Nu Skin

Această femeie a ales să nască în mijlocul naturii, fără niciun ajutor!

Eugenia Dinescu, redactor

În timp ce anumite femei iau în considerare o mulţime de modalităţi pentru a face momentul naşterii cât mai uşor, Simone Thurber, originară din Utah, a ales să nască în mijlocul naturii, alături de soţ şi cei trei copii ai săi. Acum în vârstă de 43 de ani, Simone a surprins naşterea lui Perouze, cea de-a patra sa fiică, într-un clip publicat pe YouTube (Atenţie: imaginile conţin nuditate!) în 2013, însă filmarea s-a transformat acum într-un adevărat fenomen viral. În prezent, clipul a generat peste 52 de milioane de vizualizări.

Simone este o doula (o persoană specializată care asistă femeile în timpul travaliului şi naşterii, diferită de o moaşă) şi recunoaşte că „nu s-a aşteptat niciodată la acest val de interes”. „Nu am publicat filmarea pentru a transmite un mesaj. M-am gândit doar că anumiţi oameni ar putea fi interesaţi de cum s-ar desfăşura o naştere în natură şi să le inspir pe femei că, dacă şi-ar dori, ar putea aduce pe lume un copil în afară unui spital”, a explicat ea.

După ce mai multe locaţii s-au dovedit inaccesibile, Simone a ales să îşi aducă pe lume cel de-al patrulea copil în pădure, chiar la marginea unui pârâu din Australia. „Primele mele trei fete s-au născut acasă, dar întotdeauna mi-am dorit să nasc în natură. Nu sunt o mamă hipioată, dar mi-am dorit ca al patrulea copil al meu să se nască departe mediul de spital și de maşinile care scot beep-uri”, a mai spus ea. Pe lângă Perouze, acum în vârstă de 4 ani, Simone mai are trei fiice de 18, 16 şi 6 ani, care afirmă că ar fi ales acelaşi loc în care să se nască dacă ar fi putut. Din păcate, tatăl lui Perouze a decedat între timp, iar acum Simone s-a recăsătorit.

Simone mărturiseşte că decizia de a naşte în natură a fost parţial influenţată de educaţia primită în copilărie şi de experienţele povestite de părinţii săi, misionari în Papua Nouă Guinee. „Să recunoaştem, femeile au născut în sălbăticie de mii de ani, dar ideea că o femeie modernă poate să nască lângă un pârâu a îngrozit o mulţime de oameni chiar înainte de a naşte şi publica filmarea”, îşi justifică ea alegerea.

„Desigur, nu aş sugera să încercaţi acest lucru fără să vă consultaţi cu un medic sau cu o doula ori moaşă, dar ca mamă a trei copii am simţit că a fost decizia corectă”, afirmă Simone. „Dacă oamenii vor vedea clipul şi vor învăţa puţin despre procesul naşterii, dacă îi vor ajuta să îl înţeleagă mai bine sau le va da mai multă încredere să ceară mai multe informaţii de la medic sau moaşă, înseamnă că mi-am atins scopul”, a completat ea.

Tu ce părere ai despre decizia lui Simone Thurber de a naşte în mijlocul naturii?

Surse foto: facebook.com, cosmopolitan.hu

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!