Nu Skin

9 moduri în care părinții încurajează, în mod inconștient, comportamentul obraznic al copiilor

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Creierul unui copil se află într-un continuu proces de dezvoltare încă de la naștere și, deseori, cel mic se folosește un comportament neadecvat ca pe un instrument de comunicare a nevoilor și stărilor emoționale prin care trece. 

Uneori, părinții încurajează fără să realizeze atitudinea nepotrivită a copilului. Sunt multe semne care arată că procedează în mod greșit în educarea copilului, iar pedeapsa nu este cea mai bună soluție. Mulți adulți nu își dau seama că propriile lor acțiuni sunt motivul pentru care copilul are un comportament obraznic. Află care anume sunt acestea, în galeria foto!

Surse articol: Brightside / Childmind / Verywellfamily

Îl critică prea mult

Îl critică prea mult

Dojenirea constantă poate face pe oricine să creadă că nu face nimic bine, iar copiii sunt și mai vulnerabili decât adulții în această situație. Dacă părinții vor ca cel mic să fie perfect, el va primi doar dezaprobare în loc de laude și își va pierde încrederea în sine. Un comportament neadecvat din partea părinților poate duce la probleme emoționale pentru copil, care poate necesita ajutor specializat pe viitor.

Citește și: Jucăriile de cauciuc, un pericol real pentru copilul tău! Află de ce

Nu sunt de acord în privința educării copilului

Nu sunt de acord în privința educării copilului

Neînțelegerile dintre părinți în privința educației îl poate face pe copil să fie dezorientat și să aleagă mereu părintele mai permisiv pentru a obține aprobarea de a face un anumit lucru. Copilul va alege să ceară opinia unui singur părinte și astfel se produce un dezechilibru în familie.

Prieten și nu părinte

Prieten și nu părinte

Părinții "cool" își doresc să fie prietenii copiilor lor și sunt relaxați în ceea ce privește ordinea și diciplina. Însă acest stil parental are mai multe riscuri decât beneficii, părinții riscând să își piardă autoritatea în fața celui mic, iar el să ajungă la maturitate un adult iresponsabil.

Citește și: De ce să nu îi mai pregătești copilului pachețelul pentru școală și ce să faci în schimb

Prea multe opțiuni

Prea multe opțiuni

Un copil ar trebui să aleagă dintre două și nu mai multe lucruri, fie că este vorba despre haine sau mâncare. Prea multe alegeri îl pot copleși, iar faptul că nu se poate decide îl poate face să simtă că a eșuat sau că nu a făcut ceva bine. Și în cazul în care copilul alege ceva considerat de părinte ca fiind nepotrivit, el va începe să aibă un comportament obraznic.

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro - mama si copilul

    1. 6 sfaturi de fitness și wellness pentru primul trimestru de sarcină (63 vizite)