Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a primului copil

Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a primului copil

Redactor Divahair.ro

Venirea pe lume a unui copil este un moment important pentru fiecare părinte, iar bucuria de a-l ține pentru prima dată în brațe nu poate fi descrisă în cuvinte.

Părinții sunt cei care îl formează și îl ajută să se dezvolte armonios. În toată această perioadă, există multe momente frumoase, însă pot apărea și numeroase provocări. Sunt nenumărate lucruri care par simplu de făcut, dar nu trebuie excluse nici complicațiile. De aceea, este important să te pregătești din timp pentru venirea pe lume a primului copil și să iei în calcul toate aspectele pe care le implică protejarea și creșterea lui.

familie cu nou nascut

Siguranța, înainte de toate

Siguranţa copilului este prioritatea principală când devii părinte, iar la acest aspect este bine să te gândeşti înainte de venirea pe lume a bebeluşului. De la îngrijirea prenatală, care începe încă dinainte de momentul conceperii şi este esenţială pentru dezvoltarea fătului în condiții optime și pentru evitarea complicațiilor care pot apărea în timpul sarcinii, până la modul de transport al bebelușului și atenția acordată îngrijirii acestuia.

Deoarece copiii au nevoie de expunere la soare pentru a-și regla ritmul circadian și pentru a se dezvolta optim, este necesar să te asiguri că are parte de cele mai bune mijloace de transport, astfel încât să poți ieși cu el afară încă din primele zile de viață. În prezent, există numeroase mijloace de transport pentru bebeluși din care poți alege, însă principala componentă pe care trebuie să o iei în calcul când faci o astfel de achiziție este siguranța.

Modelul de cărucior pentru nou-născuți poate fi folosit în primele șase luni de viață. Acesta trebuie să aibă spătarul reglat în poziție orizontală, pentru ca cel mic să poată respira corespunzător în timpul plimbării și, mai important decât atât, coloana vertebrală să i se dezvolte normal.

O achiziție vitală este și alegerea scaunului auto, cunoscut și sub numele de scoică. Pentru a face cea mai bună alegere, este esențial să ții cont de notele pe care scoica le-a obținut la testele ADAC, care verifică siguranța scaunelor auto în trafic. Astfel, îl vei putea transporta în siguranță încă din primele zile de viață, când îl aduci de la spital acasă.

La fel de importantă pentru siguranța copilului este mașina pe care conduci și în care veți călători împreună încă de când este bebeluș. Aceasta trebuie să fie o mașină care să ofere siguranță în trafic, dotată, printre altele, cu un sistem de frânare eficient, cu centuri de siguranță de încredere, precum și un sistem ESP (responsabil de menținerea stabilității în situațiile în care vehiculului ar putea derapa) de calitate. În același timp, ar trebui să fie și suficient de încăpătoare, precum modelul BMW e92, astfel încât să poți lua cu tine toate bagajele de care are nevoie un copil când merge într-o călătorie. Detali aici

Grija financiară, o preocupare de bază

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că banii sunt necesari pentru a crește un copil. De aceea, ai nevoie de un plan financiar bine pus la punct pentru a face față cu brio provocărilor care pot apărea pe parcursul timpului.

Încă de când afli că ești însărcinată, trebuie să iei în calcul toate cheltuielile care apar. De la controalele trimestriale pe care trebuie să le faci și analizele de rutină de care ai nevoie până la costurile aferente nașterii. Fie că alegi să naști natural sau prin cezariană, la un spital de stat sau la unul privat, pentru fiecare decizie trebuie să iei în calcul și posibilitățile financiare.

Drept urmare, este recomandat să îți faci un plan financiar, în care să incluzi cheltuielile de bază, dar și pe cele pentru situații neprevăzute. Pentru a nu fi tentată să cheltui banii (dacă „îi ții la saltea“), este indicat să îți deschizi un depozit bancar, pentru a face economii. Cu ajutorul acestei opțiuni, vei putea economisi lunar și, la nevoie, te vei putea folosi de banii strânși. Riscul de a cheltui bani în mod necugetat este mai mic dacă îți deschizi un depozit bancar decât dacă păstrezi banii cash.

Părinții sunt principalii responsabili de siguranța copilului și de felul în care acesta se dezvoltă, de aceea este esențial să te pregătești dinainte pentru viața împreună cu el.

Sursă foto: MakeStory Studio/ Shutterstock

Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?
Incepe quiz
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.