Cele mai bune restaurante din lume

Cele mai bune restaurante din lume
Gabriela David, redactor Divahair.ro

Omul traieste pentru savoarea vietii si cum altfel sa simti adevarata savoare daca nu prin cele mai dichisite si mai simandicoase bucate si unde altundeva sa servesti cele mai distinse bucate daca nu in cele mai interesante decoruri? De la specific asiatic la mediteraneean sau german, restaurantele de mai jos prezinta clientilor o ambianta extraordinara si o experienta culinara de neuitat, alaturi de servicii impecabile.

SPAGO
Los Angeles, SUA

La fel de faimos ca si obiectivele turistice precum Rodeo Drive sau studiourile Paramount, Spago este mandria austriacului Wolfgang Puck, care a deschis primul sau restaurant la inceputul anilor 80. Cu numerosi clienti fideli din randul celebritatilor, precum Tom Hanks, Sharon Stone sau Jack Nicholson, restaurantul este renumit pentru calitatea servirii si pentru cea mai buna pizza cu somon afumat.

Preturi:
Un meniu cu trei feluri de mancare la cina: 90$, fara taxe incluse
1 cafea: 3,50$
Cel mai bun vin: 350 $

Contact:
176 North Canon Drive
Beverly Hills, CA 90210
+1 31 03 85 08 80
http://www.wolfgangpuck.com/

 
 
 


OSTERIA MAZZO
Los Angeles, SUA

Numai in Italia poti gasi o bucatarie italiana atat de autentica precum Osteria Mazzo. Mari Batali si Nancy Silverton combina bucataria de prima clasa cu o ambianta italiano-americana. Nu este locul in care sa te grabesti cand mananci, bucatele trebuie savurate si pregatirea lor o poti observa fara niciun ascunzis. Cele 14 tipuri de pizza, minunatele feluri italiane care te imbie numai din denumire (ce spuneti de Fresh Ricotta & Egg Raviolo with browned butter sau de Crisp Duck al Mattone with pear mostarda & Brussels sprouts?), se adauga celei mai bune pizza din lume Pizza Bianca care este acoperita de o mozzarella cremoasa, contine trufe, lapte de vaca, frunze crocante de salvie si are un blat neobisnuit, crocant si moale in acelasi timp. Ah, si sa nu uit, daca nu esti Christina Aguilera, rezervarile se fac cu o luna inainte.

Preturi:
Un meniu cu trei feluri de mancare la cina: 130 $
1 cafea: 5 $
Cel mai bun vin: 1100 $

Contact:
641 N. Highland Avenue,
Los Angeles, CA 90036
USA
http://www.mozza-la.com/

  

  

THE PENTHOUSE
Santa Monica, SUA

Iti taie respiratia, nu numai peisajul care inconjoara restaurantul, situat pe acoperisul hotelului Huntley, ci si opera designerilor de interior Thomas Schoos si Seth Greenburg, care au capturat esenta californiana, prin podele de mahon si combinatiile alb-crem. Bucataria contine feluri de mancare inspirate din Spania si Franta si aduce in farfurii cele mai savuroase bucate si in pahare cele mai deosebite cocktailuri. Numai la micul dejun poti servi o delicioasa omleta cu branza de capra, ciuperci salbatice si trufe rase, iar la cina poti sa ametesti in magia unui desert precum White & Dark Chocolate Mousse with Italian Cherries in Their Own Syrup. Mmmmmm!

Preturi:
Un meniu cu trei feluri de mancare la cina: 150 $
1 cafea: 6 $
Cel mai bun vin: 10 $ / paharul

Contact:
1111 Second Street,
Santa Monica, CA 90403
P: 310.394.5454
F: 310.458.9776
http://www.thehuntleyhotel.com/

  

 

ALAIN DUCASSE au Plaza Athénée
Paris, Franta

Alain Ducasse este primul chef care a primit un total de 9 stele pentru trei restaurante. El spune ca a gati este 60% produsul si 40% executia, si asta si face in restaurantul din Plaza Athénée, pune o valoare deosebita pe ingrediente bizare. El ofera clientilor feluri de mancare moderne si autentic frantuzesti, unde atentia speciala este acordata ingredientelor. Aceasta simfonie pariziana este condusa de chef Christophe Moret si ofera clientilor posibilitatea de a-si construi propria simfonie culinara. Specialitatea cea mai gustata de clienti contine o combinatie de carne de rata salbatica, trufe si sos de vin rosu. O poezie!

Preturi:
Un meniu cu trei feluri de mancare la cina: 360 €
1 desert: 35 €
Cel mai bun vin: Château Margaux din 1961 - 10.000 €

Contact:
25 Avenue Montaigne
75008 Paris
Tel: +33 01 53 67 65 00
http://www.alain-ducasse.com/

  
 


THE GREAT GALLERY
Londra, Marea Britanie

Columne grecesti, piscina din marmura si un cod vestimentar riguros descriu cel mai exclusivist restaurant din Londra, ce apartine celui mai preoeminent club privat fondat in 1897. Aici este locul unde poti admira istoria automobilelor britanice, poti savura un trabuc cubanez, sa joci biliard si sa te indestulezi ca un rege cu bucate precum Salmon Carpaccio, Truffle Consommé sau o supa de rubarba si capsuni cu serbet de sampanie. Phillip Corrick, chef de 20 de ani conduce alaturi de Howard Bisset, Head Chef si au construit un meniu care iti lasa gura apa, ce incorporeaza produse proaspete de sezon si cele mai bune ingrediente de la cei mai buni furnizori.

Preturi:
Un meniu cu trei feluri de mancare la cina: 50 £
70 ml de coniac Hennessy: 30 £
Cel mai bun vin: Bordeaux Ch Lafite Rothschild din 1989 - 693 £

Contact:
Pall Mall Clubhouse
89 Pall Mall,
London SW1Y 5HS
Tel. +44 20 79 30 23 45
http://www.royalautomobileclub.co.uk/

     


RIVER-KASEMATTEN
Hamburg, Germania

In 1865 cladirea de langa piata de peste St. Pauli sin Hamburg, desupra docurilor, adapostea muncitori. Acum adaposteste cel mai bun restaurant din Hamburg. Clientii restaurantului pasesc mai intai pe o podea din lemn spre terasa mediteraneeana, pentru un piesaj uimitor al portului in scaunele rotunde din lemn. Ambianta este modelata de lampi aurii, pene si de culori calde in contrast cu zidurile de caramida. Iar cand semineul plezneste de lumina si caldura nu ramane decat sa savurezi o supa cu mango si chilli sau renumitii carnati de Hamburg cu sosul special curry.

Preturi:
Un meniu cu trei feluri de mancare la cina: 50 €
O bere 500 ml: 5 €
Cel mai bun vin: 99 €

Contact:
St. Pauli-Fischmarkt 28-32
20359 Hamburg, St. Pauli
Telephone: 040 / 30 06 01 90
http://www.river-kasematten.de/

  

RESTAURANT GORDON RAMSEY
Londra, Marea Britanie

"Patronul" atat la propriu cat si la figurat al bucatariei franceze, cu numeroase restaurante, pub-uri si cafenele deschise peste tot in lume, Gordon Ramsey si-a pastrat propriul restaurant, unde mananci preparatele celui mai renumit bucatar din lume. Preparate delicate precum scoicile la tigaie cu caracatita si sos de parmezan sau piept de rata cu morcovi si miere pot fi servite in cel mai desavarsit decor semnat de David Collins si servite de catre cei mai apreciati chelneri din Marea Britanie. Pentru ca restaurantul permite un maximum de 45 de clienti, rezervarile se fac cu trei luni inainte.

Preturi:
Un meniu cu trei feluri de mancare la cina: 90 £
O bere 500 ml: 5 £
Cel mai bun vin: Château d'Yquem, Sauternes 1er cru supérieur 1900 (Bordeaux, France) - 11.500 £

Contact:
68 Royal Hospital Road
LONDON
SW3 4HP
T: 020 7352 4441
F: 020 7352 3334

http://www.gordonramsay.com/

      

TOQUE!
Montreal, Canada

Patronii restaurantului sustin ca se inspira din peisajele uimitoare ale provinciei Quebec din Canada. Meniul este intr-adevar un omagiu traditiei culinare canadiene, cu preparate precum cocos de guinea prajit si porc suculent. Mancarea excelent preparata, plina de imaginatie si originala este completata de serviciile care par un balet bine coregrafiat.

Preturi:
Un meniu de gustare cu 7 preparate la portie injumatatita: 100 $
Un desert: 15 $
Cel mai bun vin: Saint-Émilion 1er Grand Cru Classé A 1996, Château Cheval Blanc - 2071 $

Contact:
900, Place Jean-Paul-Riopelle
Montreal (QC)
H2Z 2B2
Tel.: 514-499-2084
http://www.restaurant-toque.com/

 
 

EL BULLI
Costa Brava, Spania

La doua ore de cel mai frumos oras european, Barcelona, votat ani la rand cel mai bun restaurant din lume,  El Bulli este "manuit" de chef-ul Ferran Adrià, care gateste la nivel molecular. Astfel ca, experienta in acest restaurant nu este o experienta, este o adevarata incantare, un real deliciu, o explozie ale celor mai subtile si mai bizare arome. Si la fiecare preparat vei avea intrebari pentru chelnerul care va sta intotdeauna langa masa, bine informat si gata sa-ti raspunda la intrebarile curioase.

Carne de porc in miere, fistic acoperit in iaurt, in caramel, in curry, asteroizi din parmezan si lamaie ... un restaurant care nu joaca dupa regulile normale si care nu poate fi clasificat sau notat. Rezervarile se fac cu un an inainte, pentru ca El Bulli este deschis 6 luni pe ani, in celelalte 6 luni Ferran experminteaza in laboratorul sau culinar pentru noi delicii culinare. "Gatitul este un limbaj, prin care trebuie sa exprimi armonie, creativitate, noroc, frumusete, poezie, complexitate, magie, provocare si cultura.", spune el. Si asa si este, la El Bulli poti sa te astepti numai la neprevazut.

Preturi:
Un meniu de gustare cu 30 de preparate: 170 €

Contact:
Cala Montjoi . Ap. 30 17480 . Roses.
Girona (Spain)
tel (34) 972 150 457
fax (34) 972 150 717
rezervari: bulli@elbulli.com
http://www.elbulli.com/

 
 


In galerie poti admira preparatele incredibile din bucataria lui Ferran Adrià, de la restaurantul El Bulli, preparate pe care am incercat sa le traduc in romana, insa arta culinara fascinanta a acestui bucatar si-ar pierde din magie. Meniul de la El Bulli nu il mai intalnesti niciunde, restaurantul a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice din Europa.

 

Alte subiecte care te-ar putea interesa:

Hoteluri deosebite pentru o vacanta luxoasa la munte

Cele mai spectaculoase apartamente din lume pentru luna de miere

Cele mai extravagante idei pentru decorarea casei

Subiecte de pe forum:

Concediul de vis l-am petrecut in ...

Cele mai bune idei pentru timpul liber

Excursiile cu cortul

el bulli - almonds beans with baby squid, daisy buds, mustard, bitter almond and fennel Vezi galeria foto » el bulli - baby snails in court bouillon with velvet crab in escabèche and fennel-flavoured amaranth el bulli - carrot ribbons in lemon verbena, ginger and liquorice
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (117)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    etabastet (anonim)
    18 septembrie 2010 17:05

    o intrebare: cum le merge pe timp de criza?ca lumea nu mai vine nici la tuns....vom fi cu totii pletosi ca in '70 lol