Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

De ce am ales să iau cele mai mari decizii de viată fără să mă consult cu familia sau prietenii

Redactor Divahair.ro

Fiecare om care pășește în viața noastră ajunge să ne influențeze într-un mod sau altul la un moment dat. Ce înseamnă asta? Ei bine, se pare că familia, prietenii și cunoscuții joacă un rol foarte important în existența fiecăruia, aceștia având puterea să marcheze semnificativ felul în care evoluăm... sau involuăm.

De câte ori nu te-ai lăsat manipulat/ă de privirea dezamăgitoare a părinților tăi atunci când ai luat o decizie? Sigur știi despre ce vorbesc! E clar că nu-i vom putea mulțumi pe toți vreodată, așa că de ce să ne mai obosim? Se pare că cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine este să-ți ții viața privată și să iei decizii fără a te consulta cu altcineva.

Imagine cu o femeie care se uită pe geam

Ani de zile m-am îndoit de mine, nu am avut încredere în propria persoană și m-am luptat constant cu traumele trecutului. De ce? Pentru că mereu mi-am lăsat apropiații să intervină în viața mea. În momentul în care am încetat să mă mai deschid față de aceștia, totul s-a schimbat!
Încă de când eram copil, am fost mânată de teama aceea că voi fi judecată sau că nu voi fi plăcută sau că nu voi fi suficientă pentru alții. Încă de când eram copil mă îngrijoram de felul în care mă vor percepe alții. Opiniile lor erau atât de importante pentru mine... Cu greu am înțeles că nu ar fi trebuit să mă ghidez vreodată după părerile lor.

De aproape 10 ani, iau toate deciziile importante fără a mă consulta cu familia, prietenii sau chiar cu partenerul de viață. Da, exact! Mă bazez pe mine. Atât. Pe intuiția mea, pe vocea mea interioară. Cine ar putea știi mai bine ca mine ce-mi doresc, ce am nevoie? Nimeni! Și tocmai de aceea eu, singură, am decis dacă cumpăr o nouă casă sau nu, dacă îmi schimb job-ul sau dacă îmi deschid o afacere. Până la urmă, este hotărârea mea. Mi-am dat seama că oamenii își doresc foarte mult să-și dea cu părerea atunci când urmează să faci ceva important cu viața ta. Dar eu nu am nevoie de părerea lor! Nici măcar de cea a apropiaților mei.

Cu timpul am realizat că momentul în care am încetat să mă mai consider incapabilă, a fost și momentul în care am evoluat cel mai mult. Intuiția mea nu a dat greș niciodată și astfel am reușit să-mi recapăt încrederea în mine. Nu doar că simt că sunt suficient de pregătită pentru orice îmi va oferi viața, dar și trăiesc constant cu acest gând, cu această energie. Tot ce am nevoie este deja în mine și eu sunt tot ce aș putea avea vreodată nevoie. Da, sunt capabilă să fac absolut orice, iar dacă fac asta atât de bine de aproape 10 ani, cu siguranță că o voi face la fel și în continuare. Acesta este și gândul care mă ajută să rezist tentației de a le cere sfatul apropiaților mei atunci când ajung să mă îndoiesc de propriile capacități fără vreun motiv anume.

Ascunzându-mi deciziile, îmi protejez energia. Nu doar că nu mă las influențată de părerile lor, ci nu permit nici energiei lor să interacționeze cu a mea. În felul acesta, gestionez mult mai ușor situațiile în care mă aflu și sunt în stare să iau hotărâri care să se muleze pe deplin cu valorile mele.

Trăiesc în felul meu și cel mai mult mă bucură faptul că nu mai am nevoie de confirmarea celor din jur. Eu știu cel mai bine cine sunt cu adevărat și, cel mai important, știu că părerile altora nu contează. Până la urmă, de ce să îmi dicteze mie cineva cum să îmi trăiesc viața? Vreau să fac propriile mele greșeli, să am parte de propriile mele reușite și să evoluez în cel mai frumos mod posibil – cum doar eu aș știi să o fac.

Da, îmi doresc deseori să mă pot plânge partenerului meu! Îmi doresc să le cer un sfat părinților mei... sau poate mi-aș dori ajutor din partea prietenilor mei... Dar știu că toate aceste lucruri vin cu un preț pe care eu nu mai sunt dispusă să-l plătesc: încrederea în sine. De fiecare dată când am cerut sfatul cuiva înainte de a lua o decizie, am ajuns să aleg greșit deoarece cineva încerca ori să mă protejeze, ori să-mi pună bețe-n roate, ori să mă demotiveze.

Ei bine, până la urmă, mi-am dat seama de acest lucru! Atunci când am încetat să mă mai destăinui altora, am învățat să fiu mai responsabilă, mai flexibilă, mai îndrăzneață și chiar mai hotărâtă. Eu sunt singura răspunzătoare pentru alegerile mele și mă pot bucura atât de suișuri, cât și de coborâșuri. Mă pot bucura de viața mea exact așa cum este ea. Și este de-a dreptul minunată!

Citește și: Șase promisiuni pe care trebuie să ți le faci anul acesta și să te ții de ele

Sursă articol: Cluber

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta