Copila abandonată la naștere și-a găsit mama pe Facebook, după 16 ani. Ce mesaj i-a transmis Maria celei care i-a dat viață

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Una dintre situațiile în care rețelele sociale fac adevărate minuni este aceasta. Maria, o tânără de 19 ani născută la Iași, abandonată de mama la numai 3 anișori și adoptată de o familie de italieni, a reușit în timp record, prin intermediul Facebook, să o găsească pe aceea care i-a dat viață.

Sursa foto Imgur

Maria Ștefan a apelat la pagina de Facebook “The never forgotten children of Romania – Copiii niciodată uitaţi ai României” pentru a-și găsi mama biologică. Tânăra, desi a avut o viață frumoasă în sânul familiei care i-a dat o a doua șansă la un trai normal după ce fusese abandonată în orfelinat pe când avea numai 3 ani, a postat pe pagina în cauză un mesaj care a atins inimile multor oameni și care a stors valuri de lacrimi din ochii celor care l-au citit: „Numele meu a fost Ştefan Maria, născută la data de 8 februarie 2001 în municipiul Iaşi. Am locuit la orfelinatul din Hârlău până când am fost adoptată de minunata mea familie din Italia. Nu cunosc numele mamei mele, dar sper din tot sufletul ca anunţul meu să ajungă cumva la familia mea biologică. Poate şi mama mă caută, poate a încercat de multe ori, dar în zadar. Sunt sigură că cineva mă va recunoaşte şi va răspunde chemării mele. Aştept cu mare nerăbdare să-mi cunosc mama!!!”

Norocul și Dumnezeu au fost de partea Mariei. După ce oamenii au distribuit masiv postarea ei, aceasta a ajuns pe mâinile intermediarului salvator, în persoana funcţionarului public Ana Năstasă, angajată în funcția de mediator sanitar la primăria Hârlău şi care este în permanent contact cu comunitatea de romi din localitate. Femeia și-a dat seama a cui este fata datorită asemănării de netăgăduit cu mama și una dintre surorile ei: “Am văzut poza fetei de când avea trei ani, şi pe cea actuală. În cea actuala seamănă foarte bine cu mama şi cu una dintre surori. Oraşul e unul foarte mic şi ne cunoaştem fiecare cu fiecare. De asemenea, prin natura serviciului cunoaşteam comunitatea de romi. Ştiam că mama a dat copilulul şi, din aproape în aproape, mi s-a confirmat acest lucru. Am sunat-o şi i-am arătat fotografiile. Ea a zis că este fata pe care a dat-o şi că la acel moment a căutat-o un an de zile”.

Reacția mamei când și-a văzut fata pentru prima oară în 16 ani și a aflat că aceasta o caută? Una la care puțini, probabil, s-au așteptat, în condițiile date. Împărțind același nume cu fiica abandonată, Maria Ștefan, acum în vârstă de 46 de ani, a declarat următoarele:

“Eu sunt mama fetei, am recunoscut-o din poze. Vreau să iau legătura cu ea, să vorbesc cu ea. Nu am am avut posibilităţi, că soţul meu a fost închis, mai aveam o fetiţă mai mică decât dânsa, de un an, era şi ea micuţă. M-am dus la spital la Iaşi şi am lăsat-o acolo, câteva luni, cât am zis că o să scape el de la puşcărie. Când m-am dus la Iaşi mi-a zis că nu mai este la Iaşi, că au dat-o mai departe. Şi am întrebat unde este fata, unde este Maria, mi-au zis că au dat-o departe.
Eu tot am căutat-o şi nu am mai găsit-o. Îmi cer iertare de la fetiţa mea că am lăsat-o şi vreau cu cea mai mare plăcere să o văd. Mai are fraţi şi surori acasă care vor să o vadă.
Eu credeam că nu mai este în viaţă. Asta este, un păcat de al meu, că am lăsat-o, dar Dumnezeu e deasupra, că nu aveam ce să fac. Nu puteam, nu avea cum, casa mi-a luat foc. Aveam doi copii mai mititei şi nu aveam ce să fac”.

Cum se va termina povestea reuniunii dintre mamă și fiică... după carantină vom afla, cel mai probabil.

 Sursa foto principala: Imgur

Surse foto: capturi Youtube, Imgur

Articolul urmator Mesaj pentru cea care a gândit cel puțin o dată „Nu mai vreau să fiu mamă, nu-mi mai place, m-am săturat”

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.