Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Concurs educațional la nivel național în școlile primare din România: Mousse și suc – aici sunt vitaminele istețe!

DivaHair

Concursul național Mousse și suc – aici sunt vitaminele istețe! va fi lansat în luna noiembrie în toate școlile primare din România, ca parte a unui program educațional finanțat de UE. Școlile și profesorii sunt invitați să se înscrie în concurs pentru a avea acces la ghidul și materialele educaționale, dar și pentru o șansă la marele premiu – o tablă interactivă.

Obiectivul acestui concurs este acela de a încuraja activitățile educaționale interactive care să promoveze beneficiile consumului zilnic de legume și fructe în rândul copiilor din școlile primare. Fructele și legumele sunt componente importante ale unei alimentații sănătoase, iar consumul lor zilnic poate ajuta la prevenirea unor boli majore, cum ar fi bolile cardiovasculare și anumite tipuri de cancer.

Este foarte important să-i învățăm pe copii despre importanța consumului zilnic de fructe și legume printr-o metodă distractivă și să ne asigurăm că aceste activități se desfășoară în școli. OMS recomandă consumul a minimum 400 de grame de fructe și legume pe zi (excluzând cartofii și alte amidonoase), deoarece consumul de fructe și legume poate reduce riscul apariției unor boli necontagioase, precum diabetul, obezitatea, bolile cardiovasculare și anumite tipuri de cancer. Potrivit legislației UE, conservanții, coloranții, aromele artificiale, zahărul sau alți îndulcitori nu pot fi adăugați în sucurile 100% naturale, în nectaruri sau în mousse-uri”, a menționat Șerban Damian, medic de familie, nutriţionist acreditat IOC și expert al campaniei.

Mecanismul concursului național

Profesorii vor putea descărca materialele educaționale și fișele de activități pregătite pentru a fi susținute în clase, care cuprind informații atât despre ideea unei alimentații echilibrate, cât și despre sucuri și mousse-uri, însă vor putea accesa și câteva exemple de postere disponibile pe website-ul campaniei. Aceștia vor susține cursuri/ore tematice pentru a-i ajuta pe copii să descopere beneficiile consumului de fructe și legume, rolul vitaminelor și mineralelor în alimentație, piramida alimentației sănătoase și recomandările nutriționale, importanța unui mic dejun echilibrat și tipurile de produse care pot fi obținute din fructe și legume, precum sucurile 100% naturale și mousse-urile.

Concursul va fi organizat în școli unde elevii vor primi sarcina de a realiza un film sau un proiect artistic care să prezinte proprietățile sucurilor și mousse-urilor. Lucrările elevilor vor fi prezentate pe website-ul campaniei www.sucsimousse.eu. Premiul pentru clasa care se va situa pe locul I constă într-o tablă interactivă, iar pentru clasele care se vor situa pe locurile II și III, premiul constă într-un proiector. Fiecare profesor al claselor situate pe locurile IV și V vor primi un set de suveniruri cu logoul campaniei, iar fiecare elev va fi răsplătit cu o minitablă magnetică.

Despre program

Programul educațional se va desfășura în cinci țări (Cehia, Lituania, Polonia, România și Slovacia) și este finanțat de Uniunea Europeană și Polonia, precum și de Fondul pentru Promovarea Fructelor şi Legumelor și a membrilor KUPS. Principalul obiectiv al programului este acela de a promova obiceiurile unei alimentații echilibrate și a prezenta beneficiile consumului zilnic de fructe și legume proaspete, dar și sucuri și mousse-uri. Scopul campaniei este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la calitatea și valorile nutriționale ale sucurilor și mousse-urilor, deoarece media consumului de sucuri în România este sub cea a Uniunii Europene.

###

Campania „Mousse şi suc 100%! aici sunt vitaminele isteţe” este finanțată de Uniunea Europeană și Polonia, precum şi de Fondul pentru Promovarea Fructelor şi Legumelor și a membrilor KUPS.

 

Informaţii suplimentare despre campanie sunt disponibile pe site www.sucsimousse.eu şi pe pagina de Facebook „Trăiește SMART”.

 

Pentru informaţii suplimentare despre vitaminele smart, inclusiv sfaturi despre cum să desenaţi împreună cu copiii voştri fructe şi legume, vizitaţi www.sucsimousse.eu şi pagina de Facebook www.facebook.com/TraiesteSMART

Asociația Poloneză a Producătorilor de Suc (KUPS) este o organizație nonprofit care asociază și integrează producătorii de sucuri, nectaruri și băuturi. Încă din anul 1993, a fost nevoie de numeroase inițiative care vizează reprezentarea și dezvoltarea industriei. Colaborează cu instituțiile științifice interne și externe, cu laboratoarele de cercetare, cu furnizorii intermediarilor şi cu producția. De asemenea, Asociaţia are grijă de consumatori și face eforturi pentru a continua să ofere produse de înaltă calitate. Din acest motiv, în 2002, KUPS a stabilit un sistem de autocontrol industrial numit Voluntary Control System of juices and nectars (DSK). În plus, în cadrul operațiunilor sale, KUPS urmărește o serie de activități promoționale și educaționale precum promovarea obiceiurilor pentru o alimentație sănătoasa, inclusiv ideea de a servi cinci porții de legume și fructe, dintre care o porție poate fi înlocuită cu un pahar de suc.

Pentru mai multe informații despre KUPS, vizitați: www.kups.org.pl

Parteneri media:

www.copilul.ro

www.sfatulparintilor.ro

www.9vremparinti.ro

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!