Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Born Abroad: Povestea unei nasteri bine organizate din Austria

DivaHair

Astăzi barza vine din Austria, de unde ne aduce vești despre nașterea unei fetițe tare simpatice. Povestea nașterii ei este una ca la carte: totul bine planificat, bine pus la punct, fiecare detaliu bine pregătit din timp. Oare de ce nu ne miră asta fiind vorba despre sistemul de sănătate austriac?

SARCINA ȘI PREGĂTIRILE PENTRU NAȘTERE

În Austria îngrijirea medicala se face numai pe bază de asigurare sau contra cost. Fiecare asigurat primește un card de sănătate care, ținând cont că ei nu au ID, este cam cel mai important document. Asigurarea cea mai raspandita este WGKK – Wiener Gebierskrankenkasse, care acoperă cea mai mare parte din serviciile medicale obișnuite și este asigurarea lor publică.

 Din momentul în care bănuiești că ești însărcinată și până obții o programare la ginecolog, poate trece ușor o lună – organizare nemțeasacă, trebuie să planifici totul cu mult timp înainte. Oricum sarcina este constatată numai în momentul în care începe să bată inima fătului (adica prin săptămâna 8). Atunci primești un carnețel “Mutter Kind Pass” – Caietul Mama și Copilul, în care sunt înregistrați anumiți parametri pe perioada sarcinii și în primi doi ani ai copilului.

Citeste mai multe pe Anca's Diary.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!