Nu Skin

Aceasta este cea mai fertilă zi

Redactor Alexa Galgau

Cuplurile care își doresc un copil trebuie să își calculeze foarte bine momentul în care să îl conceapă. Adesea, femeile nu rămân însărcinate atât de ușor pe cât am crede - de fapt, perioada fertilă a unei femei este destul de scurtă lună de lună, deși ea poate rămâne însărcinată și în afara acelei ferestre fertile, pentru că sperma rămâne în corpul ei până la o săptămână.

Se pare, însă, că data de 2 ianuarie este cea mai "norocoasă" când vine vorba despre fertilitate! Află de ce este aceasta cea mai fertilă zi!

Cea mai fertilă zi: 2 ianuarie

 Pare greu de crezut, dar se pare că data de 2 ianuarie este cea mai potrivită pentru a concepe un copil, conform studiilor. De ce? Răspunsul este simplu: deoarece cele mai multe nașteri dintr-un an au loc pe data de 26 septembrie, adică la 38 de săptămâni de la data din ianuarie.

De aceea, ziua de 26 septembrie a fost numită "National Baby-Making Day" în UK. Și mai interesant este că un procent imens de cupluri care vor să facă copii fac dragoste pe 2 ianuarie: peste 60%, conform chestionarelor online. Mai mult, există și o oră anume la care cele mai multe cupluri au declarat că au făcut dragoste: ora 22:30!

O explicație pentru acest "exces de zel" în dormitor este faptul că sărbătorile sunt încheiate și toți îndrăgostiții vor să petreacă mult timp împreună până să înceapă munca. Dacă în timpul sărbătorilor de fapt nu prea este timp pentru momente mai intime, după Revelion parcă nu există nimic mai bun de făcut pe lume, nu-i așa?

Deși aceasta este considerată cea mai fertilă zi, este evident că nu vei putea rămâne însărcinată dacă ea nu corespunde și perioadei tale fertile. Iar dacă ești la ovulație, nu strică să încerci, nu? În cel mai rău caz, te alegi cu o partidă de sex incendiară!

Află totul despre perioada de ovulație și cum să o calculezi!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro - mama si copilul

    1. 6 sfaturi de fitness și wellness pentru primul trimestru de sarcină (61 vizite)