Nu Skin

7 motive pentru care oamenii nu ar trebui să aibă copii, potrivit științei

Lorena Teacă

Unii oameni își doresc de la vârste fragede copii, pentru a simți bucuria de a fi părinți sau pur și simplu pentru a respecta normele societății. Însă unii își doresc foarte târziu moștenitori ori deloc, în funcție de mentalitate și de mediul în care au trăit.

Dacă ești una dintre persoanele care își trăiesc viața doar pentru a avea copii, citește cu atenție acest articol, deoarece au fost descoperite cele 7 motive pentru care este mai bine să stai departe de cei mici.

Iată care sunt motivele pentru care oamenii nu ar trebui să aibă copii!

Copiii contribuie la încălzirea globală

Copiii contribuie la încălzirea globală

Înainte de a face copii, ar fi bine să te gândești și ce impact au aceștia asupra mediului. Cercetările specialiștilor de la Universitatea de Stat din Oregon arată că îngrijirea unui copil mic presupune un consum mai mare de electricitate, apă, produse cosmetice, detergenți, generarea de deșeuri etc., activități umane care cresc amprenta de carbon asupra stratului de ozon și care contribuie la încălzirea globală.

Mamele sunt mai puțin productive la serviciu

Mamele sunt mai puțin productive la serviciu

Statisticile arată că, după ce devin mame, femeile devin mai neatente și mai puțin productive la locul de muncă. Deseori, angajatorii refuză femeile care au copii, deoarece consideră că acestea nu dau tot ce au ele mai bun la job. Nu același lucru poate fi spus despre bărbații care au copii sau despre femeile singure, fără obligații, care par a fi categorii avantajate în cazul unui interviu de angajare.

Mamele câștigă mai puțini bani

Mamele câștigă mai puțini bani

Concediul maternal înseamnă mai puțini bani la salariu. Așadar, dacă plănuiești să aduci pe lume un copil, ia în considerare că veniturile tale se vor reduce. Desigur, există numeroase joburi pe care le poți face de acasă în concediul maternal și care îți pot completa veniturile. 

Prieteniile se schimbă după naștere

Prieteniile se schimbă după naștere

Revista Child a realizat un chestionar la care au răspuns 1.000 de părinți, iar jumătate dintre aceștia au declarat că au rămas cu mai puțini prieteni după nașterea copiilor lor. Înainte de a avea copii, femeile petrec, în medie, cam 14 ore pe săptămână împreună cu prietenele, iar bărbații, aproximativ 16. După apariția unui copil în familie, întâlnirile cu prietenii devin mult mai rare sau chiar lipsesc din peisaj, lumea părinților învârtindu-se doar în jurul celui mic. 

Surse foto: iStock, Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (16)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro - mama si copilul

    1. 6 sfaturi de fitness și wellness pentru primul trimestru de sarcină (62 vizite)