Cele mai bune sfaturi ale unei bunici blânde și înțelepte pentru nepoata ei iubită

Cele mai bune sfaturi ale unei bunici blânde și înțelepte pentru nepoata ei iubită

Ramona Jurubita

Nu degeaba se spune că bunicii sunt cei mai înțelepți din familie! Ei au o experiență vastă în ceea ce privește urcușurile și coborâșurile vieții și te vor ajuta mereu să iei deciziile corecte, făcând analogie cu ce li s-a întâmplat lor în trecut. Nu ezita să ceri sfaturile celor în vârstă atunci când ești în impas pentru că ei te pot ajuta în moduri total neașteptate, având în vedere că au capacitatea de a privi situația din mai multe perspective. Și nu uita, ei au fost ca tine, dar tu nu ai fost ca ei încă, așa că vor ști să se pună în locul tău și să aleagă ce ți-ar face mai bine.

Poți vedea în rândurile de mai jos o scrisoare de la o bunică pentru nepoata ei, în care i-a scris cele mai prețioase sfaturi de la care să pornească în viață.

Bunică cu părul gri cu nepoata ei adultă uitându-se la camera în grădină și îmbrățișându-se

Iată gândurile prețioase ale bunicii pentru nepoata ei:

„Draga mea,
Trebuie să știi că în viață este mai bine să vorbești mai puțin și să faci mai mult.
Știu că așa sunt oamenii, au nevoie de acceptarea și de aprobările celor din jur și de aceea se laudă și fac promisiuni deșarte doar ca să impresioneze. Aceste fapte pot fi regretate mai târziu, așa că gândește-te bine înainte să recurgi la ele.

Nu toți oamenii sunt buni și amabili, vor exista persoane care vor folosi cuvintele tale împotriva ta. Poate unii te vor șantaja pentru ceva ce ai spus și te vor amenința că vor da mai departe informațiile despre tine dacă nu faci așa cum vor ei. Vrei să trăiești cu o așa spaimă în viața ta?
Mai bine nu le spune tututor detalii personale despre tine ca să îți păstrezi integritatea în fața lor. Iată ce nu trebuie să împărtășești cu oricine:

Planurile tale pe termen lung, visele, obiectivele. Oamenii rău intenționați se vor folosi de ele și te vor trage în jos, încercât să te împiedice să reușești ce ți-ai propus. Ține minte că atunci când vorbești despre ce vrei să faci, îți consumi energia inutil și nu te vei mai putea concentra pe ce ai de făcut de fapt. Este mai bine să îți atingi scopul și abia apoi să le spui și altora despre experiența ta, dar niciodată invers.

Faptele tale bune. Nu este bine să te lauzi cu ceva ce ai făcut pentru cineva, ține minte că faptele bune se fac în liniște. Ele sunt pentru sufletul tău și când ajuți pe cineva o faci din inimă, cu dăruire și fără interese. Nu ai nevoie ca cineva să te laude pentru gesturile tale, este suficient să știi tu și să fii mândră de ceea ce ai realizat. În plus, îți este suficientă mulțumirea și recunoștința celor pe care i-ai ajutat.

Problemele de familie. Lenjeria intimă nu se spală în public, așa că nu trebuie să știe nimeni ce se întâmplă la tine acasă pentru că vor începe să bârfească și vor profita de slăbiciunile tale și ale celor dragi. De asemenea, ține cont că anumite persoane îți pot da sfaturi greșite doar ca să îți adâncească și mai mult problemele și să râdă de necazul tău.

Detalii despre veniturile tale. Aceste chestiuni nu se discută cu oricine pentru că anumite persoane pot râde de tine că muncești prea mult și câștigi prea puțin sau te vor invidia dacă ai venituri mai mari ca ale lor. În plus, cei care știu că ai bani, vor cere cu împrumut și vor profita de situație ca să nu ți-i înapoieze. Nu cred că vrei să pierzi atât de ușor banii munciți cu trudă.

Secretele altcuiva. Dacă cineva a avut încredere în tine și ți-a spus problemele lui, nu trebuie să duci vorba mai departe și să le spui și altora ce trăiește acea persoană în intimitatea ei. Nu trăda pe nimeni și amintește-ți că un astfel de gest se poate întoarce împotriva ta. Nici ție nu ți-ar plăcea să ai un prieten care nu îți păstrează secretele.

Ar fi bine să înveți când este cazul să taci ca să nu ajungi într-o situație neplăcută din cauza cuvintelor tale. Vorba multă este sărăcia omului, așa că vorbește mai puțin, muncește mai mult și investește mai mult în dezvoltarea ta. Deschide gura doar când este absolut necesar și când ai ceva valoros de transmis.”


Este absolut normal să vorbești cu cineva despre problemele tale, despre tot ce te apasă sau despre bucuriile care apar în viața ta, dar trebuie să alegi cu grijă persoanele în fața cărora te confesezi. Nu este greșit să împărtășești tot ce ți se întâmplă cu un om, dar ai grijă ca el să fie de încredere și să nu stea aproape de tine doar din interes. Dacă nu ai încredere în prieteni, poți discuta cu familia pentru că legătura de sânge îi va ajuta pe cei apropiați să te înțeleagă și să te sfătuiască mai bine, exact așa cum a făcut cea care și-a așezat gândurile în scrisoarea de mai sus. Iubirea pentru nepoata sa a ajutat-o să îi ofere în scris cele mai prețioase sfaturi de viață.

Citește și: 10 lecții de viață pe care le-am învățat de la bunica mea și pentru care îi sunt veșnic recunoscătoare

Surse articol: CluberCountrylivingBuzzfeed

Surse foto: Istock

Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.