Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Back to school! Cum să-l faci pe copil să adore școala

DivaHair

Școala este cea mai importantă perioadă din dezvoltarea copilului. Este perioada în care se pregătește pentru viața de adult și este normal ca orice părinte să-și dorească ca cel mic să adore școala. Însă doar de părinți depinde dacă școlarul va vedea școala ca o povară sau ca un mod plăcut de a-și petrece timpul. Iată cum îl poți ajuta pe copil să adore școala.

Amenajează un loc special pentru studiu

Poate fi un simplu birou în camera acestuia sau într-un alt loc linistit din casă. Este important totuși să fie plasat într-un loc luminos, în care copilul să se simtă confortabil. Biroul trebuie să fie ordonat, însă pentru a fi mai atractiv nu uita decorațiunile adecvate vârstei. O tablă de plută, deasupra biroului, este ideală pentru a-și ține notițe importante, citate motivaționale, poze sau orice altceva dorește. Iar dacă ai o adolescentă, cu siguranță va adora să aibă un buchet de flori sau chiar un aranjament floral pe birou. Pe floria.ro găsești o mulțime de aranjamente florale sau de buchete de flori potrivite pentru orice adolescentă.

 

Creează un sistem de studiu adecvat pentru copilul tău

Fiecare copil este diferit și are nevoi diferite. Află nevoile copilului tău și cumpără-i tot ceea ce este necesar pentru studiu. Dacă unii copii pot învăța pur și simplu, fără a sublinia sau adăuga notițe, alții au nevoie de creioane colorate cu ajutorul cărora să marcheze în cărți sau pe caiete lucrurile importante pe care le au de învățat. Asigură-te că are creioane colorate, markere, carioci, post-it-uri, și orice alte instrumente îi ajută să studieze.

Pe lângă acestea, copilul va avea nevoie și de manuale școlare, caiete de exerciții, culegeri de probleme și dicționare. Iar partea bună este că nu trebuie să mai alergi prin librării după acestea, ci le poți comanda online, în doar câteva minute, de pe libris.ro. Tot de pe libris poți comanda și cărțile de literatură pentru programa școlară, dar și alte cărți pe care copilul își dorește să le citească.

Jocurile, ideale pentru a-l face să-i placă școala

Jocurile nu trebuie să lipsească din viața copiilor. Alege jocuri educative care să-i ajute să învețe mai ușor matematica, engleza sau geografia. Jocurile educative nu îi învață pe cei mici doar anumite noțiuni utile pentru școală, ci sunt utile și pentru dezvoltarea atenției, a gândirii cognitive și a spiritului de echipă.

Super Spionul, jocul matematic de la Chalk and Chuckles, pe care-l găsești pe educlass.ro, este ideal pentru ca cei mici să exerseze noțiunile de matematică învățate la școală, fără a simți niciun fel de presiune din partea adulților. Jocul îi încurajează pe copii să facă ecuații și să-și depășească limitele în ceea ce privește exercițiile matematice obișnuite. Un alt joc ideal pentru a exersa noțiunile de matematică este BigJigs Jocul adunărilor și scăderilor, cu ajutorul căruia copilul își va exersa abilitățile de calcul într-un mod mult mai distractiv și își va dezvolta puterea de concentrare. Iar dacă fracțiile îi dau bătăi de cap Jocul de fracții de la Educational Insights este ideal pentru a înțelege mai bine noțiunea de fracție. Jucătorii extrag o carte, caută piesa cu fracția corespunzătoare și o pun în cilindrul lor. Scopul este să creeze un întreg.

Tot pe educlass.ro găsești și jocuri care să-i ajute să învețe mai ușor limba engleză. Jocul Domino pentru construit cuvinte de la Educational Insights este ideal pentru a-l învăța pe cel mic să formeze cuvinte și chiar propozitii simple, dar și să învețe noi cuvinte. Iar pentru a învăța mai ușor la geografie, BigJigs Puzzle - incastru Europa este ideal pentru a învăța care sunt țările din Europa și ce vecini au acestea, precum și locul în care sunt plasate pe hartă.

Înscrie-l la activități extracurriculare

Activitățile extracurriculare îi ajută pe cei mici să se deconecteze, să se relaxeze, să-și descopere noi pasiuni, să se distreze și să-și facă noi prieteni. Acestea sunt foarte importante pentru ca cel mic să se dezvolte armonios.

Școlarii creativi vor adora să ia parte la activități speciale, dedicate lor, precum cursuri de pictura și un atelier de scriere creativă, care să le deschidă apetitul spre lectură și scris. De asemenea, cei care visează să devină vedete vor aprecia orele petrecute la școala de film și televiziune, cursurile individuale de dezvoltare personală și atelierele de scriere creativă. Toate aceste cursuri și ateliere sunt disponibile pe complice.ro.

Iar dacă fetița sau băiețelul tău adoră să danseze, îl poți înscrie la cursuri de dans. În acest fel cel mic va face mișcare într-un mod plăcut, combătând astfel problema sedentarismului care este tot mai comună în rândul copiilor de orice vârstă. În plus, prin dans cel mic se va dezvolta armonios, va avea o postură corectă, mișcările acestuia vor deveni, în timp, mult mai grațioase și va fi mai sănătos. La școala de dans Arthur Murray vei găsi antrenori special instruiți pentru a-i introduce pe copiii de toate vârstele în arta dansului.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!