Cum previi apariția iritațiilor la alăptare

Cum previi apariția iritațiilor la alăptare

Redactor Alexa Galgau

A aduce pe lume un copil este cel mai frumos, dar și cel mai dificil lucru pe care îl poate face o femeie. Dacă ai crezut că după ce treci de durerile facerii dispare complet și disconfortul, te-ai înșelat! Multe proaspete mămici nu doar că trebuie să se recupereze fizic câteva săptămâni bune, dar se confruntă și cu iritații severe ale mameloanelor, provocate de alăptare. În vreme ce puțină durere este normală în primele săptămâni, până se obișnuiește corpul, nu trebuie să te chinui foarte mult cu această problemă, deoarece poate fi ameliorată sau chiar prevenită cu ajutorul unor remedii la îndemâna oricui!

Citește mai departe cum să previi apariția iritațiilor la alăptare!

mamica cu bebe in brate

Scapă de iritațiile la alăptare

O proaspătă mămică trăiește o asemenea fericire atunci când își ține copilul în brațe, încât adesea nici nu mai remarcă disconfortul provocat de iritația la alăptare decât atunci când el devine foarte puternic. Totuși, ca să nu se ajungă în acel punct, cea mai bună soluție ar fi prevenția și tratarea din timp a simptomelor unei astfel de iritații.

Cel mai simplu remediu pentru sensibilizarea pielii de pe mameloane din cauza alăptatului este chiar... laptele pe care îl produci! Atunci când este întins pe piele, el o hrănește în profunzime și ajută la vindecarea ei. Așadar, înainte de a recurge la alte remedii, încearcă-l pe acesta și vei observa rapid îmbunătățiri.

Alte soluții eficiente pentru a scăpa de iritațiile la alăptare sunt:

  • folosirea cremelor speciale pentru sfârcuri: există în farmacii multe astfel de produse create special pentru a spori confortul proaspetei mămici. Ferește-te de creme care conțin parabeni, coloranți sau parfum, deoarece toate aceste substanțe chimice vor ajunge în organismul bebelușului atunci când îl alăptezi. Apelează numai la creme bio, 100% naturale, nu neapărat la branduri scumpe. De exemplu, una dintre cele mai benefice creme pentru pielea iritată este cea de gălbenele, care o vindecă, dar o lasă să și respire.

  • evitarea folosirii săpunului pe zona iritată: atunci când alăptezi, trebuie să ai mult mai mare grijă de sfârcuri, care de obicei sunt ignorate în ritualul de îngrijire corporală. Pe lângă folosirea cremelor bio, care hrănesc pielea, va trebui să mai ții cont de câteva reguli, iar una dintre cele mai importante este să nu folosești săpun pe zona sensibilă a mameloanelor atunci când faci duș, deoarece acesta usucă pielea. Totodată, nu folosi apă foarte fierbinte, deoarece și ea are acest efect.

femeie cu copilul in brate

  • învață cum să alăptezi corect copilul: iritațiile la alăptare apar și atunci când nu ții cum trebuie copilul sau când nu pui suficient de adânc mamelonul în gura micuțului. Încearcă să stai pe spate și să ții bebelușul pe tine, pentru ca acesta să acceseze mai ușor laptele și să nu te rănească.

  • după ce alăptezi, nu te îmbrăca imediat: nu pune imediat pe tine un sutien și restul de haine, pentru că zona încă este sensibilizată de la alăptat. Este recomandat să aștepți 5-10 minute înainte de a te îmbrăca.

Dacă iritația devine tot mai severă, în loc să se amelioreze după câteva săptămâni, iar mameloanele încep să sângereze, trebuie să mergi la medic, pentru a exclude posibilitatea unei infecții a canalului galactofor. 

Cremele cu lanolină sunt adesea recomandate de către medici pentru vindecarea iritațiilor la alăptare. Multi-Mam Lanolin este o cremă 100% naturală, inofensivă pentru bebeluș, care poate fi utilizată oricând în timpul zilei, de fiecare dată când simți disconfort, fiind necesar un minimum de două aplicări pentru ca pielea să se regenereze ușor. Poți găsi acest produs în magazinul Vavian Pharma.

Un produs la fel de eficient pentru tratarea și prevenirea iritațiilor la alăptare este Multi-Mam Balm, care protejează și hrănește pielea mameloanelor. Fiind hipoalergenic și 100% natural, el poate fi utilizat fără a afecta în vreun fel micuțul. Cumpără-l din magazinul Vavian Pharma și folosește-l în fiecare zi!

Suntem norocoase că trăim în vremuri în care avem acces la atâtea remedii eficiente pentru iritațiile provocate de alăptare și ar trebui să facem tot posibilul pentru a ne spori confortul!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.