Cele mai scumpe rochii de mireasă din lume

Redactor Alexa Galgau

Orice femeie își dorește să poarte o rochie de mireasă excepțională, dar nu toată lumea poate să dea sume exorbitante pe ea, așa că multe dintre noi suntem nevoite să lăsăm deoparte fanteziile legate de rochie și să ne adaptăm posibilităților materiale. Însă există și femei pe care soarta le-a privilegiat și care pot cumpăra cele mai scumpe rochii de mireasă din lume, simțindu-se în ziua cea mare ca niște prințese sau regine în toată puterea cuvântului.

Admiră și tu cele mai scumpe rochii de mireasă din lume!

Cele mai scumpe rochii de mireasă

Rochia de mireasă cu platină

Această rochie de mireasă costă nu mai puțin de 250.000 de dolari și a fost creată din platină. A fost croită în China, motiv pentru care este roșie - în acea parte a lumii, mireasa trebuie să poarte roșu în ziua nunții. Rochia este de-a dreptul regală și a atras atenția a nenumărați vizitatori când a fost expusă la un târg din China. Există rochii de mireasă făcute din aur sau argint, însă acest model din platină este nemaivăzut, motiv pentru care prețul este exorbitant.

Chit că îți place sau nu modelul, trebuie admirată munca depusă pentru a face o asemenea operă de artă. Se pare că nu toate lucrurile pe care scrie „Made in China” sunt de proastă calitate, nu?

Rochia de mireasă semnată Mauro Adami

Creație a celebrului designer Mauro Adami, această rochie de mireasă este realizată din mătase de cea mai bună calitate, cusută cu fir de platină, ceea ce îi oferă un aspect metalic subtil și foarte elegant.

Alt element care adaugă valoare acestei rochii este broderia cusută manual și minunatul decolteu care te face să oftezi cu jind și avantajează orice tip de bust. Această creație deosebită costă 372.654 de dolari.

Rochia de mireasă purtată de Kate Middleton

Desigur, nu se putea ca o nouă membră a Familiei Regale a Marii Britanii să nu poarte ceva absolut spectaculos în ziua nunții. Creată de designerul Sarah Burton, rochia de mireasă a lui Kate Middleton a fost realizată din cele mai scumpe materiale, iar designul a rămas în istorie, generând un adevărat trend în materie de rochii de mireasă. Este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase și mai scumpe rochii de mireasă din lume, prețul ei fiind de aproape 400.000 de dolari.

Rochia de mireasă de la Danasha Luxury

Una dintre cele mai scumpe rochii de mireasă din lume costă 1.5 milioane de dolari și este pur și simplu răvășitoare. Se spune despre ea că are proprietăți de-a dreptul „magice”, pentru că nu ajunge niciodată să se șifoneze și arată întotdeauna ca scoasă din cutie. Desigur că materialele folosite nu sunt deloc obișnuite, însă rochia este ornată și cu diamante belgiene și 250 de grame de aur de 18 carate, ceea ce explică prețul ei exorbitant.

Rochia de mireasă din pene de păun

Designerul iconic Vera Wong s-a îndepărtat de conceptul tradițional al rochiei de mireasă și a creat o piesă absolut hipnotizantă, din nu mai puțin de 2009 pene de păun. Pentru ca penele respective să poate fi cusute împreună, rochia a avut nevoie de eforturile comune a opt artizani, dar a meritat, pentru că arată ca o adevărată operă de artă. Sigur că iubitorii de animale și activiștii s-au înspăimântat când au văzut această rochie extravagantă, însă designerul e primit multe puncte la capitolul creativitate. Prețul acestei rochii este de 1.5 milioane de dolari.

Rochia de mireasă semnată Yumi Katsura

A doua cea mai scumpă rochie de mireasă din lume, semnată de designerul japonez Yumi Katsura, încă nu a fost purtată de nimeni. Realizată din aur alb și din cea mai fină mătase, rochia este ornată cu o mulțime de pietre prețioase și cu o broderie splendidă lucrată manual, ceea ce îi justifică prețul halucinant de 8.5 milioane de dolari.

 

Pentru finisarea acestei opere de artă, au fost folosite 1000 de perle, iar piesa centrală este diamantul verde de 8.8 carate. Suntem curioase cine va purta această rochie în ziua cea mare!

Află de AICI cât costă cel mai scump diamant din lume!

Rochia de mireasă din diamante

Cea mai scumpă rochie de mireasă din lume costă 12 milioane de dolari și este rezultatul colaborării între designerul Renee Strauss și bijuteriul Martin Katz.

Realizată în 2006, rochia este făcută din cele mai fine materiale și este ornată cu o mulțime de diamante de 150 de carate. 

Momentan este expusă la hotelul Ritz-Carlton Marina del Ray și este considerată una dintre cele mai spectaculoase piese vestimentare ale tuturor timpurilor.

Ce părere ai despre cele mai scumpe rochii de mireasă din lume? Pe care ți-ai dori să o porți la nunta ta?

Descoperă și un top al celor mai scumpi 10 pantofi din lume!

Surse foto: fashion-stylist.net, chicvintagebrides.com, financesonline.com, dailymail.co.uk

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.