10 tehnici de supraviețuire pe care orice părinte trebuie să le explice copilului său

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Anul trecut, a existat un caz al unui copil în vârstă de patru ani din Somerset, New Jersey, care i-a salvat viața mamei sale, după ce a găsit-o zăcând inconștientă și a sunat imediat la poliție. Sperăm că acest exemplu îți va arăta cât de important este pentru un copil să facă față unei situații de urgență. Acest articol prezintă cum să-ți înveți copilul să rămână calm și pozitiv în anumite situații, să se apere, să-și gestioneze timpul și multe altele, iar acest lucru îl poate salva din multe momente dificile. 

Să se îmbrace conform vremii

Să se îmbrace conform vremii

Înainte de a merge într-o aventură, cum ar fi drumețiile, de exemplu, roagă-ți copilul să își aleagă hainele de unul singur. Apoi, evaluează ce a ales, întrebeabă-l de ce a ales piesele respective și corectează-l dacă este necesar. De asemenea, nu uita să-l înveți să împacheteze crema cu protecția solară sau anti-țânțari, în funcție de situație. Pe măsură ce obișnuiește să facă acest lucru în copilărie, va deveni un obicei bun mai târziu.

Sursa foto: Pinterest

Să rămână calm și pozitiv

Să rămână calm și pozitiv

Învață-l pe copilul tău să rămână calm când se confruntă cu o situație dificilă. Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este de a utiliza o tehnică de "respirație profundă", lungă și lentă, din stomac. Pentru a face acest lucru într-o manieră jucăușă, o tehnică excelentă este de a-ți ruga copilul să facă baloane de săpun. Această activitate îl va obliga să respire adânc și lung pentru a sufla cu grijă și a crea cât mai multe bule posibil, motiv pentru care este util în acest caz. În viață, panica în situații dificile duce, în general, la un rezultat negativ, astfel încât învățarea copilului să stea liniștit îl va ajuta în viitor.

Sursa foto: Pinterest

Tehnici de auto-apărare

Tehnici de auto-apărare

În zilele noastre, în lumea haotică în care trăim, siguranța este una dintre principalele noastre priorități. Deci, pentru a-ți face copilul să se simtă mai în siguranță și mai încrezător în forțele proprii, este recomandat să îl înscrii la cursuri de autoapărare. În același timp, acest lucru îi va permite, de asemenea, să-și dezvolte abilitățile sociale.

Să colecteze apă de ploaie

Să colecteze apă de ploaie

Poți crea cu ușurință propriul sistem de colectare a apei de ploaie și poate fi o activitate distractivă la care să participi alături de copilul tău. O modalitate ușoară de a face acest lucru este instalarea unui butoi în curte. Nu uita să îl acoperi cu un capac pentru a ține țânțarii departe.

Surse foto: IStock

Articolul urmator De ce bunica maternă este cea mai importantă ființă din viața copilului

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.