Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cat dureaza o sarcina: vei ramane surprinsa!

Alexa Galgau
Toate femeile stiu cam cat dureaza o sarcina in medie, insa un studiu a dezvaluit un aspect surprinzator in legatura cu data nasterii. Se pare ca durata sarcinii poate varia considerabil, chiar si atunci cand medicii au determinat exact ziua in care cel mic a fost conceput.

Afla si tu cat dureaza o sarcina sanatoasa si ce diferente mari apar in acest sens, cu toate eforturile medicilor de a stabili data exacta a nasterii bebeului!

Cat dureaza o sarcina?

Desi se stie ca durata unei sarcini poate fi variabila, cercetatorii credeau ca erorile de determinare a datei exacte a nasterii se datorau greselilor referitoare la varsta copilului.

Un studiu a reusit sa stabileasca cu precizie ziua cea mare prin analizarea unor probe de urina de la 125 de femei care incercau sa raman insarcinate in anii '80. Schimbarea nivelurilor de hormoni din urina a fost folosita pentru a determina ziua ovulatiei , presupusa a fi aceeasi cu ziua conceptiei si cea in care embrionul a fost implantat in uter.

In medie, sarcinile au durat in medie 38 de saptamani de la ziua conceperii pana cand cel mic a venit pe lume, sau intre 40 si 41 de saptamani de la ultima menstruatie (acest calcul este cel mai folosit pentru a stabili cand va avea loc nasterea). Totusi, chiar si dupa ce au exclus din calcul copilasii nascuti inainte de termen, durata sarcinii varia intre 35 si 40 de saptamani in functie de primul criteriu si intre 38 si 43 in functie de al doilea criteriu.

Cercetatorii au fost surprinsi sa descopere asemenea variatii chiar si in cazul in care se cunostea exact ziua conceperii. Rezultatele conduc catre ideea ca a-i da unei femei data exacta in care va naste nu este tocmai recomandat. Numai 4% din femei nasc in ziua calculata de catre medici, de obicei situata la 280 de zile de la ultimul ciclu menstrual.

Astfel, unii specialisti sunt de acord ca este mai sigur sa stabileasca mai multe posibile date la care ar putea avea loc nasterea. De asemenea, s-a observat ca durata medie a primei sarcini este cea naturala a femeii in cauza, iar celelalte sarcini vor fi la fel de lungi ca aceasta.

Studiul a mai dezvaluit un aspect interesant care poate fi raspunde la intrebarea "Cat dureaza o sarcina?". Se pare ca embrionii care au fost implantati mai greu in uter au fost adusi mai tarziu pe lume, iar sarcinile in care nivelul de progesteron a crescut tarziu s-au dovedit a fi cu 12 zile mai scurte decat cele in care acesta a crescut mai devreme.

Desi rezultatele acestui studiu nu pot fi considerate complet concludente, din cauza ca a fost realizat pe un numar mic de persoane, el ofera, totusi, un indiciu referitor la cat dureaza o sarcina si la variatia perioadei in care fatul se dezvolta si se pregateste sa vina pe lume.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!