Nu Skin

10 semne că nu ești pregătită să ai copii

Mihaela Onofrei

Apariția copiilor este un eveniment care îți transformă complet viața. Din momentul în care cel mic ia prima gură de aer, începi un nou „job neplătit” în cadrul căruia trebuie să fii prezentă tot timpul. Având în vedere responsabilitățile enorme pe care trebuie să ți le asumi, decizia aducerii unui copil pe lume este una extrem de importantă, la care trebuie să te gândești serios.

Venirea unui copil pe lume este un eveniment major. Nimeni nu te poate pregăti pentru această schimbare. Din acest motiv, nu există o vârstă potrivită pentru a face copii și nu vei fi niciodată pregătită pentru a fi mamă. Singurul lucru pe care îl poți face este să îți dai seama dacă îți dorești acest lucru cu adevărat și dacă ești dispusă să îți dedici viața acestei ființe. Totuși, mai există unele semne care te pot ajuta să îți dai seama dacă ești pregătită să faci copii sau nu. Vezi mai jos despre ce este vorba!

 fetita in camp de flori

Semne care îți spun că nu ești pregătită să ai copii

1. Nu îți poți imagina viața fără să faci doar ce vrei

Deși viața de părinte nu înseamnă că nu poți merge la un concert sau la restaurantul preferat, este posibil să nu mai faci chiar toate lucrurile pe care le făceai înainte. Așadar, înainte de a face un copil, este mai bine să îți îndeplinești toate visurile, să călătorești în jurul lumii, să petreci timp de calitate cu persoana iubită, să te căsătorești, să termini facultatea și să ai un loc de muncă stabil. Odată ce ai făcut toate aceste lucruri, vei fi mai pregătită ca niciodată să ai copii.

2. Nu ai bani puși deoparte

Dacă nu te gândești încă să pui bani deoparte și să-ți gestionezi cheltuielile mai bine, înseamnă că nu ești pregătită să devii mamă. Venirea pe lume a unui copil înseamnă bani de scutece, de doctor și pentru toate cheltuielile neprevăzute care apar. Chiar dacă te limitezi la strictul necesar (mâncare, scutece, haine și medicamente), tot ai nevoie de bani în plus pentru anumite probleme de sănătate care pot să apară. 

3. Îți place să planifici tot și nu suporți când totul se schimbă în ultima clipă

Copiii pot fi orice, numai previzibili nu. Dacă îți place să faci planuri cu săptămâni sau luni înainte și ești frustrată atunci când totul se schimbă în ultimul minut, ar fi bine să te mai gândești dacă vrei să faci copii sau nu. O infecție la ureche sau o accidentare a copilului îți poate anula planurile într-o fracțiune de secundă.

4. Nu îți place să ceri ajutorul

Se spune că e nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil, iar acest lucru este complet adevărat. De la bonă până la membrii familiei și prieteni apropiați, este nevoie de un număr surprinzător de adulți pentru a avea grijă de un singur copil. Dacă nu îți place să ceri ajutorul celor din jur, chiar dacă ai nevoie disperată, este posibil să te confrunți cu multe probleme. Din acest motiv, ar trebui să te gândești bine dacă ești pregătită să ai copii sau nu.

5. Nu te încântă ideea de a fi neajutorată

Pentru unele persoane, a fi dorit este un sentiment extraordinar. Totuși, atunci când cineva are nevoie de tine permanent, nu este o experiență prea plăcută. Dacă ideea că cineva va avea nevoie de tine nu te entuziasmează prea tare, atunci ar trebui să te gândești mai bine dacă vrei să întemeiezi o familie sau nu.

bebelus pe pat cu caciula

6. Nu îți place să trăiești într-un singur loc

Deși multe persoane se mută chiar și atunci când au copii, majoritatea familiilor aleg să le ofere stabilitate celor mici, mai ales în primii ani de viață. Poate fi o experiență extrem de plăcută să îți strângi lucrurile și să te muți în alt oraș sau în altă țară, în calitate de adult. Totuși, acest lucru nu se aplică și când ai copii. Copiii au nevoie de stabilitate. Acest sentiment îi face pe cei mici să nu mai fie la fel de anxioși acasă sau la școală. Dacă nu ești pregătită să îți petreci restul vieții într-un singur loc, atunci nu este momentul potrivit să ai copii.

7. Vrei să te relaxezi în weekend

Înainte de a avea copii, weekendurile pot fi folosite pentru a face tot ce îți dorești. Poți să adormi târziu, îți permiți să mergi la un restaurant scump sau să îți începi ziua consumând băuturi alcoolice cu prietenii. După venirea pe lume a copiilor, weekendul înseamnă lecții de pian, programări la medici, antrenamentul de fotbal și alte activități. Duminicile leneșe sunt de domeniul trecutului când ai copii, așa că trebuie să te gândești bine dacă vrei să faci acest sacrificiu sau nu.

8. Există probleme în relația de cuplu

Copiii vă pot apropia. Totuși, aceștia nu pot salva o relație care este pe sfârșite. Dacă vrei să faci un copil doar pentru a salva relația, înseamnă că nu ești pregătită pentru acest lucru. Copilul aduce noi responsabilități, iar un cuplu cu probleme nu și le poate asuma. Trebuie să ai o relație puternică, bazată pe iubire, respect și încredere pentru ca acel copil să se dezvolte armonios.

9. Nu îți place să cunoști persoane noi

Fie că îți place sau nu, copiii te vor face să întâlnești zeci de persoane noi, chiar din primii ani de viață. Multe dintre aceste persoane vor dori să te cunoască mai bine. De la colegii de clasă până la profesori și părinți, viața ta va fi „inundată” de fețe noi.

10. Nu îți place să preiei conducerea

Deși îți place să îți imaginezi că vei fi prietenă cu copilul tău, parentingul și prietenia nu sunt același lucru. Uneori va trebui să preiei inițiativa și să ai ultimul cuvânt. De exemplu, trebuie să iei decizii importante în privința sănătății, siguranței și educației copilului.

Te-ai recunoscut în aceste 10 semne? Înseamnă că nu ești pregătită încă să ai un copil. Ești curioasă dacă ești pregătită și pentru căsătorie? Fă acest test și află!

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!