Ce este lanolina și de ce trebuie inclusă în rutina de îngrijire a proaspetelor mămici

Redactor Andreea Baluteanu

Ai citit vreodată cu atenție eticheta unuia dintre produsele de îngrijire a pielii pe care le folosești? Dacă ai făcut-o, e foarte probabil să fi regăsit și lanolina printre ingrediente. Cu o capacitate de hidratare absolut extraordinară, lanolina este utilizată încă din Antichitate pentru pielea uscată, vătămată, iritată, pentru rănile ușoare și pentru zgârieturi.

Află din rândurile de mai jos ce este lanolina și de ce e considerată cel mai bun aliat al proaspetelor mămici. Vezi tot ce trebuie să știi despre ingredientul care îți va ușura alăptarea și se va transforma în cel mai bun prieten al tău!

Ce este lanolina și cum este obținută

Lanolina este, din multe puncte de vedere, asemănătoare sebumului secretat de pielea noastră. O substanță de origine animală, lanolina e produsă de glandele sebacee ale oilor și are drept principal efect hidratarea și protecția lânii. Datorită acestei combinații de efecte, substanța este folosită într-o mulțime de produse cosmetice pentru îngrijirea pielii și a părului.

Principala diferență dintre lanolină și sebum este legată de absența trigliceridelor, motiv pentru care sunt specialiști care insistă că nu ar trebui să descriem lanolina drept o grăsime, ci doar ca pe o substanță care are o capacitate extraordinară de retenție a apei.

Cum e obținută? Lanolina este produsă în urma proceselor de prelucrare a lânii, atunci când uleiul este separat de chimicale și de alte impurități. Ceea ce trebuie să specificăm este că extracția lanolinei nu afectează nicidecum oaia, un aspect important de reținut. Nu ne dorim să facem rău unui animal pentru a ne bucura de hidratare și de protecție! 

Cele mai importante utilizări ale lanolinei

Recunoscută pentru superproprietățile emoliente, lanolina este excepțională pentru pielea uscată sau deshidratată. Iată mai jos care sunt principalele sale utilizări!

Contribuie la retenția apei

Dacă pielea sau părul tău suferă de deshidratare, lanolina va fi aliatul excelent. Un studiu desfășurat în 2017 atesta că lanolina poate să reducă pierderile de apă care au loc la nivelul pielii cu circa 20-30%. Mai mult, substanța poate chiar atrage umiditatea în pielea ta, dar funcționează în acest sens numai pe suprafețe deja umede, așa că ar trebui să uzi înainte părul sau pielea dacă vrei să profiți de aceste proprietăți. 

Hidratează părul

Datorită proprietăților sale intens hidratante, lanolina este excelentă pentru părul uscat, de aceea este folosită în compoziția șampoanelor sau a balsamului. Cu toate acestea, trebuie să știi că funcționează cu precădere pe șuvițele umede. De ce să mai ții cont? Lanolina poate avea o textură mult mai consistentă, de aceea e recomandat să clătești bine părul după utilizarea sa sau chiar să închei cu o clătire cu oțet de mere.

Hrănește buzele uscate

Lanolina este excelentă pentru buzele uscate. Spre deosebire de alte substanțe hidratante, lanolina acționează în profunzime, hrănind dermul în straturile sale adânci, nu doar la suprafață. Este minunată mai ales pentru buzele crăpate ale copiilor, deoarece e de origine naturală.

Hrănește și repară mameloanele crăpate

Experții recomandă lanolina atunci când este vorba despre îngrijirea mameloanelor proaspetelor mămici. Substanța are proprietăți de protecție, de emoliere și de calmare, astfel încât este ideală dacă ai suferit din cauza iritațiilor.

Multi-Mam Lanolin, cea mai bună alegere pentru proaspetele mămici

Lanolina pură este extraordinară, dar nu același lucru poate fi afirmat despre cea sintetică, ce poate provoca alergii și, mai rău, este înghițită de bebe în timpul alăptatului. Lanolina de la Multi-Mam e un produs natural și inofensiv, care trebuie aplicat înainte de alăptare pentru o protecție optimă.

  Multi-Mam Lanolin îngrijește mameloanele sensibile și uscate ale femeilor care alăptează. Produsul nu trebuie îndepărtat înainte de alăptare, nu are gust și nici miros și este alcătuit din lanolină pură, fără conservanți și hipoalergenică. Multi-Mam Lanolin este must-have pentru proaspetele mămici, iar produsul te așteaptă la Vavian Pharma.

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.