6 feluri în care bărbații se transformă, inconștient, după ce devin tătici

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Sarcina și nașterea provoacă numeroase schimbări de natură fizică și emoțională în cazul mamelor, dar se pare că și bărbații pot experimenta un spectru larg de transformări atunci când devin tătici.

Trec printr-un adevărat carusel emoțional, dezvoltă sentimente puternice pentru noul membru al familiei, dar și stări de depresie, anxietate și chiar simptome specifice unei femei însărcinate. Află, în galeria foto, care sunt cele șase feluri în care bărbații se transformă, în mod inconștient, după ce adoptă rolul de părinte.

Surse articol: BrightSide / NY Times / Todayscience

Sursa foto principală: Instagram / Instagram

Poate scădea nivelul testosteronului

Poate scădea nivelul testosteronului

Un nivel ridicat al acestui hormon este direct responsabil pentru trăsături specifice de comportament, cum ar fi agresivitatea, dar și dorința de împerechere și de a atrage un nou partener. Atunci când un bărbat devine tată, nivelul său de testosteron poate scădea, pentru ca bărbatul să își îndrepte toată atenția asupra copilului. Conform oamenilor de știință de la Universitatea Northwestern, această transformare este avantajoasă pentru creșterea copilului și îi ajută pe tătici să se adapteze cu noul rol din viața lor, scrie BrightSide.com.

Sursa foto: Instagram

Citește și: Cum se schimbă creierul unei femei după ce devine mamă

Schimbări la nivel neuronal

Schimbări la nivel neuronal

Un grup de experți de la Universitatea din Denver a studiat activitatea neuronală a mai mulți proaspeți tătici și a concluzionat că au existat modificări importante ale materiei cenușii. Una dintre cele mai importante descoperiri ale cercetării este legată de creșterea nivelului acesteia în zona cortexului frontal lateral. Această transformare contribuie la stabilirea unei legături emoţionale între tată și copil.

Interacțiunile dintre un tată și copilul său construiesc o bază solidă pentru relație și joacă un rol important în dezvoltarea cognitivă și socială. Regiunile cerebrale implicate în creșterea copilului, care oferă grijă și atenţie, au avut o creștere anatomică în cazul bărbaţilor, în primele patru luni după naștere, scrie EurekAlert.com.

Sursa foto: Instagram

Crește nivelul de oxitocină și dopamină

Crește nivelul de oxitocină și dopamină

Dopamina și oxitocina sunt hormonii care oferă starea de fericire și sunt corelate cu legătura dintre un părinte și copilul său. În timp ce nivelul de testoseron scade, cel al celor două crește și astfel tatăl se simte bucuros și dispus să petreacă foarte mult timp alături de fiul sau fiica sa. 

Sursa foto: Instagram

Depresia postnatală masculină

Depresia postnatală masculină

Știm ce presupune această afecțiune în rândul femeilor, însă depresia postpartum se poate manifesta și în cazul bărbaților. Din cauza dereglărilor hormonale ei pot avea probleme de natură mentală și, fără ajutor de specialitate, este foarte dificil să depășească aceste stări negative, mai ales după venirea pe lume a copilului.

Sursa foto: Instagram

Citește și: Depresia postpartum: simptome, diagnostic, tratament

Surse foto: Instagram

Articolul urmator Cele mai mari regrete ale femeilor care au devenit mame după 40 de ani

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.