Cum să previi apariţia alergiilor la copil încă din sarcină

Cum să previi apariţia alergiilor la copil încă din sarcină

Redactor Andreea Baluteanu

Cercetătorii continuă să descopere constant date relevante care arată cât de important pentru sănătatea copilului este stilul de viață al mamei în sarcină. Cu alte cuvinte, ce faci atunci când aștepți să îl aduci pe bebe pe lume poate avea un cuvânt greu de spus în numeroase aspecte, inclusiv în ceea ce privește înclinația copilului tău de a dezvolta alergii.

Află mai multe informații în rândurile de mai jos despre cum să previi apariția alergiilor la copil încă din perioada sarcinii. Fă alegerile potrivite și vei avea un bebeluș puternic, cu un sistem imunitar capabil să facă față tuturor provocărilor!

Studiu: dieta din sarcină afectează dezvoltarea alergiilor la copii?

Mult timp a circulat în lumea medicală un mit periculos, acela că viitoarele mămici trebuiau să evite cu mare grijă potențialii alergeni în sarcină pentru a nu-i afecta pe cei mici. Dar studiile actuale par să demonstreze chiar contrariul: nu numai că atunci când te ferești de alergeni nu îți protejezi copilul, dar îl poți chiar predispune la apariția intoleranțelor și alergiilor alimentare.

femeie insarcinata care sta pe pat in fata unui carnetel

Un studiu coordonat de Dr PhD Carina Venter și citat de Healthline lua în calcul dieta a 1,315 femei însărcinate, interesându-se de asemenea și de istoricul lor de alergii, pentru a descoperi dacă ceea de mâncau în viața intrauterină a lui bebe avea impact asupra sănătății sale ulterioare.

Deși concluziile nu sunt neapărat detaliate, ele ne spun ceea ce știam deja: că o dietă echilibrată și variată este cea mai bună modalitate de prevenție a dezvoltării alergiilor la copii în sarcină. Astfel, un procent copleșitor de 33% dintre micuții ai căror mame urmaseră un regim sărac în nutrienți dezvoltaseră alergii până la vârsta de 2 ani, în timp ce doar 21% se situaseră în aceeași situație dacă femeile care le-au dat naștere optaseră pentru o dietă variată.

Cu alte cuvinte, este limpede că dieta afectează în mod concludent posibilitatea de apariție a alergiilor alimentare la copii.

4 măsuri pe care le poți lua pentru ca bebe să nu fie predispus la alergii

Am înțeles: avem nevoie de o dietă variată și echilibrată în sarcină pentru ca micuții noștri să nu fie supuși riscului de a dezvolta alergii. Dar cum aceste concepte pot fi vagi pentru multe dintre noi, specialiștii au alcătuit și o listă a acțiunilor pe care le poți lua în acest sens!

Introdu alergeni în alimentație!

Spulberă mitul că trebuie să te ferești de alergeni în sarcină! Cu excepția cazului în care tu însăți ești alergică, poți consuma liniștită lapte sau alune într-una dintre cele mai frumoase perioade din viața ta. Ba, mai mult, să mănânci nuci sau arahide de câteva ori pe săptămână îl va ajuta pe bebe să dezvolte toleranță ridicată la aceste alimente și îl va scuti de neplăceri. Același este cazul și cu laptele de vacă, ce scade riscul de intoleranță la lactoză regăsit la mulți copii.

Consumă pește gras de 2-3 pe săptămână și atunci când alăptezi!

Se știe faptul că acizii grași Omega-3 prezenți în pește dețin proprietăți antiinflamatorii care pot reduce inclusiv riscul de dezvoltare al alergiilor la copii. De asemenea, astfel îl ferești pe bebe și de apariția eczemelor, la rândul lor predilecte în primii ani de viață.

Asigură-te că prezinți niveluri adecvate de vitamina D

Nu numai că deficiența de vitamina D e tot mai predilectă și tot mai periculoasă pentru populația adultă, dar se pare că acest fenomen poate predispune și nou-născuții la alergii alimentare.

Cauzele lipsei de vitamina D sunt numeroase și nu sunt reprezentate numai de precaritatea expunerii la soare, deși faptul că am uitat de legătura noastră cu natura și ne petrecem viețile predominant în interior e cu siguranță de luat în seamă. Însă există și alți factori precursori ai deficienței, printre care se numără pielea închisă la culoare, ce absoarbe mai greu vitamina D, indicele de masă corporală ridicat sau unele afecțiuni precum boala celiacă sau fibroza chistică, ce împiedică sinteza vitaminei D.

Așadar, dacă ești deficientă de vitamina D, apelează la un supliment în sarcină.

Pune accent pe sănătatea microbiomului!

Vechile texte ayurvedice afirmau, cu peste 4000 de ani în urmă, că „intestinul este centrul sănătății noastre” și descoperirile recente nu fac decât să confirme aceste fapte. Astfel, ca să previi riscul de alergii la copil, concentrează-te pe sănătatea microbiomului, cu precădere pe echilibrul dintre bacteriile bune și rele.

Studiile au arătat că atunci când mămica are o dietă bogată în probiotice și prebiotice riscul de apariție a alergiilor și tulburărilor atopice la cel mic este redus în mod semnificativ. Esențial este aportul de lactobacili, care trebuie administrați din ultimele săptămâni de sarcină și în timpul primelor luni de viață ale bebelușului.

Tocmai de aceea, viitoarelor și proaspetelor mămici experții le recomandă Omni-Biotic Panda, ce include o combinație de tulpini cu rol probiotic care corectează dezechilibrele ce pot afecta imunitatea. Astfel, suplimentul nu numai că populează flora bacteriană a copiilor pentru reducerea riscului de alergii, reducând predispoziția spre atopie, dar susține și activitatea sistemului imunitar al celui mic: așa ai grijă de el!

Omni-Biotic Panda

Pentru a se achita cum trebuie de aceste îndatoriri, Omni-Biotic Panda conține 109 bacterii per plic individual, dintre care se remarcă Lactococcus lactis W58, Bifidobacterium lactis W52 și Bifidobacterium bifidum W23. Iar rezultatele sunt mai mult decât concludente: după doar trei luni s-au constatat diferențe semnificative chiar și la copiii din familii cu istoric de atopie, în cazul cărora riscul de alergii a fost scăzut cu nu mai puțin de 80%! Dacă nu ești încă impresionată, află că succesul e garantat și după ce suplimentul nu mai e administrat, chiar și după vârsta de 2 ani, atunci când rezultatele au rămas constante în ciuda faptului că fusese oprită utilizarea Omni-Biotic Panda.

Susținând populația vitală a bacteriilor din intestinele bebelușilor, dar contribuind și la maturizarea echilibrată a sistemului imunitar, Omni-Biotic Panda e minunat pentru sănătatea mamei și a copilului.

Cum administrezi? Se recomandă să începi să folosești suplimentul cel târziu din a opta lună de sarcină, dizolvând un plic în 125 ml de apă călduță, după care urmează să aștepți 10 minute pentru activarea soluției și să bei după ce ai agitat în prealabil. Continuă utilizarea Omni-Biotic Panda și în timpul alăptării, mixând de această dată 1 plic în 2 linguri de lapte sau apă fiartă și picurând amestecul direct în gura lui bebe. Pentru cele mai bune rezultate, nu te despărți de acest supliment în primul an de viață al copilului.

Află mai multe informații despre Omni-Biotic Panda de pe site-ul dedicat! Ai grijă de tine și vei avea grijă de bebe, urmând o dietă echilibrată și valorificând potențialul acestui supliment care previne dezvoltarea alergiilor la copilul tău! Așa sună ecuația succesului pe toată linia.

Surse foto: iStock

Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?
Incepe quiz
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.