Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

3 activități bine plătite dacă îți place să lucrezi cu copiii

Luni, 07.01.2019
de Ana Munteanu

Sunt mulți cei care își doresc ca profesia pe care o aleg să le aducă satisfacții și împliniri pe plan personal, nu numai un salariu bun, care să le permită să trăiască confortabil. Există însă și meserii bine plătite, în care nu trebuie să sacrifici traiul decent doar pentru a face ceea ce îți place. În cazul celor cărora le place să lucreze cu copiii, opțiunile sunt suficient de numeroase încât să își găsească un job bun, care să le dea, în același timp, sentimentul că ceea ce fac are un impact vizibil și de lungă durată asupra vieții celor din jur.

femeie babysitter

Alegerea unei profesii sau meserii centrate în jurul copiilor necesită din partea ta răbdare, compasiune și empatie. Unele dintre aceste joburi pot fi destul de solicitante, însă pentru cei care au suficient tact ele se pot dovedi a fi mai degrabă vocații decât slujbe cu program fix.

Babysitter

Un babysitter petrece multe ore pe zi cu copilul pe care îl are în grijă. În acest timp, el trebuie să fie și mamă, și tată pentru micuț, având un rol major în dezvoltarea și creșterea copilului. De aceea, răbdarea, maturitatea emoțională, compasiunea și capacitatea de a arăta dragoste și căldură copilului sunt abilități esențiale pentru oricine își dorește un astfel de job. Însă recompensele pentru un babysitter pot fi enorme: ai șansa să modelezi caracterului unui copil, să îl înveți diferențele dintre bine și rău, să îl ajuți să se dezvolte și să crească într-o persoană de care să te simți mândră.

Nici partea financiară nu este de neglijat, mai ales că bonele bune și cu experiență sunt întotdeauna la mare căutare de către părinții care nu au încredere să își lase copiii pe mâna oricui. Dacă te-ai hotărât să obții un astfel de job, este esențial să știi cum să câștigi încrederea părinților la interviu și să te asiguri că știi ce își doresc ei de la tine, mai ales că vorbim despre o slujbă pe termen lung.

Psiholog pentru copii

Psihologii pentru copii au o misiune dificilă. Ei studiază bunăstarea mentală și emoțională a celor mici, problemele de comportament, precum și dezvoltarea copiilor de la naștere până la adolescență. Pentru a rezolva unele tulburări sau traume ale copiilor, psihologii trebuie să vină cu niște strategii cognitive bine stabilite și personalizate, precum și terapii care să îi ajute pe micuții pacienți să depășească ceea ce îi afectează, indiferent că este vorba despre o tulburare cauzată de mediul în care trăiește sau de una emoțională.

Nu este ușor să fii psiholog și cu atât mai puțin să fii psiholog pentru copii. Pe lângă studii, cursuri și calificări, ai nevoie de abilități superioare de observație, abilități bune de comunicare și socializare și trebuie să fii o persoană care inspiră încredere și căldură. Doar așa vei reuși să câștigi încrederea copiilor și să îi convingi să îți dezvăluie adevăratele motive din spatele comportamentului lor.

Asistent social

Asistenții sociali sunt puși, zilnic, în fața unor situații extrem de grele. Ei văd adeseori cazuri de copii abuzați, neglijați sau care provin din medii foarte sărace, ceea ce poate avea un impact considerabil asupra lor, din punct de vedere emoțional. Un asistent social bun trebuie să se poată detașa suficient de propriile trăiri pentru a-i ajuta pe cei cu care intră în contact, însă în același timp nu trebuie să își piardă empatia, capacitatea de înțelegere a celuilalt și răbdarea.

Rolul unui asistent social este de a îmbunătăți, pe cât posibil, viața copiilor din medii defavorizate, însă adeseori sunt puși și în situația de a lua decizii dificile. De exemplu, în cazul copiilor abuzați sau neglijați, ei vor fi cei care decid dacă micuții rămân în sânul familiei sau dacă este mai bine pentru ei să treacă în grija unui asistent maternal sau a statului. Din aceste puncte de vedere, va trebui să ai o capacitate bună de decizie și să iei măsuri informate, care să le îmbunătățească viața micuților.

Surse foto: Shutterstock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!