Cât costă cea mai scumpă apă din lume

Cât costă cea mai scumpă apă din lume

Paula Rotaru

Apa este lichidul care ne ține în viață, dar și un „moft” pe care persoanele înstărite ar cheltui mii de dolari. Există în lume câteva sortimente de apă considerate de lux, deoarece prețul lor este cu mult mai scump decât al celor pe care le găsim pe rafturile supermarketurilor.

Descoperă cât costă cea mai scumpă apă din lume și motivul care stă la baza prețului piperat!

Cea mai scumpă apă din lume

Următoarele sortimente de apă au caracteristici aparte: unele sunt distilate, purifiate ori „spumante”, altele provin direct din apa de ploaie căzută în anumite regiuni. De asemenea, unele sticle de apă conțin arome speciale, iar altele sunt scumpe datorită designului fabulos al ambalajului.

Iată o listă cu 10 sortimente din cea mai scumpă apă din lume:

Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani – 60.000 de dolari/750 ml

Aceasta este cea mai scumpă apă din lume, menită să-ți potolească setea și să-ți golească portofelul.

Nu neapărat apa este cea care se remarcă prin caracteristici aparte, ci sticla realizată din aur de 24 de carate. 

De asemenea, sticla prețioasă poate fi achiziționată în mai multe versiuni, mai „accesibile” – auriu mat, argintiu, argintiu mat, cristal etc. – contra sumei de 3.600 de dolari. 

Mai mult decât atât, cea mai scumpă sticlă de apă din lume este ambalată individual într-o cutie din piele, putând fi oferită cadou. Un alt detaliu interesant: apa conține 5 miligrame de praf de aur!

Kona Nigari Water – 402 dolari/750 ml

Un alt sortiment din cea mai scumpă apă din lume este Kona Nigari, vândută în Japonia contra sumei de 402 dolari. Însă nu este o apă obișnuită, ci una care te ajută să slăbești, să scapi de stres și să ai o piele de invidiat, spun producătorii. Cu alte cuvinte, în loc să dai banii la sală, la dermatolog și la psiholog, potolește-ți setea cu o astfel de apă „miraculoasă”, colectată din adâncurile oceanului. 

Fillico – 165 de dolari/720 ml

În categoria „cea mai scumpă apă din lume” intră și Fillico, un brand care a luat naștere în Osaka, Japonia. Sticlele sunt realizate manual și reproduc fidel piesele de șah, având capace în formă de coroană, însă pot fi concepute și sub formă de Hello Kitty sau Mica Sirenă. În plus, sticla este decorată cu cristale Swarovski, iar apa provine dintr-o arie protejată localizată în Parcul Național Rokkou din Kobe. 

AquaDeco – 69.50 de dolari/750 ml

Această apă este îmbuteliată într-o sticlă cu un design atractiv, în stil... ArtDeco. 

Însă nu doar ambalajul este spectaculos, ci și conținutul: în 2007, brandul Aqua Deco a câștigat medalia de aur pentru cea mai bună apă minerală naturală necarbogazoasă și marele premiu pentru design la People’s Choice Award.

Izvoarele din care provine apa Aqua Deco au o vechime de 18.000 de ani și sunt situate în Ontario, Canada, cea mai cunoscută sursă de apă proaspătă din lume: „Aici am găsit aur pur lichid”, spun producătorii.

Veen – 50 de dolari/750 ml

Apa Veen provine dintr-un izvor din Finlanda și este considerată cea mai proaspătă și pură din lume.

O poți consuma pentru a-ți potoli setea sau pentru a te revigora într-o zi toridă de vară, dar cert e că va trebui să cheltui 50 de dolari pentru acest „răsfăț”. 

O poți comanda Velvet (plată), Efervescentă, Light, Clasică sau Puternic Carbonatată (Bold). Numele Veen a fost ales din mitologia finlandeză, unde Veen Emonen înseamnă Mama Apei. În iunie 2009, brandul Veen a fost ales furnizorul oficial de apă pentru faimosul magazin-muzeu Harrods din Londra.

Bling H20 – 36 de dolari/500 ml

Dacă vrei să-i faci un cadou inedit iubitei tale, această sticlă cu apă în formă de șampanie, decorată cu cristale Swarovski, este alegerea ideală. Apa carbogazoasă îi va asigura doza necesară de minerale atât de necesare după o sesiune de jogging sau, de ce nu, va acompania perfect un... spriț de vară. Singurul inconvenient ar fi prețul, deloc accesibil oricui: 36 de dolari pentru o sticlă de apă e cam mult totuși, nu?  

Știai că Bling H2O a fost produsă și consumată inițial doar de atleți de marcă și de vedete de la Hollywood? Chiar dacă apa provine din Dandridge, Tennesse, un loc nu foarte renumit pentru „puritatea” izvoarelor, se pare că, până la urmă, cristalele contează!

10 Thousand BC – 31 de dolari/600 ml

Prețul crescut al acestei sticle de apă este justificat de proveniența ei: producătorii spun că aceasta provine dintr-o regiune exotică și extrem de izolată de pe coasta Canadei, British Columbia, de unde și numele brandului, fiind nevoie de trei zile pentru a ajunge în acest loc. Dacă, într-adevăr, acest aspect este adevărat, nu ar trebui să ne mire prețul piperat și afirmația că este o apă proaspătă, pură și deloc atinsă de poluare. 

Să îți mai spunem că a fost servită la masa premierului canadian și în apartamentele VIP ale hotelului Hilton din Las Vegas? 

Lauquen Artes – 6 dolari/750 ml

Imaginează-ți că apa pe care o bei este atât de pură, proaspătă și curată, încât nici măcar aerul nu o atinge! Cam așa poate fi descrisă Lauquen Artes, apă extrasă dintr-un acvifer cu o adâncime de peste 450 de metri, situat în Patagonia, Argentina. Așadar, dacă vrei să mergi la capătul lumii pentru a degusta o apă scumpă, dar atât de apreciată, ai găsit-o!

Tasmanian Rain – 5 dolari/750 ml

Tasmanian Rain (Ploaia Tasmaniană) este extrasă de pe coasta de nord-vest a Tasmaniei, din Australia, considerată de Organizația Mondială a Sănătății drept locul cu „cel mai pur aer de pe planetă”.

Producătorii susțin că ar „colecta” picăturile de ploaie din această regiune, înainte de a atinge solul. Tasmanian Rain este comercializată în două variante – plată și carbogazoasă. 

Fine – 5 dolari/750 ml

Fine este o apă bogată în silicați și provine dintr-un izvor aflat în Shuzenji, zona vulcanului Fuji, în Japonia, la peste 700 de metri adâncime. Această zonă este venerată de călugări, artiști și intelectuali, care o consideră un loc perfect de meditație. Poate din acest motiv apa se numește Fine, termen care poate exprima serenitate, bună-dispoziție și... zen. La „doar” 5 dolari sticla, noi spunem că merită încercată! Poate mai scăpăm de stresul care ne caracterizează în acest secol al vitezei... 

Apa scumpă s-ar părea că este noul vin al bogaților, dacă luăm în considerare prețurile amintite mai sus. Chiar dacă apa are, cu mici diferențe, același gust, brandul conferă, în astfel de cazuri, statut social!

Află și ce se întâmplă dacă nu bei suficientă apă!

Surse foto: Pinterest.com, mafourchette.com, photobucket.com, ilgiornale.it, alux.com, mostluxuriouslist.com, abcnewspoint.com, dzivo.com, toptenthailand.com

Tu stii ce apa bei?
Incepe quiz
Tu stii ce apa bei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.