce trebuie să faci pentru a scăpa de problemă

Redactor Andreea Baluteanu

Odată cu temperaturile fierbinți cu care luna iulie și-a făcut intrarea triumfală în viețile noastre, oare se mai miră cineva că aerul condiționat tocmai a devenit cel mai bun prieten al nostru? Cu toate acestea, deși climatizarea pare să fie în numeroase cazuri singura posibilitate de a răzbi în anotimpul fierbinte, aerul condiționat presupune și câteva inconveniente.

Iar una dintre principalele probleme cu care se confruntăm și pe care le putem pune pe seama aerului condiționat este răgușeala sau gâtul iritat. Vezi mai jos care sunt cauzele acestui fenomen, dar și ce poți face pentru a scăpa de problemă!

De ce răguşeşti de la aerul condiționat? 3 explicații de luat în calcul

Ajungi acasă înfierbântată după ce ai traversat orașul năpădit de căldură și tot ce mai visezi este să dai drumul la aparatul de aer condiționat. Cât timp savurezi răcoarea la care ai visat practic întreaga zi, ești în al nouălea cer.

femeie cu dureri in gat

Dar când te trezești cu senzația de răgușeală sau de usturime în gât, tabloul idilic începe să se întunece. De ce se întâmplă însă acest fenomen regretabil?

Pot exista mai multe motive pentru care aerul tău condiționat îți joacă feste, dăruindu-ți o răgușeală de toată frumusețea. Primul dintre ele este acela că aparatul tău a fost instalat în mod necorespunzător. Dacă aerul stagnează și nu este circulat așa cum trebuie prin încăpere sau purificat ca atare, bacteriile găsesc un teritoriu propice pentru a crește și a se dezvolta. Astfel, ele pot sta la baza infecțiilor bacteriene care au drept simptom și răgușeala aceea sexi, dar atât de nesuferită.

Aerul uscat din încăpere este un alt precursor al gâtului iritat sau al răgușelii. Mai ales dacă obișnuiești să suferi de alergii, vei avea multe bătăi de cap cu acest fenomen. Ce poți face? Deschide din când în când geamul, pentru ca în încăpere să pătrundă și aer cu umiditate de afară.

Și lipsa mentenanței își poate spune cuvântul atunci când este vorba despre aerul tău condiționat. Este esențial să cureți frecvent filtrele de praf de la aerul condiționat, deoarece acestea captează alergeni pe care îi împrăștie apoi prin toată camera și implicit în plămânii și în organismul tău. Nu ezita nici să apelezi la servicii specializate care să curețe în mod profesionist instalația de aer condiționat, măcar o dată pe an.

Alte motive pentru care poți suferi de răgușeală

Firește că răgușeala nu poate fi pusă numai pe seama aerului condiționat. Există și alte situații în care îți pierzi vocea sau îi dai acea tentă „hârâită”, senzuală, și care nu au legătură cu gadgeturile ce ne păstrează plăcută temperatura în casă.

Inflamația corzilor vocale poate avea loc și ca urmare a consumului de apă rece după ce te-ai întors dintr-un mediu încălzit. Ține cont că nici nu este recomandat să bei lichide cu multă gheață atunci când temperatura corpului este ridicată.

Răgușeala este adesea și semn al unei afecțiuni. Fie că suferi de laringită, reflux gastroesofagian, leziuni ale corzilor vocale sau afecțiuni endocrinologice, semnele vor fi prezente și în vocea ta. Mai rar, răgușeala apare ca urmare a unor hemoragii pe corzile vocale sau în bolile și afecțiunile neurologice.

Răgușeala poate fi de asemenea prezentă în atacurile de panică sau de mânie, în stările acute de anxietate, dar și în cazurile de stres sever, precum și în schizofrenie sau în cancerul de laringe (extrem de rar).

Spune adio răgușelii cu Isla medic Hydro!

Știm prea bine că este imposibil să renunți la aparatul tău de aer condiționat, de aceea trebuie să găsești o soluție care să te scape de răgușeală și să nu implice sacrificarea confortului.

Isla medic hydro

Isla medic Hydro îți va sta alături la bine și la rău! Pastilele de supt au aromă de cireșe și protejează eficient mucoasa orală și faringiană. De asemenea, Isla medic Hydro calmează durerile de gât, te scapă de răgușeală și alină corzile vocale suprasolicitate, fie pentru că ai vorbit ore în șir, ai cântat toată noaptea la un concert sau ai ținut o ședință interminabilă.

Ce conține acest medicament care poate face minuni pentru corzile tale vocale, dar și pentru starea de bine? Isla medic Hydro include un complex hidrogel cu acid hialuronic, alături de extracte de mușchi islandez vegetal. Medicamentul este recomandat adulților și copiilor de peste 6 ani.

Cum îl administrezi? În funcție de gravitatea simptomelor, se pot administra câte 6 pastile de Isla medic Hydro pe zi. Ai la dispoziție 20 de tablete de supt, pentru ca glasul să îți fie la fel de melodios ca întotdeauna.

Scapă de răgușeala cauzată de aerul condiționat cu ajutorul Isla medic Hydro! Tabletele cu gust plăcut de cireșe pot fi achiziționate online!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta