Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

8 idei de tatuaje adorabile pentru mame

Dana Ungureanu

Se spune că a fi mamă este deopotrivă cel mai greu și nobil lucru. Maternitatea este un job full time, cu experiențe minunate, cu emoții puternice și cu foarte multe lecții despre viață. Mamele sunt definiția supremă a iubirii, sunt puternice și sunt capabile să facă mari sacrificii, iar multe dintre ele au învățat să se aprecieze așa cum sunt, fără bariere și fără reguli și norme impuse de alții. Așadar, în onoarea lor, poți alege cel mai frumos mod de a-ți exprima gândurile și emoțiile: să îți înfrumusețezi corpul cu unul dintre modelele de tatuaje pentru mame.

mama si fiica care se tin de mana

Tatuajele pentru mame și nu numai sunt în ziua de astăzi un „accesoriu” la modă, ele se bucură de o popularitate foarte mare și au o semnificație aparte pentru fiecare persoană în parte care alege să își înfrumusețeze corpul cu vopsea neagră sau colorată.

Indiferent ce relație ai cu mama ta, un lucru rămâne sigur: dragostea pe care o emană orice femeie care a dat naștere este o adevărată sursă de inspirație și o dovadă de curaj. Mama este cea care îți dă putere, cea care te susține la fiecare pas și cea care te va primi mereu cu brațele deschise, indiferent dacă ai greșit sau nu. Și ce poate fi mai minunat decât să îți exprimi dragostea și devotamentul printr-un tatuaj dedicat ființei care ți-a dat viață și fără de care nu ai fi avut parte de cele mai frumoase experiențe?

Cele mai adorabile idei de tatuaje pentru mame

Indiferent care sunt motivele pentru care ai luat această decizie, află că ai la dispoziție foarte multe modele din care să alegi. Astfel, vei putea alege un desen sau un citat care exprimă cel mai bine ceea ce simți, ceea ce trăiești sau ceea ce gândeșți.

Orice simbol sau formă definită de culoare va fi precum o amprentă personală. În plus, dacă ești pasionată de tot ceea ce înseamnă artă și îți place tot ceea ce este frumos în viață, tatuajul pe care îl vei alege va fi cu siguranță unul care îți va reflecta personalitatea. Și cu siguranță va fi o dovadă de iubire pentru mama ta!

Citat despre dragostea de mamă

Dragostea pe care o oferă o mamă este pură și necondiționată, ea reprezintă bunătate, răbdare, candoare și frumusețe fără margini. Uneori poate fi copleșitoare, însă dragostea de mamă este cel mai frumos lucru din lume. Ea înseamnă sacrificiu, însă este și o sursă de inspirație, motiv pentru care poți să alegi un citat care să exprime ce înseamnă pentru tine iubirea pe care ți-o poartă mama ta. Poate fi un citat celebru sau pot fi gândurile tale, exprimate în cuvinte care au o semnificație aparte pentru tine și pentru cea care ți-a dat viață.

tatuaj ce ilustreaza o mama cu un copil in brate

Tatuaj care ilustrează o mamă și un copil

Un tatuaj minimalist, care ilustrează o mamă și un copil, nu este ceva ieșit din comun, însă cu siguranță dezvăluie cât de puternică este legătură dintre voi. Un astfel de model este o dovadă a dragostei pe care ea ți-o poartă, iar desenul poate fi cât mai simplu, fără forme pline și fără să fie încărcat cu foarte multe culori și umbre. Poți să alegi un tatuaj cu vopsea neagră sau poți să alegi unul cu o vopsea colorată. În plus, poate fi potrivit atât pentru tine, cât și pentru mama ta.

Tatuaj cu simbolul infinitului

Dragostea pe care o mamă o poartă este infinită, ea nu are granițe și nu se pierde în timp, motiv pentru care poți alege să îți tatuezi un simbol ce ilustrează cel mai bine cât de puternică este iubirea dintre voi. Nu este nevoie să îți faci un tatuaj extravagant, cu foarte multe culori sau care să iasă prea mult în evidență, ci este suficient să îți tatuezi simbolul infinitului, iar în interiorul lui să scrii numele mamei tale, astfel încât desenul să aibă o semnificație puternică.

Tatuaj ce ilustrează două inimi

Când inimile voastre bat la unison, nu mai este nevoie de nimic pentru a vă dovedi dragostea. Un tatuaj care ilustrează două inimi este cea mai pură și mai frumoasă formă de a exprima relația dintre voi, iar cel mai bun loc pentru el este pe încheietura mâinii, unde pulsul este puternic. Dacă vrei ca desenul să prindă un contur frumos, poți să optezi pentru două culori diferite, astfel încât cele două forme să fie evidențiate.

Tatuaj cu vopsea albă

Te atrage foarte mult ideea de a-ți arata devotamentul și dragostea pentru mama ta, însă nu ești suficient de curajoasă pentru a-ți face un simbol negru sau în alte culori puternice? Un tatuaj cu vopsea albă este cu siguranță o alegere foarte elegantă și inspirată. Vopseaua albă înseamnă gingășie, puritate și naturalețe. Poți să alegi orice model care te inspiră, fie că este vorba de numele mamei tale sau de un citat care are o semnificație aparte pentru tine, fie că este vorba de un simbol sau de un alt model care exprimă cel mai bine relația dintre voi.

tatuaj cu o inima si numele mamei in interior

Tatuaj cu o inimă și numele mamei

Poate că tatuajele ce ilustrează simbolul dragostei, inima, nu sunt considerate cele mai inspirate, însă cu siguranță un astfel de model poate fi o alegere care arată cel mai bine cât de importantă este mama ta pentru tine. Poți alege un model foarte bine conturat, cu formă plină și o culoare intensă, iar alături să scrii numele celei mai importante persoane din viața ta. Și dacă vrei ca dragostea dintre voi să fie eternă, îi poți propune mamei tale să își facă același tatuaj, iar alături să scrie numele tău. Astfel, oriunde vă veți afla, veți ști că legătua dintre voi nu se va pierde niciodată.

Un poem de dragoste

Dacă nu ai foarte multe idei despre ce ai vrea să îți tatuezi sau dacă nu îți plac modelele clasice, poți să optezi pentru un poem care ilustrează dragostea dintre o mamă și fiica sa. Sunt foarte multe cărți din care poți să te inspiri și cu siguranță vei găsi câteva rânduri care exprimă foarte bine ceea ce simți pentru persoana cea mai importantă pentru tine. În plus, dacă vrei ca tatuajul să fie mai special, poți să alegi ca scrisul să fie alături de o floare sau de un alt simbol ce are o semnificație aparte pentru voi.

Tatuaj ce simbolizează păsări

Păsările sunt un simbol al libertății, al curajului și al dragostei, așa că un astfel de tatuaj poate fi cu siguranță o alegere foarte bună. Legătura puternică dintre o mamă și fiica sa nu poate fi contestată, iar un model ce simbolizează câteva păsări în zbor va înlesni cu siguranță relația dintre voi. Poți opta îți tatuezi câteva păsări pe umăr, astfel încât modelul să aibă o semnificație aparte. În plus, îi poți propune mamei tale să își facă și ea acest desen, astfel încât să vă aduceți mereu aminte una de cealaltă.

Sfaturi înainte de a-ți face un tatuaj

Oricare ar fi motivele pentru care vrei să îți exprimi dragostea în acest mod, este important să știi câteva lucruri. În primul rând, trebuie să alegi cu atenție salonul în care urmează să te tatuezi. Trebuie să verifici ca absolut toată aparatura să fie sterilă, iar artistul să poarte mănuși.

Totodată, gândește-te foarte bine ce model îți dorești, deoarece tatuajul este permanent. Ține cont de nuanța pe care o are pielea ta, astfel încât să alegi cele mai bune culori pentru tine. Foarte esențial este ca zona ce urmează să fie tatuată să nu prezinte leziuni sau alte afecțiuni.

Cum se întreține un tatuaj

Odată ce ai făcut acest pas, pe lângă efectul estetic dorit, este important să știi și câteva lucruri despre cum se întreține un tatuaj.

Ce trebuie să faci:

  • aplică o cremă în zona tatuată, de cât mai multe ori pe zi (este de preferat să folosești o cremă care conține vitamina E);
  • evită să speli zona cu apă fierbinte;
  • evită expunerea la soare, în special în prima săptămână după ce ți-ai făcut tatuajul.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!