Cum arată cel mai nou model Rolls-Royce

Cum arată cel mai nou model Rolls-Royce

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Noul model Rolls-Royce Phantom VIII a fost lansat pe 27 iulie în acest an și este completarea proiectului ce a debutat la început de secol, cu scopul de a recâștiga prima poziție în topul celor mai luxoase automobile. Cei 14 ani de la lansarea Rolls Royce-ului Phantom VII le-au permis inginerilor de la BMW și echipei în creștere R-R HQ din Sussex să vină cu câteva idei îndrăznețe și originale pentru modelul lansat luna trecută.

Rolls Royce Phantom VIII este o cu totul altă mașină și nu seamănă cu niciun model pe care l-ai mai văzut până acum. Are o structură nouă, dar și un motor dublu turbo de 6.75 litri V12. De asemenea, întreaga mașină este regândită, arătând mult mai modernă, mai rapidă, mai echipată și mai puțin ornamentată. Acest model va fi disponibil abia de anul viitor, pentru un preț exorbitant de aproximativ 400.000 de lire sterline.

masina rolls-royce

Cum arată cel mai nou model Rolls-Royce

Interiorul este similar cu cel al modelelor anterioare, specific experinței Rolls-Royce Phantom, însă trebuie să recunoaștem că de această dată inginerii de la BMW au ținut cont de părerile clienților din Orientul Mijlociu în privința spațiului și au făcut plafonul ceva mai înalt. Scaunul nu mai este băgat în bord, ci îți permite să îți relaxezi mai bine picioarele.

Personalizare, individualism, originalitate – acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine noul model Phantom VIII. Oricare ar fi fost detaliile ce le permiteau clienților Rolls-Royce să simtă că au o mașină unică, noul model ridică ștacheta la un cu totul alt nivel. Deasupra bordului, există un loc special dedicat artei.

Numit „galeria”, acesta este un panou orizontal care se întinde de la ușa pasagerului până în centrul automobilului. Galeria este doar un exemplu al romantismului pe care directorul de design Giles Taylor l-a oferit noului Rolls-Royce VIII. Ușile se închid automat, iar interiorul este extrem de discret, cu tehnologie tactilă și vizuală la tot pasul. Toate denumirile acestui model te duc cu gândul la lux și la apreciere pentru romantism. De exemplu, platforma acestei mașini, care de obicei este denumită cu cifre și litere (să zicem, de exemplu, prin AB12), la Rolls-Royce Phantom VIII se numește „Arhitectura Luxului”.

Deși unii răutăcioși vor râde când vor auzi acest lucru, platforma mașinii va fi dezvăluită publicului din întreaga lume abia peste un an. De ce? „Arhitectura Luxului” este complet diferită față de ce am fost obișnuiți să vedem până acum, fiind din aluminiu și gândită într-un mod cu totul special. De fapt, această structură este cea care face din acest model un automobil de lux, rafinat și destul de silențios. Mai mult, structura de aluminiu crește rigiditatea mașinii cu 30% față de modelul precedent. De asemenea, Rolls Royce Phantom VIII are o arhitectură mult mai lejeră și confortabilă față de ultimul model lansat, deși greutatea mașinii este mai mare. Dacă ultimul automobil din această serie avea 2.550 de kilograme, acesta are 2.652 de kilograme, ca urmare a tehnologiei inovatoare cu care este dotat.

Detalii precum dubla lustruire și ușa dublă, împreună cu noile tehnologii, fac ca din interior totul să fie extrem de silențios și să te detașezi de zmogotul din trafic. Tehnologia adaugă stabilitate și confort călătoriei. Cauciucurile mult mai moi de la Continental au propriul mecanism de estompare a zgomotului, pe care roțile îl produc în mod normal, oferindu-i noului model Rolls Royce o armură dinamică și silențioasă.

Phantom VIII ajunge la 100 Km/h în doar 5,3 secunde și poate ajunge la viteza maximă de 250 km/h. Inginerii acestui model au afirmat că mașina putea fi și mai rapidă, însă acest lucru nu este tocmai indicat pentru clienți. Stabilitatea este mult mai mare la 160 de km/h față de modelul anterior.

Rolls-Royce a pornit ca proiect în cadrul BMW, iar acum începe să fie o companie individuală. Deși nu este complet independentă de BMW, aceasta începe să ia decizii din ce în ce mai mult pe cont propriu și nu mai are nevoie să fie legată de ciclurile de producție ale companiei-mamă. Rolls Royce și-a câștigat propria formă de independență în tot acest timp în care noua generație Phantom a luat naștere, adică în 14 ani.

Rolls Royce Phantom VIII este expresia luxului în 2017, iar norocoșii viitori deținători cu siguranță vor putea să confirme acest lucru.

Surse foto: iStock, Pinterest

Cum va arata sotul tau?
Incepe quiz
Cum va arata sotul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.