Cele mai scumpe seriale din istorie

Cele mai scumpe seriale din istorie

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

În secolul XXI, nu ne putem imagina viața fără seriale. Acestea sunt parte integrantă din viața noastră și se numără printre singurele lucruri care ne animă și ne țin cu sufletul la gură în fiecare seară, până la un nou episod. Show-urile de succes sunt cele care reușesc să sublinieze cele mai importante aspecte ale realității și în care reușim, într-o anumită măsură, să ne regăsim, identificându-ne cu personajele preferate și atașându-ne de acestea. Însă acesta nu este singurul lucru care ne face să iubim atât de mult serialele. Scenele remarcabile și captivante, precum și povestea în sine, ne fac să devenim dependenți de televizor.

Datorită Netflix și HBO, serialele sunt din ce în ce mai scumpe, iar pentru producția acestora sunt cheltuite sume exorbitante. Seriale precum The Crown, The Get Down și Game of Thrones au bugete uriașe, care de cele mai multe ori trec de milioane de dolari doar pentru un singur episod.

Iată cum arată topul celor mai scumpe seriale din istorie întocmit de time.com!

Top 7 cele mai scumpe seriale din istorie

7. Sense 8

Cel mai „ieftin” serial SF de pe Netflix este Sense 8, un serial regizat de The Wachowskis. Acesta spune povestea a 8 străini care nu se cunosc absolut deloc între ei și care devin brusc legați emoțional. Serialul se ridică la costuri de 9 milioane de dolari per episod. Anularea acestuia a fost una dintre cele mai controversate decizii luate de Netflix. Se pare că serialul costa prea mult pentru numărul mic de fani care îl urmărea.

6. Rome

Rome a fost unul dintre primele seriale de pe HBO care a avut un buget imens, de 10 milioane de dolari pentru fiecare episod. Deoarece acesta nu a reușit să fie atât de popular, serialul a fost anulat după doar două sezoane. Unii critici sunt de părere că anularea acestuia a avut legătură cu lansarea serialului Game of Thrones, care a reușit să îi știrbească din popularitate.

5. Game of Thrones

Game of Thrones ridică costurile de producție la aproximativ 10 milioane de dolari pentru fiecare episod. Spre deosebire de Rome, acest serial a reușit să fie mult mai popular, iar sezonul 7 a reușit să strângă peste 30 de milioane de fani doar în SUA. Cel mai scump episod a fost „Blackwater”, în care a trebuit să fie reconstituită scena unei bătălii din secolul al XIV-lea. Deși a fost scump, acest episod a fost unul dintre cele mai populare și a avut un impact direct asupra creșterii popularității show-ului. În acest moment, Game of Thrones a câștigat în jur de 40 de premii și este unul dintre serialele preferate nominalizate la premiile Emmy.

4. Friends

După 10 sezoane, Friends a devenit un succes comercial uriaș și o emblemă culturală. Friends a costat 10 milioane de dolari pentru fiecare episod. La finalul fiecărui sezon, cei 6 actori principali câștigau 1 milion de dolari fiecare.

3. ER

ER, la fel ca Friends, nu a fost dintotdeauna atât de scump. După renegocierile din 1998, NBC a fost de acord să le plătească fraților Warner 13 milioane de dolari pentru fiecare epidod. ER îi aduce în prim-plan pe George Clooney, Anthony Edwards și Sherry Stringfield și a fost difuzat până în 2009, având 15 sezoane și 331 de episoaade.

2. The Get Down

Serialul The Get Down, avându-l ca director de producție pe Baz Luhrmann, este o dramă muzicală difuzată de Netflix pentru 120 de milioane de dolari doar pentru primul sezon. Luhrmann, având deja o reputație de perfecționist, a început să colaboreze cu Sony Pictures Television, iar acest lucru a dus la schimbarea actorilor și scenariștilor, dar și la costuri mai mari. 

1. The Crown

Primul sezon al acestui serial costă 130 de milioane de dolari! Acest show dramatic difuzat de Netflix spune povestea reginei Elisabeta a II-a. The Crown are costume grandioase și scene remarcabile. De exemplu, reconstituirea vieții de la palatul Buckingham a avut nevoie de aproximativ 7 000 de costume, doar realizarea rochiei reginei Elisabeta ajungând la 30 000 de dolari. Conform The Daily Beast, costurile uriașe de producție fac din The Crown cel mai scump serial difuzat pe Netflix, dar și cel mai scump show din istorie.

Acesta este topul celor mai scumpe seriale din istorie, care au reușit să aibă un succes răsunător în toate colțurile lumii, dar și costuri uriașe de producție.

Surse foto: Pixabay

Ce regină din istorie ești?
Incepe quiz
Ce regină din istorie ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.