6 sfaturi de fitness și wellness pentru primul trimestru de sarcină

6 sfaturi de fitness și wellness pentru primul trimestru de sarcină

Redactor Divahair.ro

Să fii bine în mintea si corpul tău, într-o formă de zile mari și să strălucești: toate viitoarele mămici visează la asta! Și totuși, nu este un vis irealizabil. Acordă mai multă atenție corpului și psihicului tău, dar și cerințelor acestora, acum mai mult ca niciodată. Așadar, iată câteva sfaturi de wellness pentru primul trimestru de sarcină.

Femeie însărcinată care stă lângă fereastră.

  1. Pregătește-te încă din primul trimestru
    Să aștepți un copil înseamnă și să-ți vezi corpul schimbându-se, încetul cu încetul, apoi zi de zi. Corpul se adaptează la creșterea bebelușului tau, un fenomen emoționant care nu are doar laturi bune. Greață, dureri de spate, de abdomen, picioare umflate… Da, să devii mamă nu înseamnă doar să cauți prenumele ideal admirându-ți burtica în timp ce se rotunjește. La nivel hormonal, anumite modificări te pot destabiliza și ele. Schimbările de dispoziție, dorințe ciudate, vise fără cap sau coadă, toate se întâmplă. Dar fii liniștită, sarcina îți rezervă încă multe bucurii mici și mari, precum primele mișcări ale bebelușului, ecografii, începând cu cea de morfologie trimestrul 1 până la cele în care poți să-ți admiri viitorul copil și să-i auzi bătăile inimii sau tresăririle la sunetul vocii tale.
  2. Adoptă o poziție bună
    „Poziționarea” corectă a corpului este esențială încă de la începutul sarcinii și acest lucru se va simți în forma și starea ta de bine după sarcină. Profită de orice șansă încă de la început, pentru a evita apoi picioarele de plumb, durerile de spate, posibilele crampe și sciatica, pe cât posibil. Postura ideală? Pelvisul înainte, spatele drept și umerii jos. De acord, este greu să nu te arcuiești pentru a contrabalansa greutatea burticii. Prin urmare, este necesar să începi să adopți postura corectă de îndată ce ești însărcinată pentru a reuși să o menții chiar și atunci când burta devine foarte rotundă. 
  3. Schimbă-ți obiceiurile 
    Adoptă cât mai curând un ritm mai liniștit și calm. Nu pentru a te pune în așteptare timp de nouă luni, ci pentru a profita de această stare de armonie și magie, esențială pentru bunăstare. Desigur, trebuie să te lași de fumat și să moderezi consumul de cafea, alcoolul și ieșirile târzii. Gândește-te la tine, la starea ta de bine, ascultă muzică relaxantă și mănâncă sănătos, regulat și echilibrat, pentru a oferi bebelușului tău tot ce are nevoie pentru a se dezvolta bine. Fă mișcare, pentru a rămâne activă și tonifiată. În acest sens, te poate ajuta gimnastica în apă sau chiar câteva antrenamente ușoare de sală, evident cu acordul medicului tău. Sportul este bun pentru moral, dar joacă un rol și în reglarea apetitului.
  4. Nu ignora oboseala din timpul sarcinii 
    Simți că ai dormi tot timpul? Normal, organismul tău este inundat de progesteron din primele luni, iar acest lucru are un efect sedativ binecunoscut! Cum poți evita ca somnolența să acapareze toată starea ta bine? Profitând de fiecare ocazie pentru a uita de stres și pentru a avea grijă de tine. Obișnuiește să dormi foarte bine în weekend, iar in timpul zilei ia cel puțin două pauze de relaxare. Chiar dacă lucrezi. Pentru a reveni la muncă complet împrospătată, acordă-ți câteva minute de respirație amplă, profundă, cu ochii închiși, într-o poziție confortabilă. Seara, o baie la 38 sau 39°C (nu mai mult) este într-adevăr cel mai bun mod de a-ți relaxa mușchii... și mintea.
  5. Răsfață decolteul în timpul sarcinii
    În ceea ce privește starea de bine, recunoaște că este un sentiment incredibil să descoperi că sânii tăi au crescut cu două mărimi, și asta în doar câteva săptămâni. Așa că trăiască rochiile și tricourile sexy! Cu toate acestea, această creștere bruscă a estrogenului nu este întotdeauna confortabilă. Sânii tăi sunt hipertensivi și se simt mai grei. Ideal, dușul rece ajută la calmarea tensiunilor resimțite. De asemenea, masajul zilnic, cu cremă de  îngrijire specială a bustului, care conține agenți de calmare, dar mai ales una hidratantă și care luptă eficient împotriva vergeturilor. Este important să îți cumperi un sutien potrivit, de preferință din bumbac, fără armături și cu bretele foarte largi pentru a te simți susținută, fără să te strângă.
  6. Destresează pielea
    În această perioadă, la fel datorită invaziei hormonilor, epiderma ta riscă să fie asfixiată. De asemenea, vinovați de acest lucru sunt și oboseala intensă, care însoțește adesea primele luni de sarcină, și tranzitul intestinal, care începe să fie lent. Totul se combină astfel încât toxinele sunt în exces, iar asta se va putea citi  pe pielea ta! Pentru a-i conferi un aspect neted și odihnit, nimic nu e mai bun ca un masaj relaxant, cu o cremă de îngrijire bogată în ingrediente active drenante și detoxifiante. Și nu uita că o hidratare adecvată îți va oferi, printre multe altele, strălucire pielii. 

După confirmarea unei sarcini, viitoarea mămică trece, în general, prin toate stările posibile, de la frică și îndoială, la nerăbdare și fericire. Nimic mai normal, pentru că sosirea unui copil reprezintă o schimbare majoră în viața unei femei, în relația cu ea însăși și în cuplul ei. De aceea, starea ei de bine este deosebit de importantă în această perioadă, pentru că va influența pozitiv și sarcina. 

Surse foto: Shutterstock

Care e primul lucru pe care il observa barbatii la tine?
Incepe quiz
Care e primul lucru pe care il observa barbatii la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.