Top 5 cele mai mai scumpe case de lux din lume

Viorica Ghinea, redactor

Opulenta, grandoare si eleganta la superlativ sunt cuvintele care descriu perfect cele mai scumpe case de lux din lume. Desi proprietarii le numesc modest case sau vile, acestea sunt adevarate palate. Cladirile impresioneaza atat prin arhitectura, cat si prin bogatie. Exploreaza pe indelete un top 5 al caselor extravagante.

5. One Hyde Park Apartment, Londra, Anglia

Proprietar: Rinat Akhmetov
Valoare:
221 milioane de dolari

 

Apartament de lux in One Hyde Park

 

Se spune ca cel mai scump apartament din lume este situat in luxosul complex Knightsbridge si apartine unuia dintre cei mai bogati oameni din Ucraina - Rinat Akhmetov - patronul echipei de fotbal Sahtior Donetk. Locuinta este dotata cu teren de squash, sala de degustare a vinului, geamuri antiglont. Intrarea se face prin scanarea irisului ocular si proprietarul are acces 24 din 24 de ore la room service, in doua cuvinte - rasfat absolut.

4. Resedinta lui Lakshmi Mittal, Londra, Anglia

Proprietar: Lakshmi Mittal
Valoare: 222 milioane de dolari

 

intrare casa de lux

 

Lakshmi Mittal, magnatul otelului, are trei case de lux in micul cartier Kensington Palace Gardens - denumit si Strada miliardarilor, cea mai ravnita locuinta fiind o vila in stil neo-georgian, din apropierea Ambasadei Israelului. Aceasta are patru etaje, mai multe dormitoare in care se gasesc adevarate colectii de arta si uimeste prin grandoarea arhitecturala. 

3. Conacul Fair Field, Sagaponack, New York

Proprietar: Ira Rennert
Valoare:
248 milioane de dolari

 

Conacul Fair Field

 

Aceasta resedinta se numara printre cele mai scumpe case de lux din America si se intinde pe 25 de hectare de pamant. Are 29 de dormitoare, 39 de bai, terenuri de squash, tenis si baschet, piste de bowling, 3 bazine de inot, o sala de cinema, pe langa alte utilitati. Gradina conacului este imensa si de o frumusete aparte.

2. Vila Leopolda, Coasta de Azur, Franta

Proprietar: Lily Safra
Valoare:
500 de milioane de euro

 

Vila Leopolda

 

Vila Leopolda, considerata cea de-a doua cladire ca valoare din lume, este amplasata pe Riviera Franceza si a apartinut initial regelui Leopold al II-lea al Belgiei. Mai multe personalitati au incercat sa o cumpere, insa fara rezultate. Locuinta are 11 dormitoare, 14 bai, un bazin de inot, o livada mare, un parc si o priveliste splendida spre mare.

1. Cladirea Antilia din Mumbai, India

Proprietar: Mukesh Ambani
Valoare:
1 miliard de dolari

 

Resedinta Antilia din Mumbai

 

Mukesh Ambani, cel mai bogat om de afaceri din India, este proprietarul acestei case de lux. Construirea ei a durat peste sapte ani, insa rezultatul este spectaculos. Desi el nu a investit atat de mult in cladire, preturile din domeniul imobiliar au explodat. Impresionanta casa are o parcare de sase etaje, trei piste de aterizare pentru elicoptere, un etaj destinat ingrijirii si infrumusetarii (spa, sala de fitness, studio de dans), un cinematograf, o sala de bal, piscine si multe alte spatii interesante. Casa are 27 de etaje si este inalta de 173 de metri. 

Sa fii proprietarul unei case de lux este o binecuvantare cereasca, insa nu este deloc usor de intretinut o astfel de locuinta. Daca te-a impresionat valoarea resedintelor extravagante, trebuie sa stii ca si cheltuielile suportate pentru intretinerea lor sunt pe masura.

Sursa foto: thebuzzworthy.com, telegraph.co.uk, hamptons-magazine.com

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.