Born Abroad - nașterea în Israel

Born Abroad - nașterea în Israel

Redactor Divahair.ro

“Am avut o sarcină plină de surprize nu tocmai plăcute, dar din fericire majoritate au fost alarme false. La fiecare ecografie apărea ceva care trebuia monitorizat, mereu mai apărea ceva ce nu era în parametrii optimi și cred că am făcut cele mai multe ecografii pe care le poate face o gravidă.” Așa își începe povestea prietena mea care a născut în Israel. Și este una dintre cele mai vesele, haioase și optimiste persoane pe care o cunosc. Probabil toate acestea au ajutat-o să treacă peste toate problemele din sarcină și să aducă pe lume un băiețel perfect sănătos.

afis boarn abroad

Sarcina ei nu a fost una ușoară. Travaliul, nici atât dar a trecut cu bine peste toate și acum se bucură de puiul ei și de perioada frumoasă a maternității.

“După prima ecografie din primul trimestru, doctorul mi-a recomandat să fac amniocenteză, pentru că am peste 35 de ani și voia să se asigure că nu există risc de sindrom Down. Am refuzat să fac amniocenteză, dar am făcut testul NIPT, care are o rată de precizie de 99%. Din fericire rezultatul a fost unul favorabil, bebelușul era sănătos.

Mergeam des la tot felul de analize și ecografii. În Israel, în timpul sarcinii ai dreptul la 40 de ore plătite de angajator pentru analize. Tot ce trebuie să faci este să duci la resurse umane o adeverință de la policlinică care să ateste că ai fost la control.

Alegerea spitalului este foarte importantă. Spitalele primesc de la stat o sumă de bani pentru fiecare naștere. De aceea ele “se bat” să convingă mamele în a alege spitalul în care să nască. Eu am vizitat două spitale, se fac tururi ghidate la care participă mai multe cupluri, în care sunt prezentate toate avantajele. Unele spitale oferă discounturi substanțiale, altele oferă cadouri cu hăinuțe, scutece, cărți despre creșterea copilului, orice poate convinge părinții să aleagă spitalul respectiv.

Citeste mai multe pe Anca's Diary.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.