Cea mai bună veste pentru părinți, în plină pandemie de coronavirus

Cea mai bună veste pentru părinți, în plină pandemie de coronavirus
Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro
Miercuri, 17.06.2020

Se știe de la începutul pandemiei de coronavirus faptul că tinerii și copiii sunt mai puțin afectați de această infecție virală periculoasă. Cu toate acestea, au existat tot felul de zvonuri, care iau îngrijorat multă vreme pe părinți. Dar acum pot să respire, în sfârșit, ușurați. Un studiu științific publicat chiar săptămâna aceasta le dă o veste extraordinar de bună: copiii au un risc mult mai mic decât adulții să contracteze noul coronavirus și, cel mai adesea, sunt asimptomatici. 

copil masca

Copiii au un risc cu 50% mai redus de a face coronavirus

Noul studiu. realizat de London School of Hygiene & Tropical Medicine și publicat în Nature Medicine, demonstrează că persoanele sub 20 de ani au un risc redus la jumătate de a face contracta infecția, comparativ cu persoanele peste 20 de ani. 

De asemenea, studiul a mai demonstat că simptomele clinice se manifestă doar în 21% dintre cazurile de copii și adolescenți, între 10 și 19 ani, comparativ cu vârstnicii, la care simptomele se manifestă în aproape 70% dintre cazuri. 

Studiul s-a bazat pe aplicarea unor chestionare în multiple țări, precum Canada, China, Italia, Japonia, Singapore și Coreea de Sud, fiind preliminar la politicile de redeschidere a școlilor în această toamnă. 

Totuși, studiul nu explică de ce copiii sunt protejați în fața noului coronavirus, nici cât de des pot să transmită mai departe virusul, în cazul în care sunt asimptomatici. Autorii citează doar o teorie comună, conform căreia copiii ar putea fi protejați de coronavirus, datorită ”protecției generate prin infectarea anterioară cu alte coronavirusuri.”

mama copil

Părerile sunt împărțite, legat de redeschiderea școlilor

Autorul studiului, Nicholas Davies a declarat pentru The Washingtn Post, că, în ciuda descoperirilor optimiste, problema deschiderii școlilor este destul de complicată. 

”Rezultatele studiului au implicații legate de eficiența închiderii școlilor, pentru a limita transmiterea virusului în comunitate; s-ar putea ca această măsură să fie mai puțin eficientă, decât în cazul altor infecții respiratorii... Nu se poate spune că închiderea școlilor este, totuși, complet ineficientă. Este o întrebare destul de dificilă dacă școlile ar trebui redeschise sau nu. Ca în cazul multor alte politici, decizia nu aparține epidemiologilor.”

Oficialitățile din SUA nu au luat încă o hotărâre legat de redeschiderea școlilor în toamnă. Chiar dacă elevii sunt într-un risc mult mai scăzut, cadrele didactice ar putea fi puse în pericol.

”Trebuie să fim foarte atenți și să înțelegem că nu știm totul despre această boală. Așa că suntem rezervați în a face vreo predicție. Trebuie să urmărim pas cu pas ce se mai întâmplă până atunci și numai dinamica epidemiei ne va ajuta să decidem dacă este cazul să redeschidem școlile în toamnă.”, a arătat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Sănătate. 

Surse foto: Istock

Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Ne găsești pe